Izvor: Happy BSC Portal
15.11.2023 u 22:40
0

ŠOKANTAN PORAZ PARTIZANA U MINHENU: Crno beli izgubili posle ogromne drame, Kaboklo i Grobari DOMINIRALI, ali nedovoljno (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana izgubili su od minhenskog Bajerna na teškom gostovanju u utakmici osmog kola Evrolige rezultatom 94:85.

Crno-beli su furiozno ušli u večerašnji meč, i posle uvodnih minuta utakmica je išla u samo jednom smeru, pošto su se izabranici Željka Obradovića pitali za apsolutno sve.

Publika je večeras u Minhenu bila šesti igrač Parnog valjka, košarkaši Partizana su igrali sjajno u prvoj deonici, dok je utisak da su domaćini „stegnuto“ otvorili meč, ali se situacija ubrzo promenila.

Počeli su igrači Bajerna da pogađaju razne šuteve, koristili su nepažnju rivala u pojedinim momentima, što je najtrofejnijeg košarkaškog trenera u Evropi poptuno izbacilo iz takta, te su se tokom prenosa često mogle videti njegove negativne reakcije pored klupe.

Uspeli su u drugoj deonici da se Bavarci apsolutno vrate u meč, i posle prvih 20 minuta imali su blago vođstvo 53:51.

Znali su gosti da će u drugo poluvreme morati da uđu sa dosta više energije kako bi stigli do pobede u utakmici osmog kola elitnog takmičenja.

Ipak, treću deonicu su otvorili katastrofalno, tri minuta nisu uspeli da postignu koš, a onda se u jednom momentu igra Parnog valjka rasplamsala.

Prednjačio je nestvarni Kaboklo koji je vratio svoj tim u život, pogađao je apsolutno sve novi centar Parnog valjka, pa je usledila rezultatska klackalica na semaforu do poslednje sekunde meča.

NOVI IZAZOV ZA PARTIZAN U EVROLIGI: Može li oslabljeni Obradovićev tim do pobede u Minhenu?

Ipak, pozitivna stavka ovde je to da će Partizan igrati pred velikim brojem njihovih navijača, pa ne treba da iznenadi ponovo domaća atmosfera na gostujućem terenu.

Obradović je u Minhenu dočekao kao usred Beograda.

Željko Obradović je tokom impresivne karijere imao priliku da trenira večerašnjeg rivala sa klupe Bajerna. Žoc i Pablo Laso sarađivali su u madridskom Realu, a zajedno su osvojili i jedan trofej.

Bajern – Partizan: 94:85

Dvorana: BMW Park, Minhen, Nemačka. Sudije: Roha, Hordov, Konstantinovs.

Bajern:
Ibaka, Bolmaro, Francisko, Vajler-Bab, Buker, Gifaj, Haris, Edvards, Branković, Vajdeman. Trener: Pablo Laso.

Partizan: Ledej, Trifunović, Anđušić, Kaminski, Ponitka, Avramović, Naneli, Smailagić, Vukčević, Kaboklo, Jaramaz, Doužer. Trener: Željko Obradović.

Završena je utakmica!

Četvrta četvtina:

40. minut – Bolmaro zakucavanjem verovatno stavlja tačku na večerašnju utakmicu 91:85

39. minut – Doužer pogađa za 86:85

38. minut – Imali su crno-beli napad na minus četiri, ali su izgubili loptu. Srećom po njih, Ibaka pravi faul u napadu. Kaboklo posle serije trojki poentira uz faul Ibake (peta lična greška), ubacuje i dodatno bacanje. U 37. minutu Partizan je na samo poenu zaostatka – 82:81. Gifaj ubacuje dva penala na drugoj strani. Gube loptu crno-beli, a Bolmaro na drugoj strani poentira sa poludistance – 86:81.

37. minut – Još jedna troooojkaa! Opet Kaboklo 82:78

36. minut –Posle poena Avramovića iz prodora Edvards ubacuje trojku – 79:72. Vraća trojku Kaboklo na polovini četvrte deonice – 79:75. Francisko ubacuje šut van linije 6.75, ali Kaboklo vezuje i svoju treću trojku. Pred završna četiri minuta meča Bajern vodi 82:78.

35. minut – Sjajno je probio Avramović i lagano položio za 76:72

34. minut –Na isteku trećeg minuta igre u četvrtoj deonici Bajern postiže prve poene. Gilespi je sa poludistance kaznio promašaje Partizana – 72:65. Obradović traži minut odmora, posle kojeg Naneli pogađa dva penala – 72:67. Kaboklo postiže važnu trojku za crno-bele posle dva ubačena bacanja Edvardsa – 74:70. Gilespi zakucavanjem čuva Bajernu plus šest na isteku 34. minuta.

33. minut – Željko Obradović traži tajm-aut kako bi razmrdao svoju ekipu u neizvesnoj završnici

32. minut –Poenima Kabokla sa linije penala Partizan na isteku 31. minuta prilazi na minus pet – 70:65. Promašio je Anđušić sa poludistance na minus pet, ali srećom po crno-bele i Bavarci su ušli u seriju promašaja. Anđušić sada promašuje i šut za tri poena.

31. minut – Kaboklo siguran sa linije za slobodna bacanja 70:65

Treća četvrtina:

30. minut – Francisko sada pogaža trojku u poslednjoj sekundi napada 68:61 Doužer sada poenitra sa poludistance 70:63

29. minut – Ledej sada pogađa uz faul, ovo je veoma bitno za crno-bele! 65:61

28. minut – Zek Ledej postiže dva slobodna bacanja 65:57

27. minut – Novi poeni za Bukera, crno-beli su u velikom problemu 65:53 Kaboklo atraktivnim zakucavanjem prekida seriju domaćeg tima 65:55

25. minut – Bavarci prvi put večeras imaju dvocifrenu razliku 63:53

24. minut – Još jednu trojku postiže Edvards, Željko Obradović je primoran da zatraži tajm-aut

22. minut – Nekoliko loših napada Partizana, crno-beli još uvek bez postignutog koša u drugom poluvremenu

21. minut – Ibaka monstuozno zakucava u kontri posle očajnog napada Parnog valjka 55:51

Druga četvrtina

20. minut – Imao je Partizana plus tri posle pet vezanih poena Smailagića, ali je Edvards potom ubacio trojku uz faul. Promašio je dodatno bacanje, pa je u 19. minutu rezultat izjednačen – 49:49. Na kraju prvog poluvremena Bajern vodi protiv Partizana 53:51.

19. minut – Defanzivni skok Smailagića i faul Gilespija u borbi za loptu. Imaće centar Partizana dva bacanja. On koristi oba i donosi + 3 crno-belima. Bolmaro ide u prodor i nakon udvajanja odbrane izbacuje loptu na Evrardsa, koji poentira za tri poena uz faul. Edvards promašuje dodatno slobodno bacanje, prvi put ove sezone. Avramović odlično katuje ka košu i pogađa levom rukom sa desne strane. Fantastičan šut Bolmara iz okreta preko ruke Smailagića.

18. minut –Polovičnim učinkom Ledeja sa linije penala Partizan prekida seriju domaćih 8:0 – 42:42, 17. minut. Posle poena Gilespija Naneli promašuje trojku. Srećom po crno-bele Bolomaro je promašio pologanje, otvorivši tako kontru koju je zakucavanjem završio Naneli – 44:44. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Partizana posle 2+1 Smailagića – 47:46.

17. minut – Vodi Bajern! Vimbeg je pogodio trojku za 42:41

16. minut –Posle nekoliko haotičnih napada na obe strane Bolmaro poentira uz faul Doužera (treća lična greška) i potom ubacuje dodatno bacanje. Bajern je u 16. minutu prišao na samo dva poena minusa – 41:39. Na isteku 16. minuta, posle trojke Vimberga, Bajern prvi put na meču vodi 42:41.

15. minut – Ledej postiže trojku posle fenomenalne akcije Parnog valjka  Ispali su igrači Partizana u odbrani, što koristi Edvards i poentira uz faul 34:38

14. minut – Za dva i po minuta u drugoj deonici Bajern je već izašao iz bonusa, ali crno-beli na plus 10 propuštaju dva napada da uvećaju plus. Kažnjava to trojkom Vimberg – 38:31. Posle promašene trojke Smailagića, sa 2+1 Edvards približava Bajern na četiri poena zaostatka – 38:34. Obradović traži minut odmora, posle kojeg Ledej ubacuje trojku i prekida seriju nemačkog tima 6:0 – 41:34.

13. minut – Vimberg sada pogađa trojku 31:38

12. minut – Druga deonica otvorena je sa 2+1 Kabokla iz ekstra poseda – 35:25. Vajler Beb ubacuje šestu trojku za Bajern u dosadašnjem toku meča iz devetog pokušaja. Doužer ubacuje trojku na isteku napada za ostanak Partizana na dvocifrenom plusu – 38:28.

11. minut – Kaboblo uspeva da poentira uz faul. Novi centar Parnog valjka potom je pogodio dodatno slobodno bacanje 25:35

Prva četvrtina

12. minut – Doužer postiže trojku, ovo su njegovi prvi poeni na večerašnjem meču 28:38

10. minut – 25:32 – Odličan protok lopte Partizana i Trifunović poenitra iz desnog kornera. Vajler-Beb vraća trojku na drugoj strani. Naneli pokušava uz zvuk sirene sa jedne noge, ali neprecizan.

9. minut – 22:29 – Nova izgubljena lopta za Bajern, ovog puta posle faula Danka Brankovića. Kaminski na drugoj strani dobija loptu posle pika i polaže lako ispod koša. Bez previše ideje Fransisko šutira preko ruke, promašuje, ali skok hvata Buker i poentira.

8. minut – 20:27 – Ledej iz desnog kornera sa poludistance pogađa za dva poena. Buker pokušava ispod koša leđima protiv Ledeja i uspeva da pogodi levom rukom. Novi pik i pop Jaramaza i Kaminskog, centar ostaje na šutu, ali neprecizan, tu je Naneli hvata skok i pogađa za dva.

7. minut – Kaminski ulazi u prodor protiv Ibake i pogađa posle okreta desnom rukom, a pritom biva fauliran od centra Bajerna. Biće tajmaut pre dodatnog slobodnog bacanja.

6. minut – 15:19 – Ledej na mismeču sa Edvardsom, ali promašuje. Karsen Edvards pogađa svoju prvu trojku. Jaramaz na prodoru posle udvajanja odbrane šalje loput Trifi u levi korner i ovaj to koristi. Međutim, Ibaka potpuno otvoren na drugoj strani i koristi to.

5. minut – 10:11 – Dobra pik en’ pop kombinacija Jaramaza i Kaminskog i centar Partizana pogađa trojku. Ipak, Fransisko brzo uzvraća na drugoj strani. Odlično kratko otvaranje Kaminskog vidi Trifu samog, ali on promašuje, a u kontranapadu Edvards brzo dolazi do koša.

4. minut – 5:8 – Kaminski pogađa sa poludistance, a potom Bajern gubi loptu i u kontri Partizana fauliraju Zeka Ledeja. Krilni centar crno-belih ide na liniju bacanja i precizan je oba puta. Trifunović pravi svoj prvi faul na zemlji da zaustavi Edvardsa u prodoru. Sada i Jaramaz radi isto na Edvardsu, prebrz je i deluje da Trifa ima probleme sa njim. Edvards opet dobija loptu, ali promašuje trojku, Gifaj dolazi do skoka i pogađa ispod koša.

3. minut – – Atmosfera utiče na ekipu Bajerna i dosta su loši u napadu u startu utakmice. Ipak, Ibaka pokušava leđima ka košu, a Kaminski pravi faul. Devin Buker ostaje sam i pogađa za tri poena iz desnog kornera.

2. minut – 0:4 – Agresivno odbrana odmah na startu utakmice, a Bolmaro odmah posle 14 sekundi pravi prvi faul. Odličan prodor Jaramaza i prvi poeni Partizana. Naneli pravi prvi faul na Gifaju, pri prodoru igrača Bajerna. Ibaka ne koristi otvorenu trojku. Trifunović koristi mismeč sa Evrardsom i donosi dva nova poena.

1. minut – 0:0 – Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za ekipu Bajerna.

Petorke

Bajern: Edvards, Bolmaro, Gifaj, Buker, Ibaka / Bajern bez Obsta i Bonge ovaj meč

Partizan: Jaramaz, Trifunović, Naneli, Ledej, Kaminski

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter