Izvor:
23.11.2016 u 02:46
0

UHAPŠEN SNAJPERISTA: Na nišanu imao KRISTIJANA RONALDA I ŠPANSKOG KRALJA! (VIDEO)

Santijago Sančez Ramirez izjavio je da je objavio video snimke na kojima se vidi kako na nišanu drži članove kraljevske porodice ali i zvezdu Real Madrida Kristijana Ronalda

Tužilaštvo u Španiji traži devet godina zatvora za Santijaga Sančeza Ramireza koji tvrdi da je u tri navrata bio u situaciji da ubije španskog kralja, premijera i druge visoke zvaničnike.
Ramirez tvrdi da je to hteo da učini sa namerom da pokaže koliko je ranjiva kraljevska porodica, političari i poznati fudbaleri.

Prošle nedelje je otkriveno da je Ramirez rezervisao hotelske sobe u blizini održavanja parada za dan državnosti 2012. i 2013. godine, a istu stvar je ponovio i na dan krunisanja kralja Felipea VI 2014. godine. U sva tri slučaja postavio je kameru koja je naciljala kralja, njegovog oca i bivšeg kralja Huana Karlosa, ali i premijera Marijana Rahoja.

Jedan od video zapisa ima naslov "Dan kada sam mogao da ubijem kralja", a objavio ga je na društvenim mrežama zajedno sa ucrtanim metama na osobama koje je ciljao snajperom.

Tužilaštvo navodi da su snimci urađeni vrlo profesionalno i da su "na uverljiv način otkrile mogućnost atentata na javne osobe visokog profila, što govori da je te napade lako izvesti".

Ramirez je detaljno opisao kako je izvodio svoje "akcije".

– Imao sam oružje, pravo oružje. Prošao sam kroz sve policijske kontrole. Samo sam trebao da pokažem akreditaciju i da odem u hotel. To je bilo to. Niko mi ništa nije rekao, a tamo sam bio po celu noć i dan – ispričao je Ramirez.

Na nišanu su bili i fudbaleri Real Madrida Kristijano Ronaldo i Geret Bejl, ali i predsednik "kraljeva" Florentino Perez.

Klub je digao uzbunu kada im je Ramirez poslao slike igrača koje je snimao tokom treninga Reala.
On je konačno uhvaćen 2014. godine, a kod njega su pronađene replike vatrenog oružja, kao i rasformirano oružje.
Pronađeno je i pet pravih pušaka i pet pištolja.

Zbog nelegalnog posedovanja oružja tužilaštvo za njega traži kaznu od devet godina i zabranu traženja dozvole za nošenje oružja u trajanju od 10 godina.

Optuženi tvrdi da je sve to uradio da ukaže sigurnosne propuste.

– Hteo sam samo da upozorim ljude na slabu sigurnosnu kontrolu i da pokažem kako samo jedan džihadista može to da iskoristi, ali niko me nije shvatao ozbiljno – rekao je Ramirez.

Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter