Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
09.01.2024 u 16:11
0

MOŽE LI ISTANBUL DA BUDE TALIČAN: Crno beli jure brejk protiv Fenera

Košarkaši crno-belih večeras igraju u gostima protiv turskog tima u 20. kolu Evrolige.

Umeo je Istanbul mnogo puta u prošlosti da bude taličan za Partizan, pa se navijači s razlogom nadaju da bi i sada ta tradicija mogla da se nastavi. Nakon bolnog poraza od najvećeg rivala u večitom derbiju prošle nedelje, moraju izabranici Željka Obradovića da zbiju redove i pokušaju da sruše Fenerbahče, koji je ove sezone doživeo samo jedan poraz na svom parketu i to upravo od Crvene zvezde.

Međutim, ono što apsolutno ide na ruku crno-belima jeste međusobni skor kada se igra u „Ulker sport areni“. Od 2008. do danas, klub iz Humske je tri puta bio gost žuto-plavih u elitnom takmičenju i svaki put je slavio.

Printscreen/Twitter/@PartizanBC

Poslednji okršaj u prestonici Turske odigran je prošle sezone, krajem decembra 2022, kada je bilo 73:72. Čovek odluke tada je bio Aleksa Avramović, pošto je pogodio odlučujuća slobodna bacanja u samom finišu. Sjajni plejmejker se sada oporavlja od povrede i neće moći da pomogne saigračima, isto kao i Alen Smailagić i Balša Koprivica, koji su ostali u Beogradu.

Ta utakmica bila je i jedna od ključnih za „parni valjak“, pošto je nakon nje usledila fantastična serija i na kraju plasman u top osam. Zbog toga „grobari“ veruju da nešto slično i večeras može da se ponovi. Pogotovo što je početkom novembra 2023. Partizan u Beogradu slavio sa 85:84 i pokazao da može da se nosi sa jako kvalitetnim rivalom.

– Imali smo lepu seriju, imali smo i nekoliko težih poraza. Kada se te stvari dese moramo nekako da se resetujemo. Da duboko udahnemo, nije da se ništa nije desilo. Ali dogodi se, naiđeš na druge timove i pogodi se da je i njima dobro veče. Moramo da se regrupišemo i da nastavimo još jače. Svi imamo samopouzdanja i tako pokušavamo da se nosimo s onim što nas čeka do kraja sezone – rekao je kapiten Kevin Panter pred večerašnju utakmicu.

Osim toga što Partizan i Fener povezuje trener Željko Obradović, koji je i jednima i drugima donosio titule prvaka Evrope, tu je sada i Jam Madar. Mladi plejmejker je tokom leta napustio klub iz Humske na ne baš lep način i preselio se u Istanbul, pa je u prethodnom duelu imao i vruć doček u Beogradskoj areni. Među adutima domaćeg tima je i srpski reprezentativac Marko Gudurić, koji kao bivši član Crvene zvezde itekako ima iskustva u okršajima sa crno-belima.

Trenutno je Partizan na skoru od deset trijumfa i devet poraza, zauzima deveto mesto na tabeli, dok je Fenerbahče na šestoj poziciji sa učinkom 11-8. Međutim, istanbulski velikan je imao jedan period krize, koji je rešen tako što je trenera Dimitrisa Itudisa, inače Obradovićevog kuma i bivšeg pomoćnika, na klupi zamenio Šarunas Jasikevičijus, još jedan Željkov učenik. Legendarni Litvanac zasad je ostvario devet pobeda i doživeo samo jedan neuspeh, onaj već pomenuti od crveno-belih.

NEMA ODMORA ZA CRNO BELE: Partizan sa tri sata kašnjenja stigao u Istanbul, Obradović se sprema za Fener

Kada je reč o kladionicama, kao velikog favorita bukmejkeri su označili Turke. Kvota na trijumf Fenera kreće se oko 1,42, dok je na crno-bele čak 2,93.

– Očekujem da oni uđu jako u utakmicu, biće fizički izuzetno teško. Agresivan rival, koji fenomenalno igra na svom terenu, želeće od starta da nametnu svoj ritam. Nadam se da ćemo mi odreagovati kako treba, mnogo bolje nego na prethodnom meču protiv Zvezde. Tabelu ne gledamo, jako je neizvesno takmičenje, jedna pobeda može da te digne gore, kao i da te poraz spusti još niže. Idemo mi korak po korak, do konačnog cilja – poručio je Ognjen Jaramaz, plejmejker Partizana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter