Izvor: Novosti
01.01.2023 u 13:19
0

JOKIĆ POSLAO PORUKU PEŠIĆU: Selektore, računaj na mene!

Srpski centar i zvezda Denvera pričao o brojnim temama, o NBA ligi, priznanjima, evropskoj košarci, Partizanu, Crvenoj zvezdi...

Međutim, za nas je najvažniji onaj deo o reprezetaciji.

MVP najjače lige sveta je otvoreno priznao da će uvek biti na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću.

Osvrnuo se i na Evropsko prvenstvo, gde je sa Srbijom eliminisan u osmini finala od Italije, posle loše igre u drugom poluvremenu.

– Eto, kada smo igrali protiv njih u Hamburgu, desilo se da nam je prvo poluvreme bilo lošije, a drugo daleko bolje. Čak smo i pobedili lakše nego što je trebalo, sa nekih 10 poena razlike… Svima je teško pala eliminacija. Oni su pogodili veliki broj trojki, mislim da smo bili najkvalitetnija ekipa na Evropskom prvenstvu. Jeste, bilo je tu još timova poput Grčke, Španije, Francuske i Slovenije sa Lukom Dončićem, ali opet mislim da smo bili najbolji na prvenstvu. Na kraju se to ispostavilo kao netačno, što i sam rezultat pokazuje, ali je to bio neki moj lični osećaj.

Igranje za reprezentaciju se nikada nije dovodilo u pitanje…

– Selektoru (Svetislavu Pešiću prim. aut) sam rekao da može da računa na mene. Samo treba da kaže kada da dođem i biću spreman. Ako sam već tu, daću sve od sebe da osvojim neku medalju. Došao sam u takmičarskoj formi, gde sam trenirao čitavo leto. Ne želim da potenciram da je to zbog reprezentacije, jer svakako radim na sebi tokom odmora. Ali, može se reći da sam stigao spremniji zbog jasnog motiva koji smo imali na Eurobasketu. Što se tiče tima, sa svima sam komunicirao, lepo smo se družili i po sobama i na piću, kartali smo se… To su stvarno sjajni momci, čak i kada smo izgubili od Italijana, rekao sam da sam uživao igrajući sa njima i bilo mi je zadovoljstvo deliti svlacionicu sa tim momcima. Jedna sjajna grupa ljudi.

Prokomentarisao je i utakmicu kvalifikacija za Mundobasket sa Grčkom, gde je u beogradskoj Areni igrao protiv velikog NBA rivala – Janisa Adetokumba. Taj meč ispratili su mnogi svetski mediji, što je prema njegovim rečima, dobro za publicitet evropske košarka.

– To je bila moja prva utakmica u nacionalnom desu posle dugo vremena. Čak sam i loše otvorio meč sa nekoliko promašaja… Međutim, ta utakmica protiv Janisa.. Bilo je uživanje igrati pred našom publikom. Naša zemlja je dobila na značaju, ali i evropska košarka. Mislim da su obe strane dobile, a na utakmicu su došli čak i novinari iz Denvera. Drugačiji je osečaj kada se igra za reprezentaciju. Neuporedivo je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter