Izvor:
07.12.2019 u 18:51
0

TRIJUMF PRED 1.000 GLEDALACA Majstorija Tomane za trijumf Zvezde nad Spartakom

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak 3:1 (2:1) u prvom meču, ujedno i derbiju 20. kola Superlige Srbije.

Prvak Srbije se učvrstio na vrhu tabele sa 52 boda, a što je podjednako važno, napravio je lepu uvertiru pred meč sezone sa Olimpijakosom u sredu u Pireju.

Spartak je trenutno osmi u Superligi sa 28 bodova.

Današnji duel na "Marakani" opravdao je epitet derbija, pa je šteta što mu je s tribina svedočilo svega 1.000 gledalaca.

Ekipa trenera Vladimira Gaćinovića je, kao malo koji superligaš, došla na Zvezdino bunjište da se nadigrava i pokazala da ima "šlifa" za to.

Spartak je i poveo u 21. minutu. Milošević je centrirao sa leve strane, Denković je skočio pored "ukopanog" Žandera i udarcem glavom matirao Borjana. Ipak, domaćin je uspeo da napravi preokret do kraja prvog poluvremena.

MILOJEVIĆ: Tomaneov gol je prelomio meč, moram da ga pohvalim!

Samo deset minuta je trajalo vođstvo gostiju, jer je Žander izjednačio. Brazilac je dobio loptu i uleteo u kazneni prostor, Subotičani su ga zaboravili što je on kaznio i zatresao mrežu. Na taj način se iskupio za indolentnost u odbrani kod vodećeg gola gostiju.

U 40. minutu bilo je 2:1. Žander je centrirao sa levog krila, na "prvoj stativi" reagovao je Tomane, čime je samo zbunio Tekijaškog, pa je fudbaler Spartaka poslao loptu u svoju mrežu.

U drugom poluvremenu se razvila još žešća borba, a u 51. minutu "Delije" su pale u trans zbog majstorije Tomanea.Marin je ubacio loptu pred gol, a Portugalac uhvatio "makazice" i zatresao mrežu! Gol kakav odavno nije viđen! Ispostavilo se da je time postavljen konačan rezultat (3:1), iako je u nastavku bilo još dosta šansi na obe strane.

Spartak se svim silama trudio da dođe do drugog gola, a mogao je da se proslavi Tufegdžić, koji je propustio nekoliko dobrih prilika, a i kome je poništen gol zbog ofsajda.

Na drugoj strani, najbliži pogotku bio je Ben, čiji je udarac posle sjajne akcije crveno-belih zaustavila prečka.

Inače, Zvezda je zabeležila 15. pobedu nad Spartakom u njihovih 16 uzastopnih duela (uz jedan remi), pa je poslednji trijumf Subotičana nad crveno-belima ostao onaj iz oktobra 2012, kada su slavili 3:0.

I dok je za Spartak završen jesenji deo sezone, Zvezda će odigrati još dve utakmice.

U sredu će crveno-beli pokušati da ostanu neporaženi u Pireju i time "overe" treće mesto u grupi Lige šampiona, samim tim i prelazak u Ligu Evrope na proleće. Zvezda će zatim u nedelju igrati i sa Čukaričkim odloženi meč Superlige, posle čega će izabranici Vladana Milojevića otići na odmor.

Izvor: Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter