Izvor: Happytv.rs/24sedam.rs
23.10.2023 u 13:27
0

TURBULENTNO NA MALOM KALEMEGDANU: Šta se ovo dešava sa Zvezdom na početku sezone

Smena Duška Ivanovića već posle četiri kola, ukazuje na to da stvari ne idu u dobrom pravcu

Turbulentno je krenulo u KK Crvena zvezda na početku sezone. Već posle četiri kola došlo je do smene trenera, Duško Ivanović je dobio otkaz, ekspresno su reagovali u klubu i posle samo nekoliko sati angažovali iskusnog stručnjaka Janisa Sferopulosa.

Malo ko je očekivao ovakav razvoj događaja, i to na startu, ništa nije ukazivalo da će doći tako brzo da smene Ivanovića, iako je Zvezda krenula sa tri poraza u Evroligi.

Činjenica je da crveno-beli nisu krenuli prema očekivanjima, i posle početne pobede nad Asvelom, usledili su redom porazi od Žalgirisa, Monaka i Virtusa, što je bio znak rukovodstvu da mora pod hitno da reaguje.

Definitivno, Zvezda nije izgledala kao tim, koji ima najveće ambicije u Evroligi, rezultati i nisu neki problem, ali igra je bila ispod svakog očekivanja i moglo se videti da nešto škripi u timu.

Printscreen SK2

Stekao se utisak da su iscrpljeni kao da je kraj sezone, a ne početak, kod igrača nije bilo energije, sve je izgledalo dosta smušeno, bez ideje, i moglo se primetiti da nešto ne funkcioniše na relaciji trener – igrači.

U klubu je uključen alarm, i prvi koji je morao da snosi posledice je trener Ivanovića, koji je ruku na srce i najviše odgovaran za trenutno stanje.

Sada, koji su razlozi, teško je znati, ali definitivno je da nije došlo do hemije između trenera i igrača, a to automatski znači da su kola krenula nizbrdo i da mora da se reaguje, jer u suprotnom cela sezona je dovedena u pitanje

Čini se da ni košarkaški nisu prihvatili Ivanovića, njegov pristup, i način rada, što se moglo videti iz utakmice u utakmicu.

Sve je to kulminiralo otkazom, i dolaskom Janisa Sferopulosa, koji treba da vadi kestenje iz ove teške situacije.

Pogotovo što košarkaše Zvezde u narednih šest dana očekuju dva meča sa Partizanom, prvo u Evroligi, pa onda u AdmiralBet ABA ligi.

OBRADOVIĆ NAJAVIO GOSTOVANJE MEGI: „Napravili su zanimljivu ekipu sa mladim igračima, neće biti lako“

Dolaskom grčkog stručnjaka hteli su da naprave reakciju kod igrača, da se pokrenu, odnosno da u naredne dve utakmice protiv večitog rivala uđu sa mnogo više motivacije i energije.

Ostaje da se vidi šta će Sferopulos uspeti da uradi u ovako kratkom periodu, ali navijači žele jedno – povratak na pobednički kolosek.

Podsetimo, da je ovaj tim pravljen za najviše rezultate, došlo je deset novih igrača, i to renomirana imena, poput Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira, Rokasa Giedraitisa, Majka Tobija, Nemanje Bjelice…, sve su to igrači koji imaju veliko evroligaško iskustvo, i očekivalo se da Zvezda ove sezona bude ozbiljan kandidat za fajnal-for Evrolige.

Rezultati i igre u pripremnom periodu su nagoveštavali tako nešto, čak i prva utakmica protiv Asvela u Beogradskoj areni, gde su bukvalno razbili francuski tim, a onda je usledio pad, koji je malo ko očekivao.

Ruku na srce, tek je početak sezone, i ništa nije gotovo, ali neke stvari koje su se dogodile u Zvezdi, nisu dobar znak, ali, ajde da vidimo šta će da uradi novi trener crveno-belih Janis Sferopulos.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter