Izvor:
06.04.2017 u 21:05
0

Određene sudije za meč sezone: ZVEZDU POKRAO U ISTANBULU, VUJOŠEVIĆ GA SMATRA LOPOVOM! (VIDEO)

Ko će suditi meč odluke u Istanbulu protiv Darušafake su se danima pitali navijači Crvene zvezde i srpska košarkaška javnost. Jasno je da će sudije biti pod ogromnim pritiskom u utakmici koja direktno odlučuje o osmom učesniku plej-ofa Evrolige. Crvenoj zvezdi u Istanbulu igra samo pobeda, Darušafaka samo pobedom može da preskoči crveno-bele na osmom mestu.

U poslednjih nekoliko utakmica je vidno bilo da kriterijum suđenja nije odgovarao crveno-belima, a istovremeno je Darušafaka imala sudijski vetar u leđa u pobedama na nekoliko poslednjih mečeva. Kada se u obzir uzme i moć kompanije Doguš, čije je Darušafaka čedo, i činjenica da je turska kompanija generalni sponzor Evrolige, jasno je zašto navijači Zvezde brinu zbog suđenja uoči meča sezone u Istanbulu.

Jutros su konačno objavljena imena arbitara za Darušafakin i Zvezdin meč, a razloga za brigu među Delijama svakako ima.

Glavni sudija meča će biti španski arbitar Migel Perez Perez koji već godinama iritira srpske klubove i njihove navijače. Ostala dva arbitra meča su Letonac Oleg Latisevs i Izraelac Sefi Šemeš.

Još pre nekoliko godina je Partizanov trener Duško Vujošević direktno isporzivao Španca da je – lopov!
„Ovaj Migel Perez je lopov. Oni što ih delegiraju su još gori od njega. Taj čovek nema veze sa košarkom. O njima ne sme ništa ni da se priča. Sudije su postale važnije i od trenera i od igrača. Ovo danas je sramota“, rekao je Duško Vujošević pre četiri godine.

Ali i Crvena zvezda ima loša iskustva sa španskim sudijom. On je sudio i prvi meč protiv Darušafake u Beogradu, kao i duel protiv Fenerbahčea u gostima. Takođe, Darušafaki je doneo sreću u drugom meču ove sezone koji joj je sudio. Nedavno protiv Panatinaikosa u Istanbulu. Dakle, tradicija kaže da Darušafaka pobeđuje kada on sudi, a Zvezda gubi.

Migel Perez Perez ostao je u lošem sećanju navijača Crvene zvezde i nakon prošlosezonske utakmice protiv Efesa u Istanbulu. Jesu crveno-beli ispustili čak 15 poena viška i dozvolili Efesu da se digne iz mrtvih, ali su detalji iz poslednjih sekundi te utakmice ostavili veliki prostor za polemiku. Naime, posle koša Darija Šarića za minimalnih 85:84, Crvena zvezda imala je još tri sekunde da organizuje napad. Kako prve zamisli trenera Dejana Radonjića nisu prošle, lopta je stigla do Majka Cirbesa, koji je iz okreta pokušao da postane heroj. Ipak, Džejson Grejndžer je tada nemačkog centra prvo obgrlio oko struka, a zatim i uradio po ruci i tako ga sprečio da izvede šut na pravi način. Igrači i stručni štab Crvene zvezde žalili su se na ovakvu odluku, ali bezuspešno.

Što se Latisevsa tiče, on je ljubiteljima košarke u Srbiji ostao u lošem sećanju posle polufinala Evrobasketa u Lilu pre dve godine. Latisevs je sudio meč u kojem je Litvanija pobedila reprezentaciju Srbije. Selektor Aleksandar Đorđević je bio jako nezadovoljan arbitražom u tom meču.
„Ne znam kako da objasnim izbor španskog sudije i letonskog u polufinalu, a dan ranije se znalo da je Španija u finalu. Neke stvari su bile očigledne, dobili smo i potvrdu sudijske organizacije i njihovih supervizora, da čovek ostane 'otvorenih usta' i ne shvata zašto se sportistima oduzima šansa da se bore za pobedu. To može samo da bude veći podstrek za nas i izazov, da moramo još bolje i jače svi mi, počevši od mene”, rekao je Đorđević.

Nadamo se da se posle meča u Istanbulu neće pričati o Perez Perezu, Latisevsu i suđenju…

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter