Izvor: BSC Happy
25.12.2023 u 22:53
0

NAGETS – GOLDEN STEJT: Nagetsi pobedili Voriorse u spektaklu za Božić! (120:114)

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Golden Stejt Voriorse 120:114 u spektaklu za Božić i sudaru prethodna dva šampiona NBA lige.

Nikola Jokić nije odigrao najbolji meč, štaviše, šuterski je dugo bio neprepoznatljiv, a ono što je godinama jedna od najvećih kritika na račun NBA sudija, protiv Voriorsa mu je bio praktično jedini poenterski adut – linija za slobodna bacanja.

Dobijao je faulove koje je tražio i nemilosrdno pogađao (završio sa 18/18), dok su se oko njega smenjivali u periodima nadahnuća Džamal Marej i Majkl Porter Džunior. Na drugoj strani Stef Kari nije bio na svom nivou, pa su Voriorse drugi igrači držali dugo u igri.

Spomenuti trio je na kraju ipak vodio Denver do pobede. Jokić je pogodio bacanja za 108:105, Marej je onda ušao u svoj „klač“ mod i nanizao pet poena za 113:107 na dva minuta pre kraja, što je bilo dovoljno da Denver pokaže ko je aktuelni prvak najjače lige na svetu.

Jokić je meč završio sa 26 poena, 14 skokova i osam asistencija i bio je drugi strelac tima iza spomenutog Mareja koji je postigao 28 poena, dok je Porter Džunior imao 19 poena i deset skokova. Cela startna petorka Denvera je dala svoj doprinos pa je Aron Gordon imao 16 poena, a Kentavijus Koldvel-Poup je takođe imao 16.

U timu Voriorsa je bolji od ostalih bio Endrju Vigins sa 22 poena, Stef Kari je imao 18 poena, ali i 7/21 iz igre, Dario Šarić je ubacio 14, a Džonatan Kuminga, Brendin Podzijemski i Kris Pol po 13 poena. Denver je mogao da bude srećan rezultatom, s obzirom na to kako je odigrao prvo poluvreme protiv Voriorsa.

Dvorana: Bol arena, Denver; Kapacitet: 19.520; Sudije: Korni Kirkland, Trej Medoks, Majkl Smit

Denver Nagets: Kari, Tompson, Kuminga, Luni, Podzijemski, Šarić, Garuba, Džekson, Santos, Vigins, Pol, Džozef, Mudi; Trener: Stiv Ker.

&

Golden Stejt Voriors: Jokić, Gordon, Porter, Marej, Koldvel Poup, Nadži, Ki, Tajson, Votson, Holidej, Džordan, Džekson, Piket, Braun, Stroter; Trener: Majk Meloun.

 

 

22:50

44′ Evo ga Jokić razgoropađen na parketu!

Počeo je da pogađa srpski igrač, dao je i flouter levom rukom, niko ne može da pogodi trojku u prvih šest, sedam minuta, ali onda Vigins niže nekoliko svojih poena, pogađa i Kari za dva, dok Marej uspeva da zakuca efektno, Gordon iz odbojke pogađa, a Denver vodi 106:103.

22:39

40′ Kakva klackalica u Denveru!

Voriorsi su otišli u plus potezima Podzijemskog, Viginsa i Šarića i imali su 95:92, ali je onda Denver preokrenuo koševima Džulijana Strotera i Portera u kontri na dodavanje Jokića – 98:97 za Nagetse.

22:30

36′ Još 12 minuta drame!

Ne može nikako Denver da se odlepi, Podzijemski ubacuje trojku, Jokić nastavlja da promašuje iz igre i pogađa sa penala, a po jedan šut spolja su pogodili i Kristijan Braun i Kris Pol. Džekson-Dejvis je uhvatio alej-up, Šarić i Nikola se smenjuju na liniji bacanja, a Nagetsi pred poslednju četvrtinu imaju posed prednosti – 92:89.

22:21

33′ Jokić ubacio 12 poena, a pogodio samo jedan šut iz igre

Priključio se poenterski i Redži Džekson, Jokić je ubacio nova slobodna bacanja, a Kris Pol je posle trojke Koldvel-Poupa ubacio šut s poludistance. KCP je ukrao i presekao jednu loptu i u kontri lako završio na obruču – 85:77 za Nagetse. Jokić ima tek jedan od pet iz igre, a 12 poena.

22:13

30′ Sjajan potez Jokića, pronašao „u trepavicu“ Gordona

Marej je ubacio šut sa distance, zakucao je Kuminga, a isto je uradio i Koldvel-Poup. Stef Kari je dao trojku za egal 70:70, posle čega je Jokić pogodio još četiri slobodna bacanja, a Tompson trojkom opet vratio svoj tim na poen zaostatka – 74:73 za Denver.

22:03

27′ Voriorsi nešto bolji na startu drugog dela

Luni je opet „izmislio“ poene pored Jokića, Gordon je zakucao iz alej-upa, a Marej je posle penala Kuminge ubacio težak šut i tražio je faul. Koldvel-Poup je pogodio trojku, ali Kuminga za sada briljira. Pridružio mu se i Kari polaganjem u kontri, a Marej je ubacio tri slobodna bacanja – 63:63.

 

21:42

24′ Voriorsi bolji na poluvremenu, Jokić mora da se „probudi“

Nisu baš najbolja rešenja birali ni jedni, ni drugi u poslednja dva minuta. Voriorsi imaju deset grešaka u napadu, Porter nije pogodio tešku trojku, promašio je i Tompson, ali Golden Stejt zbog koša Kevona Lunija pored Jokića u minimalnoj prednosti od jednog poena – 54:53 na poluvremenu.

 

21:36

22′ „Zapalio se“ Džamal Marej!

Izjednačio je rezultat šutem za dva, Džekson-Dejvis je ubacio bacanja za Voriorse, ali je onda Gordon zakucao, a Marej dao trojku za 49:46 i Denverovo vođstvo. Nije se tu zaustavio Kanađanin koji je povećao prednost svog tima na 53:46 posle asistencije Jokića. Međutim, Kari nije to hteo da prepusti slučaju, pa su on i Luni dali po trojku za ekspresan povratak Voriorsa – 53:52 za Nagetse.

21:29

18′ Vratio se Denver u život!

Jokić se našao na liniji za slobodna bacanja. Kad ne ide šut iz igre, onda bar hoće sa penala. Dodao je Gordon i jednu trojku, dok je Jokiću svirana tehnička zbog defanzivne tri sekunde, pa je Kari pogodio dodatno slobodno bacanje – 44:42 za Voriorse, ali se vraćaju Nagetsi.

21:20

16′ Jokić se vratio u igru i nije u elementu, Šarić ga driblao, bacio Kariju loptu u aut

Dve trojke Pola, dva penala Viginsa i Voriorsi su začas preokrenuli rezultat i poveli protiv Nagetsa. Ne pomaže im ni raspucani Porter, Marej i Jokić moraju da se pridruže i dođu na „žurku“. U suprotnom se Denveru ne piše dobro. Rezerve Voriorsa su nadigrale rezerviste Denvera sa 19:8, dok sa Jokićem na terenu „ratnici“ imaju isti dvocifren minus. Nikola je bacio pas u aut za Karija, koji se našalio sa njim, dok je pored Somborca Šarić prošao na prodor i pogodio za dva. Jokić je onda i faulirao Viginsa u kontri – 43:37 za Voriorse.

 

21:10

14′ Au šta radi Majkl Porter!

Porter je ubacio trojku iz driblinga, pa onda i dvojku preko ruke, a u međuvremenu je odigrao dobru odbranu na šutu Viginsa. Podzijemski je dao trojku za Voriorse, a i Šarić je ubacio svoj šesti poen – 34:31 za Denver Nagetse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter