Izvor: Happy BCS Portal/Sport.alo.rs
17.01.2024 u 21:36
0

TAKO JE GOVORIO MILOJEVIĆ: Nažalost, taj san neće ostvariti..

Reči legendarnog Dejana Milojevića koje će zauvek biti zapamćene.

Još uvek srpska i svetska košarkaška javnost ne mogu da se oporave od vesti da je Dejan Milojević napustio ovaj svet u 46. godini života.

Ostaće ogromna tuga i praznina njegovim odlaskom, a mi smo odlučili da se prisetimo kako je to legendarni centar govorio.

O silnim uspesima Nikole Jokića:

– Nikola zaista gradi impresivnu karijeru i ide putem da postane najbolji naš igrač u istoriji NBA lige. Ponosan sam na njega, kao i na sebe, što sam makar malo doprineo njegovom razvoju.

O sezoni kada su Nikola Jokić i Vasilije Micić dobili MVP priznanja u dve najjače svetske košarkaške lige.

– Neverovatno je da MVP priznanja u dva najkvalitetnija takmičenja na svetu dobiju dvojica nekadašnjih igrača Mege. To je na neki način i veliki uspeh za sve nas iz Mege, jer je to najbolji dokaz da smo radili pravi posao. Očekujem i da će Vasa Micić uskoro da dođe u NBA i siguran sam da će i on imati šta da pokaže u Americi.

O legendarnoj utakmici kada je ubacio 141 poen, dok su novine tada prenosile da je ubacio 10 poena manje.

„I NAJVEĆI BORCI NEKAD ODLAZE“: Ovako se KK Partizan oprostio od svoje legende

O tome kako je sa toliko malo centimetara bio toliko dominantan.

– Kada sam dominirao u ABA ligi bilo je „dobro ne može u Evroligi“, pa kad sam dominirao u Evroligi, bilo je posle „a dobro…“ (smeh). Mislim da visina ne određuje uvek poziciju igrača i šta treba da igra, ali naravno da je prednost kad je neko visok. Ja baš volim što sam 199 cm visok i imao sam mnoge prednosti zbog toga što nisam visok kao ostali, jer sam bio mobilniji jači, u odnosu na više igrače. Bilo mi je lakše da igram.

O tome da je dva puta odbio Partizan i da je imao želju da jednog dana sedne na klupu voljenih crno-belih.

– Da. Ali, tada sam odbio zato što želim da mi sledeći klub bude u NBA ligi, da iz Mege odem direktno tamo. Nisam želeo da odem u Partizan, a da glavom budem na drugom mestu. Imao sam poziv da pređem u Partizan. Nisam prešao. A razlog? Vidim sebe u NBA ligi. I verovatno kada se budem vratio iz NBA da ću u nekom trenutku biti trener Partizana. Ako me tada budu hteli.

Nažalost, taj san Milojević neće ostvariti…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter