Izvor:
23.02.2018 u 23:10
0

ZVEZDA OD LE ZARADILA 9.400.00 EVRA! Crveno-beli dobro naplatili uspehe u Evropi!

Crveno-beli su od UEFA prihodovali 5.155.000 evra, a još 5.280.000 inkasirali su od prodaje ulaznica, suvenira i bonusa od "Gasproma". Na organizaciju mečeva i gostovanja potrošili oko milion evra.

Fudbalski klub Crvena zvezda zaradio je od učešća u Ligi Evrope oko 9,4 miliona evra! Zato na "Marakani" imaju razloga da budu veoma zadovoljni sezonom na međunarodnoj sceni, završenoj u sredu uveče porazom od CSKA u Moskvi (1:0, prvi meč 0:0) u šesnaestini finala.

Crveno-beli su odigrali 16 mečeva u Evropi ove sezone, a od Evropske fudbalske unije (UEFA) zaradili su 5.155.000 evra za ostvarene rezultate.

Dodatnih 5.280.000 evra inkasirali su od prodaje ulaznica, suvenira i na osnovu bonusa od generalnog sponzora "Gasproma".

S druge strane, organizacija utakmica u Beogradu i odlasci na gostovanja koštali su lidera srpske Superlige ukupno oko milion evra.

Direktor marketinga Zvezde Goran Broćić ocenio je da je klub prihodovao više nego što je u junu bilo ko mogao da pretpostavi.

Najpre čestitam igračima i stručnom štabu na svemu što su uradili na sportskom planu, želim im da tako nastave i sledeće sezone. Dobar rezultat u Evropi znači i finansijsku dobit. Kad se saberu nagrade od UEFA, zatim ono što je klub prihodovao od ulaznica i sponzora, dolazi se do cifre veće od deset miliona evra – objasnio je Broćić i dodao:

Organizacija utakmica kod kuće nije mnogo koštala, jer tu je najskuplje obezbeđenje. Najviše je zapravo koštao put na gostovanja i hoteli. Nekad je klub "dizao" po jedan čarter, nekad dva, plaćao smeštaj… I kad se sve sabere, prosek dođe oko 100.000 evra po meču. Još ćemo da vidimo koliko iznosi dobit od TV prava, to sleduje na kraju sezone.

Zvezdinim izdanjem u Evropi i izborenim prolećem posle 25 godina bio je prezadovoljan i počasni predsednik crveno-belih Dragan Džajić. On je istakao da svi koji vole Zvezdu moraju biti ponosni na tim Vladana Milojevića.

Crvena zvezda treba da bude ponosna na ono što je urađeno u prethodnim mesecima, sadašnjom igrom i koncepcijom tima. Ono što je dosad pokazala naša ekipa zaista je za svako poštovanje. Idemo dobrim putem, ovo je samo pokazatelj da ćemo u budućnosti igrati još bolje i kvalitetnije. Siguran sam da su navijači videli da je ekipa na pravom putu da postane ono što je nekada bila – poručio je Džajić.

Treća Zvezdina zvezda nema dilemu da će se ekipa naredne sezone boriti za plasman u Ligu šampiona.

Za još veće uspehe u evropskim okvirima potrebno je strpljenje, ali izvanredan uspeh koji su ostvarili naši igrači je nešto čim se svi zvezdaši već ponose. Nastavljamo borbu u prvenstvu kako bismo osvojili šampionsku titulu i ovog leta se borili i za uspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona – zaključio je Džajić.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter