Izvor: BSC HAPPY
03.03.2023 u 21:11
1

ZVEZDA – PARTIZAN Spektakl od derbija! Krv, gol, agresija, crveni karton izvinjenja navijačima

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 169. večiti derbi na stadionu "Rajko Mitić", a utakmica je završena rezultatom 1:0

I bi taj derbi. Da su oduševili nisu, da je možda bilo očekivano da jedan potez odluči pobednika – to svakako. Tri boda, kojom je jednom rukom Zvezda zagrlila pehar šampiona, su izdvojevana u prvih 10 minuta i sem toga nismo videli – ništa.

KRAJ UTAKMICE

91.minut – Iz velike gužve Rikardo Gomeš dobija crveni karton zbog udarca Strahinje Erakovića. Najmanje 11 minuta sudijske nadoknade.

89. minut – Kakve scene! Tuča na terenu! Svi akteri velikog derbija su u gužvi, vidi se da ima udaraca, brojni igrači su pali na zemlju. Sledi sigurno VAR provera, Aleksandar Živković će imati pune ruke posla da raščivija šta se ovde desilo. 

Beograd, 3. marta 2023. – Fudbaleri Crvene zvezde doèekuju Partizan u 169. veèitom derbiju na stadionu „Rajko Mitiæ“. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bs

 

88.minut – Nova izmena u Crvenoj zvezdi. Nemanja Milunović nakon sudara izlazi iz igre već nakon deset minuta, a umesto njega na terenu je mladi Jovan Mijatović!

76.minut – Sada sa Milunovićem u igri, Zvezda menja formaciju i igraće sa trojicom štopera. Prvi napad Partizana je to iskoristio jer je Urošević sve nadvisio.

72.minut – STRAVIČNA SCENA NA DERBIJU! Našli su se u duelu Aleksandar Pešić i Kristijan Belić, gde je napadač Crvene zvezde kolenom onesvestio Partizanovog vezistu. Na teren je momentalno ušla lekarska ekipa, a Aleksandar Katai je odmah okrenuo Belića kako bi mu pružio pomoć. Žuti karton je dobio Pešić.

68.minut – Ostao je Pešić na zemlji posle duela sa Markovićem, a potom su zbog prigovora kartone dobili Živković i Marković.

65. minut – Najboljih nekoliko minuta Partizana na meču, Urošević je bio u svom karakterističnom prodoru, oprobao je udarac, ali vrhovima prstiju brani Milan Borjan!

64.minut – Prva izmena na meču – umesto Stefana Mitrovića na terenu je Kings Kangva.

60.minut – Prvi žuti karton i u redovima Partizana. Dobio ga je Kristijan Belić, koji je zaustavio Kristijana Belića u kontri.

57. minut – Meč je ponovo nastavljen!

52.minut – Ponovo je meč prekinut nakratko, ovoga puta zbog bakljade navijača Partizana.

TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bs

 

50.minut – Otvorila se možda i prva kontra za Zvezdu na današnjem meču, Katai je mogao da bira da li će levo ili desno, dodao je Mitroviću, a mladog igrača crveno-belih zaustavio je Belić perfektnim startom.

46. minut – Duga pauza između dva poluvremena i konačno nastavak susreta. Bez promena…

KRAJ POLUVREMENA

45. minut – Meč je konačno nastavaljen, obojica igrača biće spremna da nastave susret. Živković nekim čudom pokazuje da će biti samo 4 minuta nadoknade, uprkos tome što je zasigurno bilo elemenata i za veću nadoknadu vremena posle svega što se desilo u prvih 45 minuta žustrog večitog derbija.

41. minut – Novi prekid! Ponovo strahovit sudar glavama, ovoga puta su stradali Rikardo i Vigo, obojica leže na travi, zaista se ne pamti večiti derbi sa ovoliko duela, agresije i strasti. Živković opet prekida susret.

38. minut – Petljao je Borjan u 38. minutu, nije ispucao loptu iz prve, pokušao je Rikardo da mu otme loptu, ali ga je pritom faulirao. Doduše, sudija Živković nije svirao prekršaj za Crvenu zvezdu, ali je prekinuo igru kad je golman Crvene zvezde požalio na povredu.

35. minut – Bukari napravio prekršaj u visini kaznenog prostora. Bukari je srušio Dijabatea i stvorio Partizanu priliku za gol. Međutim, ništa od toga, centaršut je otišao daleko od gola Zvezde.

32.minut – Kakva odbrana Popovića! Uputio je centaršut sa desne strane Bukari, sa nekoliko metara od gola šutirao je Pešić, ali je mladi čuvar mreže Partizana uspeo da zaustavi udarac.

27.minut  – Ponovo čarke na stadionu „Rajko Mitić“. U raspravi su se našli Bibras Natho i Gelor Kanga, nakon čega su se oko njih uključili i ostali igrači, koji su pokušali da smire situaciju.

23.minut – Još jednom pokušava Katai. Našao se usamljen na dvadesetak metara od gola Popovića Zvezdin „Magiko“, ali je njegov udarac završio daleko preko gola.

21. minut – Au, sve pršti na terenu! Sada je Rodić pokosio Dijabatea koji se jedva pridigao. Strašnih 20 minuta, krv, prekid, gol, agresija, izvinjenja navijačima uz uvek prisutni pirotehnički šou „delija“ i „grobara“.

20.minut  – Prvi žuti karton zaradio je Milan Rodić. Levi bek je žustro startovao nad Fusenijem Dijabateom, a sudija Živković je do kaznio javnom opomenom.

16. minut – Prekid derbija, Belić i Katai su imali sudar glavama, Katai sa gazom u ustima, Belić i dalje na zemlji.

VIGO SE IZVINjAVAO GROBARIMA: Zanimljiva scena desila se ispred južne tribine stadiona Rajko Mitić na kojoj su tradicionalno smešteni navijači Partizana. Nakon postignutog gola Vigo se radovao ispred popularnih grobara, a Rodić je potom pokazao šta je fer-plej rivalstvo i izvinio se pristalicama crno-belih za ponašanje svog saigrača.

10.minut – Pokušava i Katai, gledamo prilično vatreni početak meča na Marakani. Kao da je rani gol otvorio mnogo toga, pa i jedna i druga ekipa prete.

7.minut – Pokušava i Partizan da zapreti na startu ovog derbija, ali je sve to prilično neubedljivo. Šutirao je Bibras Natho sa preko trideset metara od gola Borjana, ali je čuvar mreže crveno-belih rutinski reagovao.

5.minut – Gooool! Strelac je Aleks Vigo! Argentinski bek je centrirao sa desne strane, lopta je zakačila Slobodana Uroševića, a Aleksandar Popović nije imao šanse! Trijumfalan početak crveno-belih.

TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bs

 

1.minut – Utakmica je počela. Zbog bakljade i vatrometa sa severne tribine početak utakmice na stadionu „Rajko Mitić“ kasnio je za tri minuta.

Startne postave

Zvezda: Borjan, Vigo, Dragović, Eraković, Rodić, Kanga, Mijailović, Bukari, Katai, Mitrović, Pešić.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Kolorado, Belić, Natho, Menig, Dijabate, Rikardo.

Verovali ili ne, zapad kod tapkaroša za samo 500 dinara!

Na prilazima stadionu nema uobičajenih gužvi, saobraćaj se neometano odvija. Ulaznica za zapadnu tribinu može da se kupi kod tapkaroša za 500 dinara, što najbolje govori o interesovanju navijača za 169. večiti derbi. Kako sada stvari stoje, poseta će biti prilično slaba!

Prošle godine gledali smo čak četiri okršaja crveno i crno-belih, dok će ove sezone sasvim izvesno biti „samo“ tri duela. Današnji meč biće drugi ove sezone, ali će u velikoj meri biti interesantan.

Crvena zvezda u utakmicu ulazi sa 13 bodova prednosti, Partizan je u jednoj od najgorih pozicija u ovom veku, a pred okršaj sa „večitim“ rivalom promenjen je i trener pa će Igor Duljaj debitovati na velikoj sceni.

Iz navijačkog ugla je to za jedne potvrda dominacije i nešto što se očekuje, a za druge poput spasa sezone i melem na višegodišnju ranu. Svakako nijedan derbi kroz istoriju nije bio nebitan, pa neće ni ovaj iako bi kritičari rekli drugačije zbog aktuelnog stanja na tabeli i gledali kroz prizmu interesovanja javnosti.

Međutim, za 90 i kusur minuta, počev od ovog petka u 19.00, sva svetla će da se upere samo na travu Marakane, zaboraviće se sve šta je bilo pre toga i jedno će biti bitan epilog predstojećeg derbija.

BIVŠI TRENER PARTIZAN ŠOKIRAO UOČI DERBIJA! Otkrio u kakvom su ODNOSU uprave Zvezde i Partizana!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZVEZDA – PARTIZAN Spektakl od derbija! Krv, gol, agresija, crveni karton izvinjenja navijačima”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter