Izvor:
26.03.2024 u 13:42
0

EVROLIGA NE MENJA FORMAT: ISTI BROJ TIMOVA I NAREDNE SEZONE

Sezona u Evroligi se bliži kraju, srpski klubovi Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda razmišljaju verovatno da li će biti deo elite i naredne godine. Ako neko od večitih rivala osvoji ABA ligu, njegovo mesto u Evroligi je zagarantovano, a poraženi ostaje da se nada da će dobiti specijalnu pozivnicu. Ove sezone je dobila Crvena zvezda, a sezonu pre toga Partizan. Ono što za sada znamo, barem sudeći prema izjavama čelnika Paulijusa Motijeunasa, format i broj timova naredne sezone se neće menjati.

U novoj sezoni imaćemo isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima, kada će moći da se vrate, šta će biti sa Evrokupom… Ima mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvorena liga, nikada nismo ni bili. Evrokup je naš drugi događaj, koji je veoma važan i veliki klubovi učestvuju. Svima dajemo šansu da se bore za ulazak u Evroligu. Želimo da razvijamo i Evrokup, gde vidimo koji klubovi rastu. Teško je direktno ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak“, rekao je Litvanac u razgovoru za grčku SDNA.

Bitna tema razgovor je Dubaiji. Arapi su već ušli u ABA ligu, čeka se samo zvanično saopštenje, a sada čekamo razrešenje sa Evroligom.

Logično je da postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja sa obe strane. Govorimo o odličnom gradu, sa neverovatnim uslovima. Odluka je teška, jer je reč o drugom kontinentu, drugoj kulturi i sasvim drugim podacima. Pregovori traju jer odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo, ali idemo korak po korak. Naravno da postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koji vode projekat. To je izazov za sve. Evroliga ima veoma visok nivo i ako uđete u nju biće kao da uskačete u voz koji juri 120 km na sat. Rizik postoji, želimo da ga minimiziramo, zato je naš predlog da se ide na nešto manje, zato razgovaramo da tim Dubaija prvo uđe u Evrokup i tu pokaže svoju vrednost“.

Bilo je reči i o eventualnoj Ol-star utakmici u Evroligi

Verovatno se to neće desiti u novoj sezoni. Značajno je da se toliko timova još uvek bori za plasman u prvih deset. Utakmica svih zvezda i drugi događaji su na našoj listi, ali moramo da vidimo kako će se odvijati kalendar. Naravno da će biti sjajno okupiti sve timove i sponzore ne samo za F4, već i za još jedan događaj tokom sezone.

Za kraj je upitan kakvi su odnosi sa FIBA.

„Verujem da je zaustavljanje Evrolige zbog ovih prozora bio prvi korak. Sada razgovaramo sa timovima da vidimo kako su primili ovaj prozor. Potrebno je mnogo promena i mnogo rada da bismo razumeli da li idemo u istom pravcu, ali komunikacija postoji i to nas čini srećnim“, zaključio je čelnik Evrolige.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter