Izvor: Happy BSC Portal
06.01.2024 u 20:39
0

PARTIZAN PLESAO U ARENI, UBEDLJIV PROTIV KRKE: Meč obeležio i povratak Trifunovića na parket (FOTO)

Košarkaši Partizana savladali su Krku u utakmici 15. kola ABA lige rezultatom 96:76.

Košarkaši Partizana savladali su Krku u utakmici 15. kola ABA lige rezultatom 96:76. Pitanje pobednika se nijednog momenta nije postavljalo.

Crno-beli su od starta dali gas očigledno željni da se iskupe za loše izdanje u derbiju. Partizan je bio vrlo šuterski raspoložen, prosto je sevalo sa vih strana.

Nakon prve deonice bilo je +16, 30:14, ana poluvremenu čak +30 59:29. Drugo poluvreme je bilo pujko otaljavanje posla, a trener crno-belih Željko Obradović iskoristio je priliku da razigra sve igrače.

Partizan je nakon ovog kola na deobi drugog mesta sa Cedevita Olimpijom sa skorom 11-4. Krka je pretposlednja sa tri pobede i 12 poraza.

PAKLENA BITKA VEČITIH RIVALA ZA PLEJ-OF: Evo šta čeka Partizan i Zvezdu u borbi za Top 8 (FOTO)

Za crno-bele ovaj duel dolazi posle nezgodnog evroligaškog poraza od Crvene zvezde i dobra je prilika da se „izleče rane“ od te utakmice.

Dvorana: Beogradska arena; Kapacitet: 20.000; Sudije: Saša Pukl, Marko Mustapić, Aleksandar Davidov

Partizan: Smit, Vukčević, Koprivica, Panter, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo; Trener: Željko Obradović.

Krka: Planinić, Hamilton, Stergar, Bačvić, Cerkvenik, Jurković, Špan, Škedelj, Radovanović, Macura; Trener: Gašper Okorn.

PARTIZAN – KRKA

TOK MEČA:

40. minut – Kraj utakmice – 96:74.

39. minut – Gosti koriste opuštanje crno-belih i prilaze na podnošljivih 94:74.

38. minut – Koprivica je svojim četvrtim faulom zaustavio Macuru koji je pogodio oba penala. Završava centar Partizana utakmicu novim faulom, sada u napadu. Na parketu je Kaminski. Vukčević krade loptu rivalu, a posle nesporazuma sa Kaminskim lopta odlazi u aut. Nijedan sudija nije video ko je poslednji dodirnuo, pa je dosuđena mrtva lopta. Stergar pogodio još jednu trojku. Još jedan prazan napad crno-belih, ali fenaomenalna borbenost u odbrani Jaramaza. U kontri je fauliran Vukčević – 94:70.

36. minut – Poeni Smita, koji zajedno sa Ponjitkom ide na klupu. Anđušić i Trifunović su na parketu. Hamilton pogađa uz faul i koristi i dodatno slobodno bacanje. Atraktivna akcija Partizana u kojoj su učestvovali svi igrači završena je trojkom Vukčevića. Hamilton je još jednom pogodio za dva – 94:65.

34. minut – Pogađa trojku Pojnitka, Doužera menja Jaramaz. Stergar precizan dva puta sa penala, Vukčević ne nalazi novu trojku.  Sa penala je polovičan Stergar, a Vukčević odlično kruniše napad crno-belih. Hamilton ne pogađa za tri, greše i crno-beli – 89:58.

32. minut – Solo akcija Doužera i pogodak sa distance, nova trojka za goste, pa dobra kombinacija Doužera i Koprivice. Došao je na red i promašaj gostiju za tri, ali i promašaj Koprivice pod košem – 84:55.

4. Četvrtina

30. minut – Pogađa svoju četvrtu trojku Špan, Partizan ne koristi napad, a Smit šalje Cerkvenika na liniju za slobodna bacanja. Siguran je oba puta igrač Krke, Smit probio i poentirao. Još jedna trojka Špana, prilično nerezonski šut, ali i pogodak. Koprivica ponovo zakucava – 80:52.

28. minut – Vukčević, Koprivica i Smit idu na parket, na odmoru su Kaminski, Panter i Naneli. Jurković precizan za tri, Radovanović za dva. Koprivica odličan na ofanzivnom skoku, a potom i zakucava – 76:44.

26. minut – Lep pogodak Doužera nakon okreta 72:39. Na trojku Špana odgovara Doužer. Nova dobra odbrana i zakucavanje Nanelija u kontri, pa crno-beli još jednom kradu loptu rivalu. Lepa minijatura Doužera, pa i Ponjitke – 74:39.

24. minut – Koriste crno-beli prednost koju Kaminski ima pod koševima, a on dodaje još dva lagana poena. Doužer je iznudio faul u napadu Krke, ali Ponjitka ponovo ne uspeva da pogodi trojku. Iskupio se u odbrani i ukrao loptu rivalu – 65:36.

23. minut – Kaminski raspoložen u trećoj četvrtini 65:37.

22. minut – Na parketu su i Ponjitka i Doužer kojih nije bilo u prvom poluvremenu. Stregar postiže svoje prve poene večeras. Kaminski zakucava posle dobro pasa Pantera.  Ista slika i pod drugim košem, egzekutor je Macura. Sada Doužer pronalazi Kaminskog koji upisuje nove poene. Neneli krade loptu, Ponjitka neprecizan za tri. Stergar sada pogađa i trojku – 63:36.

3. Četvrtina

20. minut – Završeno je prvo poluvreme, čini se da su crno-beli već rešili pitanje pobednika, ubedljiva prednost, ČAK +30 na poluvremenu, 59:29.

19. minut – Pogađa i Džejlen Smit za tri 54:29.

17. minut – Pogađa i Jaramaz 50:29.

16. minut – Lep poen Anđušića nakon naskoka, a onda se Hamilton odlično snalazi 46:29.

15. minut – Lep poen Cepenika nakon floutera, a onda trojka Tristana Vukčevića 44:26.

13. minut – Jaramaz prodorom prekida loše minute Partizana, a potom nakon kontre asistira Koprivici, a onda Koprivica još jednom iz reketa 36:19.

12. minut – Krka pravi seriju 5:0 početkom druge četvrtine 30:19.

2. četvrtina

10. minut – Kaboklo zakucava, nakon promašene trojke Anđušića +16, na kraju prve četvrtine 30:14

9. minut – Trojku pogađa i Smit 28:14.

8. minut – Kaminski je u igri umesto Vukčevića i odmah pogađa uz faul. Dodatno bacanje nije iskoristio. Pogađa Radovanović, a Panter postiže daleku dvojku. Naneli servira rampu Stergaru, Smit još jednom ne pogađa, a Panter faulom seče napad gostiju. Na parketu je i Uroš Trifunović, dočekan je apaluzima njegov povratak. Igra i Anđušić, odmaraju Naneli i Panter – 25:11.

7. minut – I Panter je raspoložen pogađa dugu dvojku 25:11.

6. minut – Evo trojke i od gostiju, pogađa je Špan, ali Kaboklo odmah vraća istom merom. Odbranili su se crno-beli, ali nisu realizovali napad posle promašaja Smita za tri. Nova dobra odbrana, koju Panter nagrađuje trojkom. Macura zakucava posle dobre akcije – 21:9.

5. minut – Nova trojka Kabokla , njegov već 8 poen, 18:7. Prvi tajm aut na meču.

4. minut – Sjajni Naneli krade loptu, a Kaboklo pogađa za tri 15:4. Prvi pokušaj na utakmici izbacio je Džejms Naneli, a njegov promašaj za tri pokupio je Tristan Vukčević, koji je i poentirao. Nove poene crno-belima doneo je Kaboklo, a nakon poena Planinića Naneli je ubacio trojku – 7:2.

3. minut – Dobra start Partizana Naneli i Kaboklo šuterski raspoloženi 12:4.

2. minut – Naneli postiže prvu trojku na meču 7:2.

1. minut – Tristan Vukčević postiže prve poene na meču 2:0.

1. četvrtina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter