Izvor: Alo.rs
14.01.2024 u 13:45
0

ISTORIJA U MELBURNU JE ISPISANA: Novak će duel sa Prižmićem pamtiti iz ovog razloga

Novak Đoković će duel sa Dinom Prižmićem u prvom kolu Australijan Opena pamtiti verovatno do kraja karijere.

NOVAK ĐOKOVIĆ NE POČINJE JUTRO BEZ OVOG NAPITKA, TVRDI DA ČISTI MASNU JETRU: A deci hranu spremaju isključivo na ovaj način

Čak četiri sata i jedan minut je bio potreban Novaku Đokoviću da izbori plasman u drugu rundu Australijan Opena. Namučio ga je hrvatski teniser Dino Prižmić zbog čega će Nole pamtiti ovaj meč.

Zapravo, u Melburnu se danas pisala istorija pošto je ovo najduži Đokovićev meč prve runde na bilo kom grend slemu!

Niko nikada nije tako namučio prvog tenisera u uvodu nekog grend slema kao što je 178. reket planete. Mada je Prižmić igrao kao da je Nadal…

Dodatno, Hrvat je tek drugi igrač u istoriji Australijan Opena koji je „otkinuo“ set Đokoviću na početku prvog grend slema sezone.

Novaku se tako nešto nije desilo punih 17 godina! Poslednji koji je to uspeo da uradi bio je Amerikanac Pol Goldstin i to daleke 2006. godine kada je Srbin tek krčio put ka svetskom vrhu (6:2, 1:6, 6:3, 6:2).

Blizu takvog podviga u Australiji su bili Bendžamin Beker (2008. godine), Lukaš Lacko (2014.) Fernando Verdasko (2017.) i Jan Lenard Štruf (2020.) protiv kojih je Đoković morao da igra taj-brejk kako bi osvojio set.

Da se ograničimo samo na prvi grend slem sezone, Novakov drugi najduži meč uvodne runde je bio upravo protiv ranije pomenutog Goldstina koji je trajao dva sata i 28 minuta.

Gotovo duplo duže se danas Nole zadržao na terenu protiv Prižmića. U narednoj rundi čeka prvog tenisera sveta bolji iz okršaja Popirin – Polmans koji počinje noćas u 02.30.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter