Izvor: BSC HAPPY
24.03.2023 u 22:38
1

Srbija – Litvanija 2:0: „Orlovi“ pobedom startovali u kvalifikacijama za EURO 2024.

Fudbalska selekcija Srbije započinje put u kvalifikacijama za EURO 2024. godine protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić", selekcije koja se može smatrati "redovnom mušterijom" za "orlove" jer je u osam mečeva doživela sedam poraza, sva četiri na tlu naše zemlje.

Selektor Dragan Stojković je i pred start u Grupi „G“, gde se nalaze još Mađarska, Bugarska i Crna Gora, istakao da mora biti pametan, pa je tako iz startne postave za duel sa ekipom Edgarasa Jankausaksa izostavio Sergeja Milinkovića Savića kako bi ga sačuvao za duel sa Crnom Gorom u ponedeljak u Podgorici, ali je u startnoj postavi iznenađenje Strahinja Eraković.

Srbija – Litvanija 2:0

Kraj utakmice.

81.minut – Nove dve promene. U igri su Milenković i Joveljić, a na klupu su se preselili Mitrović i Živković.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

78.minut – Opustili smo se, a to ne valja. U dva minuta je Vanja Milinković-Savić bio na testu, ali su Litvanci prilično loše šutirali. Međutim, „škripi“ na strani gde je Strahinja Pavlović, Novikovas ga je prilično lako prešao i došao u prilicu da iz srca šesnaesterca šutira, srećom golman Srbije je zaključao mrežu.

72.minut – Nove dve izmene u reprezentaciji Srbije. Umesto Tadića ušao je Lazar Samardžić umesto Dušana Tadića, dok je na terenu i Ivan Ilić umesto Saše Lukića.

65.minut – GOL! Ipak je bio ofsajd. U ofsajdu je bio Andrija Živković, u trenutku kada se lopta odbila od golmana. Poništen je pogodak Filipa Kostića, ali idemo dalje.

63.minut – Prva izmena u reprezentaciji Srbije. Iz igre je izašao strelac drugo gola Dušan Vlahović, dok je u igri Sergej Milinković-Savić. Na drugoj strani je isto bilo promena, i to dvostruka, jer su Slivka i Novikovas zamenili Golubickasa i Jankaunasa.

53.minut – GOOOOOOOOOL! Mitrović do Tadića, kapiten do napadača Juventusa koji je zakucao pod prečku. Ovako se igra za reprezentaciju Srbije, odmah smo postigli gol, što je sigurno bila i želja Dragana Stojkovića Piksija na petnaestominutnoj pauzi. Rani gol je „hladan tuš“ za rivala, a možemo i duplo!

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

 

52. minut – Šutirao je Jankauskas, ali odlična odbrana Vanje Milinkovića Savića

46. minut  Počelo je drugo poluvreme

Kraj prvog poluvremena.

40.minut – Bliži se kraj prvog poluvremena, idealno bi bilo da postignemo pogodak. Kružimo oko odbrambenog bedema Litvanije, imamo prednost, ali ne smemo nijedne sekunde da se opustimo. Mitrović i Vlahović su mete, ali se uvek oko njih stvori dva ili tri igrača.

34.minut – Šta radi Aleksandar Mitrović? Jednom kroz noge, drugog po burek, a da ga nisu izblokirali poslao bi loptu u mrežu. Fenomenalni potezi Srbije, uživanje je gledati ovakav tim. Posle kornera, lopta je „sela“ na nogu Živkovića koji je šutirao sa distance po zemlji, a onda je Grujić skrenuo loptu ka golu i pogodio – stativu.

29. minut – Probao je Vlahović glavom, ipak lopta je otišla pored gola

28.minut – Umalo da ureknemo Orlove. Jankauskas je imao veliku šansu, ali je srećom sve promašio. Alarm za Srbiju da nema opuštanja. Na drugoj strani samo minut kasnije je Vlahović na centaršut Tadića bio najviši u skoku, ali je lopta otišla preko gola.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

 

24. minut – Slab udarac Grujića u šesnaestercu, lopta je otišla pored gola

22.minut – Veoma dobro igra Srbija. I Vlahović i Mitrović su veoma opasni, dok vezni red igra i te kako organizovano, a pre svega brzo. Sve se igra sa jednim ili dva dodira, što dodatno ubrzava igru i stvara probleme reprezentaciji Litvanije koja je do sada samo dva puta šutirala preko gola, pa tako odbrana ispred koje stoji Vanja Milinković-Savić, i nije imala mnogo posla.

16.minut – GOOOOOOOOOL! IDEMOOOO! Mitrović je uposlio Kostića koji je kao brzi voz protutnjao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a onda „vratio“ loptu na 12m metara odakle je kapiten Dušan Tadić pogodio dalji ugao za vođstvo Srbije!

13.minut – Prvi šut Srbije na meč, Tadić jako lepo šalje leptu Vlahović koji je pokušao desnom nogom, ali bez uspeha.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

 

8. minut – Ubaacuje je Živković s desne strane na drugu stativu, ali bez uspeha

5.minut – Pokušao je Filip Kostić da asistira Dušanu Vlahoviću, ipak njegova namera je brzo pročitana.

1.minut – Utakmica je počela.

Startne postave: 

Srbija: V. Milinković-Savić, Pavlović, Gudelj, Eraković, Lukić, Grujić, Živković, Kostić, Tadić, Vlahović i Mitrović.

Litvanija: Bartkus, Lasickas, Kažukolovas, Girdvainis, Beneta, Šimkus, Gineitis, Golubickas, Jankauskas, Černiš, Paulauskas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Srbija – Litvanija 2:0: „Orlovi“ pobedom startovali u kvalifikacijama za EURO 2024.”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter