Izvor: Sportal.rs
01.05.2023 u 20:51
0

BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA JOŠ TRAJE! Partizan došao do važna tri boda, PAO JE TSC U BAČKOJ TOPOLI!

Fudbaleri Partizana od 19 časova gostuju ekipi TSC u Bačkoj Topoli u poslednjem meču trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli sa pete pozicije idu na megdan drugoplasiranom rivalu. Za njih je to praktično „biti ili ne biti“ utakmica kada je u pitanju borba za drugu poziciju i izlazak u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto imaju sedam bodova manje od TSC. Sva dešavanja iz minuta u minut pratite uz naš sajt.

TSC – PARTIZAN 1:3

TSC: V. Ilić – Antonić, Ćalušić, Cvetinović – Stanojev, Stojić, Đakovac, Petrović – L. Ilić – Jovanović, Ratkov.

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Belić, Kolorado – Dijabate, Natho, Jović – Rikardo.

Kraj utakmice.

83.minut – Ništa od penala. Zanimljiva situacija u šesnaestercu Partizana. Urošević je klizećim startom zaustavio utrčalog Jovanovića, domaći navijači su se nadali da bi to mogao da bude penal za TSC, ali ništa od toga.

79.minut – Dva puta Đakovac. Zapretio je Ifet Đakovac dva puta u istom napadu, ali su njegovi šutevi sa 16 metara izblokirani.

71.minut – Velika prednost za Partizan. Biti ili ne biti je ova utakmica za crno-beli, a kako sada stvari stoje uspeće da zabeleže zlata vredna tri boda.

70.minut – GOOOOOOL! Partizan vodi sa 3:1, strelac je Aleksandar Filipović. Posle kornera i skoka Igora Vujačića pred petercem TSC, lopta je stigla do beka crno-belih koji ju je volej udarcem zakucao u mrežu.

65.minut – Sukob igrača dva tima! Posle jednog duela Kristijana Belića i Juga Stanojeva, došlo je do sukoba igrača dva tima. Gotovo su se svi umešali, a na kraju su Stanojev i Urošević zaradili po žuti karton.

65.minut – Opsada TSC. Svim silama napadaju domaći igrači, tražeći izjednačenje. Partizan se brani sa svim igračima iza lopte i traži šansu iz kontri.

58.minut – Umalo novo izjednačenje. Brzu tranziciju odigrali su domaći, na kraju je Ifet Đakovac raspalio sa 17-18 metara, ali je Aleksandar Popović odlično intervenisao.

55.minut – Rikardo opet preti. Novi napad Partizana koji završava Rikardo Gomeš. Šut napadača crno-belih sa 16 metara završava pored gola.

49.minut – Konačno Jović. Tek drugi gol ove sezone postigao je Nemanja Jović. Talentovani krilni igrač je prvi put bio strelac u novembru protiv Novog Pazara, pa je sada konačno prekinuo post. Očekuje se mnogo više od njega u odnosu na ono što prikazuje ove sezone.

48.minut – GOOOOOOL! Partizan ponovo dolazi do prednosti, strelac je Nemanja Jović. Posle snažnog šuta Bibarsa Natha, Veljko Ilić je odbio loptu pravo do Jovića, koji ju je sa nekih pet, šest metara zakucao u gol. Sjajan početak drugog poluvremena za crno-bele. 

46.minut  – Jedna promena. Trener domaćih Žarko Lazetić napravio je jednu izmenu na velikom odmoru. Umesto Dušana Cvetinovića ušao je Ivan Milosavljević.

Kraj poluvremena.

40.minut – Prečka Rikarda! Centimetri su delili Partizan do novog vođstva. Gomeš je utekao odbrani domaćih, izbegao ofsajd zamku i dobio pravovremeni pas od strane Dijabatea, ali je njegov snažan šut završio na prečki. Nisu crno-beli imali sreće u ovoj situaciji.

35.minut – Sada preti i Partizan. Jović je spustio loptu do Kolorada na nekih 13, 14 metara, ali je visoki vezista gađao preko gola.

33.minut – Au, kakva prilika za TSC! Brzu kontru iskreirali su domaći i vrlo brzo došli pred gol Partizana. Luka Ilić je imao dve neverovatne šanse da postigne pogodak. U prvoj je izblokiran, zatim mu se lopta vratila, ali je još jednom šutirao loše sa nekih desetak metara.

30,minut – Mirniji period. Posle izjednačujućeg pogotka TSC, tempo je opao. Ako izuzmemo situaciju u kojoj se našao Ratkov gotovo da ništa konkretno nismo videli tokom deset minuta utakmice od gola.

27.minut – Velika šansa za domaće! Lako je TSC mogao do preokreta. Ratkov je izbio u šesnaesterac, zatim fino prevario Saničanina, ali je jako loše zahvatio loptu sa nekih sedam, osam metara.

20.minut – GOOOOOOL! TSC uspeva da poravna rezultat, strelac je Saša Jovanović. Luka Ilić je izveo slobodan udarac sa nekih 17-18 metara i pogodio stativu, lopta se odbila do Jovanovića koji je ostao sam kao duh u petercu i rutinski zatresao mrežu.

16.minut – Umalo 2:0! Prošao je Jović po levoj strani, zatim ušao u sredinu i lepo gađao dalji ugao, ali je Ilić bio dobro postavljen i lako zaustavio udarac.

12.minut – GOOOOOOL! Vodi Partizan sa 1:0, strelac je Rikardo Gomeš! Kristijan Belić je oteo loptu na nekih 25 metara od gola TSC, zatim je proigrao Nemanju Jovića koji je uz malo muke uposlio Gomeša – odlično je najbolji strelac crno-belih pogodio sa nekih petnaestak metara.

5.minut – Šansa za Rikarda! Prva konkretnija situacija na utakmici. Posle dužeg napada Partizana, lopta je stigla u šesnaestercu do Rikarda, koji je iskosa sa leve strane gađao preko prečke.

3.minut – Potencijalni problem za Partizan u startu. Posle duela sa Cvetinovićem, Rikardo je ostao da leži na travi i bila mu je neophodna lekarska pomoć. Nastaviće napadač crno-belih meč.

1.minut – Utakmica je počela.

Biće pakleno u Bačkoj Topoli u ponedeljak od 19 časova kada ekipi TSC-a u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuje Partizan. I dolazi po bodove, tačnije on želi i mora da dođe do pobede ako hoće da bilo šta uradi ove sezone kako bi u narednoj igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Trenutno su crno-beli tamo gde ne žele da budu. Čukarički i TSC su sedam koraka ispred, a čak je Vojvodina ispred. Sad je prava prilika da pokažu da su oni promašaji u 170. večitom derbiju “vrate” u golove. A na sve to im ide i tradicija. TSC nema pobedu nad Partizanom u devet mečeva, a na svom terenu su jednom uzeli bod, a tri puta su bili poraženi.

Lazetić je uzeo bod u Humskoj, a onda je u drugom meču ove sezone bilo 3:2 za crno-bele. Sada su u dobroj formi, bili su duplo bolji od Čukaričkog u prethodnom kolu i zasluženo se vratili na drugo mesto Superlige.

Partizan nema šta da čeka, on mora da napadne, jer u suprotnom ako prvi prime gol sve je gotovo. Realizacija je veliki problem, tri utakmice zaredom nisu stigli do pogotka, Rikardo mora da se probudi ispred gola protivnika jer u suprotnom biće veoma… veoma teško.

TSC je ove sezone fantastičan, beleži rezultate vredne kvalifikacija za Ligu šampiona, a sigurno da će čelni ljudi ovog kluba sa severa Srbije uložiti dodatan novac kako bi tim bio još bolji i kvalitetniji na leto. Za to će biti potrebno da se ovo drugo mesto osigura, kako bi jesen u Evropi bila realnost.

Ako u Bačkoj Topoli Partizan ne pobedi, to će značiti da su 99 odsto ispustili sve nade da budu među prva tri tima i tako upišu sigurnu jesen. Ne žele u Ligu konferencija, ali je to možda surova realnost kluba koji se više bavi upravom, praznim stadionom, navijačima koji ne dolaze u Humsku, a na gostujučim terenima prave haos, nego o onim igračima koji nije lako.

Nisu oni zaboravili da igraju fudbal, ali je fudbal zaboravio kako to rade momci u crno-belom. Istina će biti posle 90 minuta surova prema Partizanu, a još uvek mogu da sami skroje bar deo puta ka kopnu. Jer su trenutno u velikoj buri.

ZVEZDA ZOVE NAVIJAČE U POMOĆ: Crveno-beli u Kruševcu jure polufinale Kupa Srbije
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter