Izvor: Informer.rs
20.05.2023 u 08:50
0

UEFA PROJEKTOVALA ŽREB! Ovo su mogući rivali Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čuke i TSC u Evropi!

Srbija će naredne sezone po prvi put imati predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona, a takođe i u kvalifikacijama za najelitnije fudbalsko takmičenje Evrope.

Kada je direktan učesnik u pitanju – stvar je jasna, to će biti šampion Srbije, Crvena zvezda. Zanimljiva je borba za drugo mesto, gde konkurišu TSC, Čukarički, Partizan i Vojvodina.

Ko ne uspe da dođe do druge pozicije čeka ga učešće u Ligi Evrope, jer je iz nešampionske staze. Odnosno, u slučaju da startuju od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, poraz bi značio direktan plasman u grupnu fazu, preskačući plej-of.

Trećeplasirani iz Superlige (trenutno Čukarički) ili osvajač Kupa Srbije će startovati u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope i u slučaju neuspeha u toj fazi takmičenja imaće obezbeđeno učešće u Ligi konferencija.

Četvrtoplasirani na tabeli (trenutno Partizan) igraće od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a petoplasirani (trenutno Vojvodina) od drugog kola kvalifikacija, pod uslovom da Kup Srbije osvoji neko od tri prvoplasirane ekipe. Treba reći i da Vojvodina za razliku od Partizana ima šansu da osvoji Kup, jer je izborila plasman u polufinale, pa ako se to zaista dogodi, onda bi četvrtoplasirani startovao od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Na tviter nalogu UEFA Rankings je napravljena projekcija na osnovu trenutnih plasmana ekipa u nacionalnim šampionatima, kao i klupskih koeficijenata kako bi izgledali šeširi na žrebu grupa za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija.

Crvena zvezda bi po toj projekciji trenutno bila u trećem šeširu za žreb grupa Lige konferencija, TSC ili Čukarički bi bili u četvrtom šeširu žreba grupa za Ligu Evrope (a možda i u četvrtom šeširu žreba za Ligu šampiona), Partizan u drugom šeširu žreba za Ligu konferencija, a Čukarički, Vojvodina ili TSC u četvrtom šeširu žreba za isto takmičenje. Tek bi se videlo gde bi osvajač Kupa Srbije završio i ko bi to bio.

OGLASIO SE NOVI TRENER ZVEZDE! Bahar se obratio navijačima!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter