Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 23:00
0

LIGA ŠAMPIONA: Benfika savladala Briž, Dortmund bolji od Čelzija! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Dortmunda savladali su Čelzi minimalnim rezultatom u osmini finala Lige šampiona, dok je Benfika sa 2:0 nadigrala Briž u Belgiji.

Fudbaleri Dortmunda i Čelzija sastaće se večeras prvi put u svojoj istoriji i to na „Signal iduna parku“. Obe ekipe imaju jasan cilj plasman četvrtfinale Lige šampiona. Uloga favorita teško da može biti dodeljena jednoj od ove dve fenomenalne ekipe, ali ako se uzme u obzir domaći teren i trenutna forma, onda je Dortmund u blagoj prednosti.

Treneri ove dve ekipe su se odlučili za sledeće sastave

Borusija Dortmund: Kobel, Volf, Zule, Šloterbek, Gereiro, Džan, Belingem, Ozčan, Brant, Ale, Adejemi.

Čelzi: Arizabalaga, Džejms, Kulibali, Tijago Silva, Čilvel, Loftus, Čik, Fernandes, Zijeh, Žoao Feliks, Mudrik, Haverc.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Nešto manje atraktivan duel, ali svakako duel dve ekipe koje su izborile plasman u nokaut fazu Lige šampiona odigraće se u Belgiji gde Briž dočekuje portugalsku Benfiku.

Treneri su se na ovoj utakmici odlučili za sledeće sastave:

Klub Briž: Minjole, Klinton Mata, Mehele, Hendri, Bjukanen, Vanaken, Odoi, Onjedika, Mejer, Lang, Sova.

Benfika: Vlahodimos, Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo, Florentino, Čikinjo, Aursnes, Žoao Mario, Rafa Silva, Ramos.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Borusija Dortmund – Čelzi 1:0 (0:0) ( 63′ Adejemi)

1′ Žestok početak u Dortmundu. Vidi se da su obe ekipe, željne dobrog rezultata, krenule agresivno od samog starta.

2′ „Milioneri“ prvi dolaze do prilike, ali nisu uputili udarac ka golu londonskog kluba.

3′ Kontra na drugoj strani ali Šloterbek nestvarnim klizećim startom zaustavlja protivnika.

14′ Dortmund zamalo da postigne autogol. Zile je pokušao da izbaci loptu, ali nije bio dovoljno spretan i malo je falilo da savlada svog golmana. Srećom za „milionere“ lopta je otišla preko gola.

16′ Tijago Silva pokušao je da poput legendarnog Dijega Maradone postigne pogodak rukom, ali to nije prošlo. Umesto gola, dobio je žuti karton.

26′ Deluje da se ekipa Borusije malo uozbiljila. Iz jedne tečne akcije Adejemi je šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran.

27′ Još jedna dobra prilika za Borusiju, ali je Ale pogodio spoljni deo mreže.

30′ Šansa sada za Čelsi preko Žoaa Feliksa, ali brani Kobel udarac Portugalca.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

33′ Feliksov zicer, pa zamalo kazna. Najveće pojačanje Čelsija ove zime je moralo da postigne gol, potpuno neometan sa penala je prebacio loptu preko prečke. Već u sledećem napadu sa ivice kaznenog prostora, na drugoj strani, je Adejemi slično uradio.

37′ Prečka! Žoao Feliks, do sada najbolji pojedinac na meču pokušao je da lobuje golmana domaćih, ali fantastičan pogodak sprečio je okvir gola.

43′ Nova prilika za Borusiju. Pokušao je Volf, ali njegov pokušaj završio je pored stative.

Kraj prvog poluvremena: Borusija Dortmund – Čelzi 0:0! Veoma uzbudljivo prvo poluvreme, nedostajao je samo pogodak, ali ako se u ovom ritmu nastavi, on će sigurno uslediti.

57′ Umalo Borusija da povede. Tekla je fino akcija, Brant je dobio loptu tako da nije imao ikog oko sebe, ali je slabo šutirao i Kepa se istakao. Možda najbolja šansa za Milionere na meču.

63′ GOL! Borusija Dortmund – Čelzi 1:0! Fenomenalni Adejemi muinjevito je vukao loptu ka golu rivala, predriblao nekoliko fudbalera Čelzija doneo veliku prednost ekipi Borusije.

78′ Čelzi umalo stiže do izjednačenja. Kulibali se iznenada našao u fenomenalnoj prilici, šutirao je sa svega par metara od gola ali je Džan izbacio loptu u poslednjem trenutku.

83′ Nastavlja se ofanziva fudbalera Čelzija. Ponovo je bio Feliks u šansi, ali je opet njegov udarac odbranio Kobel.

Kraj utakmice! U veoma uzbudljivom duelu viđen je otvoren napadački fudbal obe ekipe. Svi ljubitelji ovog sporta sigurno su uživali, ali ostaje žal za više golova, jer prilike nisu manjkale. Ipak minimalna pobeda „milionera“ daje šanse Čelziju da na „Stanford Bridžu“ pred svojim navijačima izbore za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Klub Briž – Benfika 0:2 (0:0) (51′ Žoao Mario, 88′ Neres)

3′ Prva prilika pripala je gostujućim fudbalerima, ali se golman domaćih Minjole nije dao iznenaditi.

8′ Usledio je odgovor Briža. Bjukanen je imao zicer, ali je ovoga puta golman gostujućih sjajno reagovao.

15′ Period mirnije igre bez pravih prilika. Želje ne manjka, ali je put do gola protivnika u ovim trenutcima jako teško pronaći.

30′ Dve odlične prilike za Benfiku. Prvo je Antonio Silva skočio glavom i tik prebacio gol, da bi Rafa Silva pogodio stativu. Nema promene rezultata.

34′ Nova šansa za Benfiku preko Rafa Silve, ovog puta Minjole odlično brani.

Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

45′ Odoi je poslao loptu u mrežu, ali je gol poništen.

Kraj prvog poluvremena: Klub Briž – Benfika 0:0

Za sada nema golova na ovom duelu, ali logično je da se prvo poluvreme nokautfaze Lige šampiona igra nešto opreznije.

49′ Penal za Benfiku! Hendri je u želji da ispuca loptu načinio prekršaj na Ramosu u svom šesnaestercu.

Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

50′ Gol za Benfiku! Klub Briž – Benfika 0:1 Penal za goste Žoao Mario je iskoristio i doneo slavlje gostima.

70′ Period mirnije igre u Belgiji. Benfika ima rezultat koji joj ide u prilog, a gosti ne uspevaju da pronađu način da izjednače.

88′ Gol za Benfiku! Klub Briž – Benfika 0:2 David Neres je iskoristio novi kiks odbrane Briža, sada je Mejer bio „asistent“, a Brazilac potpisao trijumf Orlova.

Kraj utakmice! Benfika je zasluženo slavila na gostovanju Brižu i ovim trijumfom je praktično čekirala kartu za četvrtfinale Lige šampiona. Naravno Briž se ne bi našao u nokaut fazi da nema potreban kvalitet za dobru utakmicu u Lisabonu.

Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter