Izvor: BSC HAPPY
29.03.2023 u 15:36
0

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU! Postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je ovo uradio!

Nikola Jokić pre dva dana vodio je Denver do pobede protiv Filadelfije (116:111) i ispisao istoriju.

Srpski reprezentativac bio je ubedljivo najbolji pojedinac na pomenutom meču. Za oko 30 minuta na parketu ostvario je novi tripl-dabl, 105. od dolaska u NBA – 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija. 

Nikola Jokić je tako postao tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je na „10+“ utakmica u sezoni zabeležio najmanje 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Pre njega su to uradili jedino još Vilt Čemberlejn i Oskar Robertson.

Moramo da pomenemo da centar Filadelfije Džoel Embid zbog povrede nije igrao za Filu, pa se našao na udaru navijača u Koloradu. Pre nekoliko dana je prozivao Srbina, ali nije smeo da mu izađe na megdan. Jokić je to iskoristio i „pobrisao parket“ njegovom Filadelfijom i pokazao zašto treba da bude proglašen za MVP-ja i treću sezonu u nizu.

Iako pre meča između Denvera i Filadeflije kvote u kladionicama u borbi za MVP trofej ni najmanje nisu bile naklonjene Jokiću, situacija se promenila nakon pobede Nagetsa. U američkim kladionicima pre utakmice kvota na Srbina da će biti MVP bila je 3,00, a na Embida 1,50. Usledio je preokret – sada imaju podjednake šanse. Kvote na pobedu i jednoga i drugoga iznose po 1,80.

Nikola je trenutno na proseku od 24,9 poena uz 11,9 skokova i 9,9 asistencija. Džoel Embid je poenterski mnogo efikasniji – čak 33,9 poena uz 10,2 skokova i 4,3 asistencije po meču.

Egzum i Avramović složni posle poraza od Barselone: Glavu gore, okrećemo se Real Madridu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter