Izvor: BSC HAPPY
12.04.2023 u 22:40
0

LIGA ŠAMPIONA „Kečevi“ u Madridu i Milanu!

U sredu od 21 sat na programu su druga dva para četvrtfinala Lige šampiona. Aktuelni prvak Evrope Real Madrid će ugostiti ekipu Čelsija na stadionu Santjago Bernabeu, dok Milan čeka Napoli u italijanskom derbiju na San Siru. Tok dešavanja iz Madrida i Milana pratite uz naš sajt.

Real Madrid je do četvrtfinala stigao trijumfom nad Liverpulom, a sada će imati šansu da protiv još jednog engleskog kluba dođe korak bliže odbrani trona. Madriđani i Plavi su i prošle sezone bili rivali u četvrtfinalu – Real je izvojevao trijumf posle velike drame i produžetaka u dramatičnom revanšu na svom terenu. 

TOK MEČEVA:

REAL MADRID – ČELSI 2:0

MILAN – NAPOLI 1:0

74.minut – GOOOOOOOOL U MADRIDU! Real vodi sa 2:0, strelac je Marko Asensio! Brzo su Madriđani izveli korner i brzinski „prevarili“ Čelsi, na kraju je Vinisijus dodao loptu na ivicu šesnaesterca do rezerviste, koji je snažno po zemlji pogodio mrežu. Pravi džoker je Španac, pošto je u igru ušao samo nekoliko trenutaka ranije.

71.minut – Dve izmene u Realu. Marko Asensio i Antonio Ridiger ulaze u igru umesto Rodriga i Edoarda Kamavinge.

65.minut – Odoleva Milan. Ne prestaju naleti Napolija, rešeni su gosti da po svaku cenu dođu do izjednačenja. Ipak, za sada odbrana Rosonera sprečava svaki pokušaj.

64.minut – Magija Vinisijusa. Znali smo i pre ove utakmice da je Brazilac fantastičan igrač, ali on to potvrđuje praktično svakim potezom. Sada je jednim potezom izbacio Džejmsa i zaleteo se ka šesnaestercu, a zatim ostavio loptu Kamavingi koji je šutirao preko prečke.

59.minut – Crveni karton za Bena Čilvela! Oborio je bek Čelsija s leđa utrčalog Rodriga pred šesnaestercem i sudija nije imao ni najmanju dilemu. Plavi sa desetoricom u nastavku utakmice. Utisak je da Čilvel nije morao da interveniše na ovaj način…

50.minut – Centimetri delili Modrića do evrogola! Odlična akcija Reala. Pobegao je Vinisijus po levoj strani i ušao duboko u šesnaesterac, zatim je poslao povratnu do Benzeme, a ovaj pravovremeno proigrao Modrića na ivici šesnaesterca – otvorio je Luka stopalo, gađao rašlje u suprotnom uglu i nekoliko centimetra ga je delilo do fantastičnog gola.

48.minut – Prvi pokušaj Čelsija. Feliks se namestio i šutirao iskosa sa leve strane, ali je Kurtoa rutinski ukrotio loptu.

Poluvreme

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

45.minut – Prečka za Milan! Lako su Rosoneri mogli sa dva gola viška na veliki odmor. Kjer je skočio posle kornera i glavom zahvatio loptu koja je pogodila prečku. Izvukao se Napoli…

40.minut – GOOOOOOOOL U MILANU! Rosoneri vode, strelac je Ismael Benaser. Braim Dijas je bio u trku kroz sredinu, zatim je Rafael Leao proigrao alžirskog vezistu koji je iskosa sa leve strane snažnim udarcem „probio“ Aleksa Mereta i doneo Milanu vođstvo.

34.minut – Novi pokušaj Madriđana. Duga akcija Reala mogla je da se završi golom. Rodrigo je pobegao rivalima, ali otišao previše iskosa, pa je na kraju šutirao pravo u Kepu.

32.minut – Opao tempo u Madridu. Posle sjajnih i izuzetno sadržajnih pola sata igre, gde su obe ekipe igrale u izuzetno visokom ritmu, došlo je pada u igri. Donekle se to i očekivalo…

25.minut – Evo nešto i od Milana. Prvi put posle 25 minuta igra je Milan zapretio Napoliju. Učinio je to Leao, koji je nanizao nekoliko rivala i šutirao pored stative.

25.minut – Umalo 2:0! Rasplamsala se borba u Madridu, pršti na sve strane. Vinisijus je mogao da duplira prednost, lukavo je šutirao iz mrtvog ugla, međutim, Kulibali je intervenisao na gol liniji.

22.minut – Umalo da se Čelsi vrati! Već u sledećem napadu su Plavi mogli do izjednačenja. Džejms je poslao povratnu na peterac ka Sterlingu, koji je gađao bliži ugao, ali je Kurtoa neverovatnom intervencijom spasao Real.

21.minut – GOOOOOOOOL U MADRIDU! Real vodi, strelac je Karim Benzema! Posle lopte Danija Karvahala, pobegao je Vinisijus Žunior odbrani Čelsija i šutirao u trku, loptu je pravo na nogu Benzemi odbio Kepa, a Francuzu je ostalo samo da je vrati u mrežu.

Tanjug/AP Photo/Jose Breton


20.minut – Milan bez šuta.
Potpuna dominacija Napolija na San Siru. Podatak da Rosoneri nisu još uputili šut ka golu dovoljno govori o svemu…

13.minut – Konačno nešto od Reala. Uspavano su Madriđani krenuli utakmicu, ali se polako bude. Uspeli su i da zaprete prvi put preko Benzeme koji je iskosa sa leve strane šutirao prako u Kepu.

12.minut – Još jednom preti Napoli! Svim silama su Napolitanci napali gol Milana, a sada je do pogotka mogao Zjelinski. Ipak, golman Menjan je bio izuzetno dobro postavljen i lagano je zaustavio taj šut.

7.minut – Požuteli i domaći. Kamavinga, koji i na ovom meču pokriva mesto levog beka, faulirao je Sterlinga i dobio žuti karton.

5.minut – Prvi žuti karton u Madridu. Fofana je neoprezno startovao na Vinisijusa, pa mu je sudija Leteksije odmah pokazao javnu opomenu.

2.minut – Au, kakva šansa u Madridu! Ni iz čega je Čelsi mogao do prednosti. Previsoko je izašla odbrana Reala, bukvalno na polovinu gostiju, pa je Kante jednim pasom „izbacio“ Feliksa. Bežao je Portugalac koliko je mogao sa loptom, ali ga je sustigao Militao. Sve se završilo udarcem direktno u Kurtou sa nekih petnaestak metara.

Počele su utakmice u Madridu i Milanu!

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

 

Sada Karlo Ančeloti želi da ponovi uspeh protiv bivšeg kluba, a jedno od pitanja na konferenciji za medije bilo je i da li bi mogao da se vrati na Stamford Bridž.

– Da se vratim u Čelsi? Veliki sam fan tog kluba, ali mislim da će ipak Lampard tamo napraviti odličan posao – rekao je uz osmeh Ančeloti.

Podsetimo, Lampard je prošle sedmice ponovo preuzeo Čelsi pošto je eksperiment sa Grejemom Poterom bio neuspešan. Isti je takav bio i povratnčki debi Lamparda – Čelsi je proteklog vikenda poražen od Vulverhemptona u Premijer ligi.

Napoli će biti u velikom problemu za prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Milana. Trener Lučano Spaleti neće moći da računa na prvog strelca Viktora Osimena, koji se još nije oporavio od povrede mišića.

Napolitanci u sredu od 21 sat gostuju na San Siru. Igraju istorijski meč, jer do sada nikada nisu bili u četvrtfinalu LŠ, ali biće oslabljeni izostankom nigerijskog napadača.

Prvi strelac Serije A (21 gol na 29 mečeva) povredio je mišić igrajući za selekciju Nigerije u protekloj akciji. Propustio je utakmice protiv Milana i Lečea u ligi, ali nije uspeo da se potpuno oporavi za igu šampiona.

Videćemo koliko će to uticati na Spaletijev tim, koji je početkom aprila poražen od Milana pred svojim navijačima sa ubedljivih 4:0.

Gvardiola ga OTERAO u Bajern, on igrao protiv Sitija, ali je pre meča uradio nešto o čemu SVI PRIČAJU VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter