Izvor: Mondo.rs
03.03.2023 u 17:04
0

ZVEZDA ME ZVALA 10 PUTA, A JA REAL MADRID! Hit priča Nikole Maksimovića: „Halo, Anćeloti…“

Nikola Maksimović od letos nema klub, a želi samo da ostane u Italiji. Ili da ode u Real Madrid.

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Maksimović bez ugovora je još od letos, ali ne planira da završava karijeru. Strpljivo bira ponude i razmatra gde će ga životni put odvesti, a iako se u jednom trenutku činilo da će to biti opet na „Marakanu“ – male su sada šanse za to. U intervjuu za italijanski „Tutomerkato“ otkrio je da je bio blizu povratka u Crvenu zvezdu tokom leta 2022, ali da je imao razloge zašto je na kraju rekao ne.

„Crvena zvezda me je letos zvala deset puta…“, rekao je Nikola Maksimović i objasnio šta se desilo: „Došao sam potom u Beograd kako bih pričao sa Stankovićem, ali u tom trenutku nisam mogao da raskinem ugovor sa Đenovom. Dogovorili smo se o prekidu saradnje tek 29. avgusta. A da sam kojim slučajem došao na jednogodišnju pozajmicu u Zvezdu, onda bih ostao bez mogućnosti da dobijem italijanski pasoš. U Italiji sam već devet godina i deset je potrebno za pasoš, a nisu me ubedili“.

Maksimović je potom bio u pregovorima sa Lečeom, međutim nije potpisao za ovaj italijanski klub jer nije dobio višegodišnji ugovor dok mu je žena bila trudna, a trenutno je u Srbiji gde vredno trenira i čeka ponude.

„Imam ponude iz Kine svakog dana, imam nešto i iz američke MLS, ali voleo bih da se vratim u Italiju, čak i u tim iz Serije B koji želi da ode u elitu. Voleo bih uskoro da nađem novi klub, odmarao sam se i previše“, rekao je Maksimović i dodao da je u jednom trenutku bio blizu i Rome, ali su se i tu stvari iskomplikovale iako je već sve bio dogovorio sa Murinjom koji ga veoma poštuje.

Poštuju ga i ostali treneri sa kojima je radio, a posebno Karlo Ančeloti. Pronašao mu je idealnu ulogu u Napoliju, kada je Maksimović igrao desnog beka, a zapravo bio treći štoper u fazi napada, pa je poznanstvo pokušao da iskoristi i nakon što je veliki trener preuzeo Real Madrid.

„Jednog dana posle isteka ugovora sa Napolijem sam odlučio da nazovem Ančelotija. Predložio sam mu da dođem u Real Madrid. Rekao mi je da ima 33 igrača i da može da računa na samo 25, tako da nije bilo mesta za mene. Rekao je da mora da se reši velikog broja igrača, a ako mu bude bio potreban štoper – nazvaće me. Zahvalio sam se…“, ispričao je Maksimović koji je istakao da je imao i bogate ponude iz Emirata, ali da želi samo Italiju zbog pasoša.

(UŽIVO) ZVEZDA – PARTIZAN Danas je DERBI! Već imamo VAŽNU promenu nekoliko sati pred meč

Podsetimo, Nikola Maksimović je ponikao u užičkoj Slobodi, a potom je stigao u Crvenu zvezdu koja ga je preko Apolona prodala u Torino 2013. godine. Igrao je tri godine za „bikove“, a onda prešao u Napoli za 26 miliona evra. U početku nije bilo mnogo prostora za njega, išao je i na pozajmicu u moskovski Spartak, da bi 2021. godine potpisao kao slobodan agent za Đenovu, ali se nije zadržao u ovom klubu koji posrće. Što se tiče reprezentacije Srbije, odigrao je samo 25 utakmica i taj deo karijere obeležili su kiksevi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter