Izvor: HAPPY BSC
15.03.2023 u 22:50
0

LIGA ŠAMPIONA: REAL MADRID I NAPOLI ubedljivo do četvrt finala, rivali se nisu ništa pitali!

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da nadoknade četiri gola razlike, a to je na stadionu "Santjago Bernabeu", takođe Napoli potvrdio rezultat iz prvog susreta.

Milan, Inter, Mančester siti, Čelsi, Bajern, Benfika… Još dva kluba nedostaju da se završi niz – Real Madrid ili Liverpul i Napoli ili Ajntraht. Sudeći po prvim mečevima, Španija bi ipak trebalo da ima tog jednog predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona, a Italija – čak tri.

KRAJ UTAKMICA

78.minut – Real Madrid je petnaestak minuta pre kraja utakmice došao do vođstva od 1:0 pogotkom Karima Benzeme. Vinisijus Žunior je uposlio Francuza, koji je rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu.

75.minut – Sve je manje vremena, gotovo da ga i nema. Čuda jesu moguća, ali ga ona sigurno ne pišu Eliot i Okslej Čembrlen. Uz dužno poštovanje ovih momaka, ovo je zaista veliki poraz Jirgena Klopa čiji napad je potpuno impotentan.

64.minut – GOL! Najpre je iznudi penal, a onda ga i realizovao. Šutirao je po sredini gola Pjotr Zijelinski i na taj način prevario Trapa, koji se bacio u svoju desnu stranu.

69.minut – Kakva prilika za Benzemu… Prvo je Modrić sjajno promenio stranu, to radi najbolje na svetu, da bi potom Arnold pogledom ispratio kako Vinisijus asistira Francuzu u srcu šesnaesterca. Međutim, kapiten Madriđana je nešto slabio primio loptu, ali je snažno šutirao, ipak preko gola.

Na „Santjago Berandeu“ još uvek nismo videli golove, ali to ne možemo reći i za šanse. Na startu meča dominirao je Real i neprestano pretio udarcima sa distance, dok je Liverpul u drugom delu prvog poluvremena uhvatio pravi ritam i u nekoliko navrata zabrinuo Karla Anćelotija.

Na „Dijego Armando Maradoni“ je Napoli pokazao da je daleko kvalitetniji tim od Ajntrahta, a to je i naplatio pogotkom Viktora Osimena u drugom minutu nadoknade.

KRAJ POLUVREMENA

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Militao, Ridiger, Naćo, Kros, Kamavinga, Modrić, Valverde, Vinisijus i Benzema.

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson, Fabinjo, Žota, Milner, Gakpo, Salah i Nunjes.

REZULTATI:  Real Madrid – Liverpul 1:0 (6-2)
                    Napoli – Ajntraht 3:0 (5:0)

63.minut – I nova prilika i ponovo nema gola. Odličan centaršut sa levog boka dočekao je natrčalog Valverdea koji je šutirao snažno, ali neprecizno po sredini gola. Lopta je otišla na tribine, pa je tako nova prilika za Real otišla u propast.

57.minut – Mora Liverpul da menja, ali ostaje sa jednim napadačem. Firmino i Eliot su novi vojnici Jirgena Klopa, a van terena su Žota i Nunjes.

53.minut – Đovani di Lorenco je ubacio loptu sa desnog boka ka petercu, gde je Nigerijac bez problema poslao loptu u nebranjenu mrežu. Osimen se nakon gola uhvatio za zglob na ruci i zabrinuo sve navijače Napolija, ali je ipak nakon par minuta ponovo bio na terenu.

46. minut – Drugo poluvreme je počelo

37.minut – Vrlo zanimljiv pokušaj iz kornera. Liverpul je „prodao foru“ Madriđanima, ali nisu uspeli da stignu do gola kada je Salah centrirao oštro po zemlji, ali je na prvoj stativi bio momak u belom, a ne u crvenom dresu. Zanimljivo je da je sada posed lopte 51-49, a u prvih 20 minuta je Real bio apsolutni vladar na terenu sa 69-31.

33.minut – Darvin Nunjez je uneo loptu sa levog boka i lukavo šutirao sa nekih 20 metara, ali je Belgijanac još jednom bio na visini zadatka.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

 

30.minut – Centrirao je Trener Aleksandar Arnold ka urugvajskom napadaču, koji je nadmudrio Edera Militao i šutirao glavom, ali ne dovoljno dobro da bi savladao Tiba Kurtou.

22. minut – Real ima šuterski trening. Ređaju se prilike „kraljevskog kluba“, a sada je u jednoj bio Luka Modrić. Veoma snažno je šutirao hrvatski vezista, ali je lopta završila malo preko prečke.

20.minut – Francuski vezista je primio loptu i odlično šutirao sa nekih 20 metara, ali nije imao sreće. Bio je to fantastičan udarac koji se od prečke odbio samo do Endija Robertsona. Iz usporenog snimka se može zaključiti da je Alison ipak vrhovima prstiju zakačio loptu i tako sprečio siguran gol.

19.minut – Sjajno je Pjotr Zijelinski oduzeo loptu na sredini terena i poslao je ka Kviči Kvaratskeliji, koji je odličnim solo prodorom došao u šansu, ali je Kevin Trap ponovo perfektno zatvorio ugao i upisao novu odbranu.

14.minut – Izabranici Karla Anćelotija su uprkos prednosti iz prvog meča veoma ozbiljno ušli u meč i jasno je da im je cilj da povedu, kako bi izbegli svaku neizvesnost. Posed je na strani domaćina, dok Liverpul svoju šansu čeka iz kontri.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

7.minut – Mohamed Salah je uspeo da uposlio Darvina Nunjeza, koji se oslobodio Antonija Ridigera i šutirao sa nekih sedam metara, ali je Tibo Kurtoa odbranio.

3.minut – Au, kakav promašaj Benzeme. Alison je intervenisao, srećom po Francuza bio je ofsajd. Odbrana Redsaje na vreme izašla i napravila ofsajd zamku, samo da ovo nije bilo slučajno, jer je veoma loše ako je Klopova garda kapitulirala već na startu meča.

1.minut – Ofanzivac Napolija, Mateo Politano se već u prvom napadu oslobodio čuvara i šutirao sa 16 metara, ali je Kevin Trap dobro reagovao i otklonio opasnost.

1.minut – Utakmica je počela!

Napoli: Meret – Di Lorenco, Rahmani, Kim, Rui – Angisa, Lobotka, Zjelinski – Politano, Osimen, Kvarachelija
Ajntraht: Trap – Tuta, Buta, Ndika – Knauf, Rode, Sov, Lenc – Kamada, Gece – Bore
Navijači Real Madrida
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Ukoliko Napoli večeras odbrani prednost od 2:0 protiv Ajntrahta, Italija će definitivno imati tri kluba među osam najboljih u elitnom klupskom evropskom takmiečenju!

To se nije desilo još od sezone 2005/2006, kada su Milan, Inter i Juventus bili akteri čeztvrtfinala. Zanimljivo, ova tri kluba igrali su četvrtfinala i godinu dana ranije, pa i 2003, ali od te 2006. Italija više nije imala tri predstavnika među osam najboljih. Prošle godine je Španija imala tri kluba u četvrtfinalu – Barselonu, Real i Atletiko. Ove sezone može da ostane bez predstavnika među osam najboljih ekipa, ukoliko Liverpul šokira Real posle onih 5:2.

Tanjug/AP Photo/Jon Super)

 

A u prošlosti, računajući ovaj vek, Englezi su najčešće imali po tri, nekad i četiri kluba u četvrtfinalu Lige šampiona. U sezoni 2007/2008 to su bili Čelsi, Mančester junajted, Liverpul i Arsenal, godinu dana kasnije: Arsenal, Liverpul, Mančester junajted i Čelsi, a nedavno 2019: Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Mančester siti.

Evo još nekoliko četvrtfinala u ovom veku u kojima je jedna zemlja imala tri ili četiri predstavnika:

2000/2001
Engleska: Arsenal, Lids, Mančester junajted
Španija: Valensija, Real Madrid, Deportivo

2001/2002
Španija: Barselona, Real Madrid, Deportivo

2002/2003.
Italija: Milan, Inter, Juventus
Španija: Valensija, Barselona, Real Madrid

2004/2005
Italija: Milan, Inter, Juventus

2005/2006
Italija: Milan, Inter, Juventus

2007/2008
Engleska: Čelsi, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal

2008/2009
Engleska: Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mačester junajted

2010/2011
Engleska: Totenhem, Mančester junajted, Čelsi

2012/2013
Španija: Malaga, Real Madrid, Barselona

2013/2014
Španija: Barselona, Real Madrid, Atletiko

2014/2015
Španija: Barselona, Real Madrid, Atletiko

2015/2016
Španija: Real Madrid, Atletiko, Barselona

2017/2018
Španija: Barselona, Sevilja, Real Madrid

2018/2019
Engleska: Mančester junajted, Totenhem, Liverpul, Mančester siti

2020/2021
Engleska: Mančester siti, Čelsi, Liverpul

2021/2022
Španija: Barselona, Atletiko, Real Madrid

Najava meča

I upravo ta sedmica nekako i dalje odzvanja Enfildom, gde je Liverpul pre tačno deset dana demolirao Mančester junajted sa 7:0. Nošeni tom pobedom, bez obzira na poraz od Bornmuta u međuvremenu (0:1), „redsi“ su otišli na noge „kralju“. Pa da li se može ponoviti goleada?

Real Madrid ima prednost od 5:2 iz prvog meča, ali i dalje krizu rezultata u La ligi, zbog čega je Karlo Ančeloti uveliko na udaru. Kojim putem će Italijan, Realovom stazom uspeha krot Ligu šampiona ili onom kuda idu smenjeni treneri, znaće se večeras.

„Real ima tri gola prednosti, verujem da trener Karlo Anćeloti misli da je sve završeno, što moram priznati da je i meni to prolazilo kroz glavu, ali sve moguće. Treba da verujemo u to“, jasan je Jirgin Klop pred revanš meč.

Liverpul je u tom prvom meču vodio s 2:0, na kraju izgubio sa 5:2…

U drugom večerašnjem meču nekako je jasnija situacija – Napoli na svom terenu brani lepih 2:0 iz Frankfurta. Mada, sad bi Milan Živadinović rekao: „2:0 je najopasniji rezultat“.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

 

NAPULJ GORI ZBOG NEMACA Lete baklje, bombe, stolice… Navijači Ajntrahta lomili po gradu, pa se sukobili sa policijom koja je morala da se povuče (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter