Izvor: Happytv.rs
15.02.2023 u 20:31
0

Kraj sage zvane derbi, Mančester Siti ubedljiv protiv Arsenala sa dva gola prednosti

Mančester siti savladao je Arsenal u derbiju 12. kola Engleske Premijer lige.

Arsenal i Mančester Siti igraju derbi Premijer lige koji bi mogao da reši pitanje šampiona Engleske, a zaostali meč 12. runde možete pratiti uživo na Happytv.rs

Tim Mikela Artete je u prednosti. Zauzima lidersko mesto sa tri boda viška u odnosu na aktuelnog prvaka. Ima i utakmicu manje od ekipe Pepa Gvardiole.

Arsenal – Mančester Siti 3:1

Strelci: Kevin De Brujne 24′ (0:1)
Bukajo Saka 42′ (1:1)
Marez Griliš 72′ (1:2)
Erling Haland 82′ (1:3)

Glavni sudija: Tejlor A.

Arsenal (4-3-3) Ramzdejl, Tomijasu, Saliba, Gabrijel, Zinčenko, Žoržinjo, Džaka, Edegor, Saka, Martineli, Nketija.

Mančester Siti (3-2-4-1) Ederson, Voker, Dijas, Ake, Rodrigo, Gundogan, De Brujne, Bernardo, Marez Griliš, Haland.

20.27 – Zanimljiv prikaz kako izgleda fudbalsko veče

1′- Utakmica je počela.

7′ – Od starta vidimo žustru borbu. Haland je savladao dvojicu fudbalera na desnom boku, ali su sudije podigle ofsajd. Sa druge strane Marezu se i te kako igra. Zanimljivo će biti po bokovima, jer je Siti u nesvakidašnjem sastavu gde su De Brujne i Bernardo Silva.

13′ – Ake se našao na zemlji.Nketija je krenuo nogom tamo gde je štoper Sitija stavio glavu. Za sada nismo videli stopostotnu priliku.

16′ – Najopasnija šansa za sada. Harland sa strane ubacuje loptu u protivnički peterac ali nikog od saigrača nema ispred gola.

22′ Prva velika prilika na meču. Nketija je imao savršenu šansu da glavom pogodi gol i promašio.

24′ – GOL! Mančster Siti vodi golom De Brujnea koji kažnjava grešku Tomijasua.

27′ – Nova, sjajna prilika za Arsenal. Mogao je Tomijasu da sve ispravi, ali je prebacio čitav gol sa 11 metara.

34′ – Prvi žuti karton na utakmici za Kajl Vokera.

36′ – Rukom je igrao Nketija. I to je morao bolje da uradi, jer je dobio savršenu loptu u prostor od Edegora. Ne možemo reći da Arsenal igra loše, ali da im je realizacija veoma loša.

42′ – GOL! 1-1 Veoma motivisani Bukajo Saka postiže gol za izjednačenje

47′ – Novi žuti karton za ekipu Mančestera. Saka se probija po desnoj strani, Silva ga zaustavlja i pravi prekršaj. Arsenal se oslobodio svakog pritiska posle gola. Međutim, Saka je preko penala doneo samopouzdanje, koje recimo fali Erlingu Halandu. Ono što Gvardiolu može da muči jesu žuti kartoni za Edersona, Vokera i Silvu.

48′ – Tomijasu je zaradio žuti karton. De Brujne i Arteta su se pogurali na aut liniji. Trener Arsenala, koji je nekada sarađivao sa Belgijancem u Sitiju, je zadržavao loptu, a onda ga je odgurnuo najbolji igrač Građana. Sudija je morao da reaguje, iako je De Brujne prstom nešto pokazivao Arteti.

57′ – Oboren je Haland u duelu sa Gabrijelom, a onda je žuti karton pokazao Tejlor. VAR je pokazao da je za nekoliko centimetra norveški napadač bio u nedozvoljenoj poziciji, a onda je poništena i javna opomena za Halanda.

62′ – Prva izmena u ekipi Mančester Sitija, Mahrez izlazi a umesto njega na terenu Manuel Akanji.

63′ – Žuti karon za Džek Griliša zbog prigovora i Nketija. Veoma nervozni fudbalri i jedne i druge ekipe.

72′ – GOOOL Mančester Siti vodi 2:1! Marez Griliš trese mrežu Ramzdejl! Pogrešio je Gabrijel, Bernardo Silva je poslao loptu za Halanda, Norvežanin mirno poslao poprečnu za Gundogana, ovaj video da mu iza leđa dolazi Griliš, čiji udarac nije zaustavio ni Tomijasu, ni Remzdejl.

75′ Džaka ispred gola Mančester Sitija, previše se namešta na šut i gubi priliku za direktan šut.

82′ – GOOL! SJAJNI HALAND POSTIŽE POGODAK ZA 1:3! 26. GOL ZA HALANDA U PRMIJER LIGI OVE SEZONE. De Brujne je asistirao do Halanda, a onda je pogodio Norvežanin za 3:1 i kraj sage zvane derbi.

90′ – KRAJ UTAKMICE 11 pobeda u nizu Mančester Sitija nad Arsenalom, nastavak nepobedivog Gvardiole nad Artetom u Premijer ligi. Dakle, dovoljno za povratak Mančester sitija na tron Premijer lige posle tri meseca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter