Izvor: Happy BSC Portal
28.12.2023 u 20:38
0

PORAZ PARTIZANA ZA KRAJ GODINE: Crno beli pali posle VELIKE BITKE (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana izgubili su od Virtusa iz Bolonje sa 75:77 (18:23, 18:18, 19:19, 20:17) u okviru 17. kola Evrolige.

Početak meča obeležio je egal (6:6), da bi tim iz Bolonje prednost stekao trojkama Maraka Belinelija (7:12) koji je crno-belima predstavljao pravu enigmu. Krajem prve deonice i ona je bila rešena (18:23), a u napadu su se „probudili“ Naneli i Doužer, da bi početkom druge četvrine trojkom Kabokla domaći tim stigao do izjednačenja (23:23).

Veliki broj izgubljenih lopti (devet!) itekako je koštao izabranike Željka Obradovića, a Virtus je trojkama Heketa, Lunberga i Abasa stekao solidnu prednost (28:41). Crno-bele u igri do odlaska na odmor držao je raspoloženi Kaboklo koji je lako nalazio put do koša gostujuće ekipe (36:41).

Partizan se mučio u napadu, Balineli je nastavio da pogađa trojke (36:46), a onda su Panter i Naneli napravili seriju i vratili crno-bele u život (45:49). Pred kraj treće četvrtine isključen je Doužer što je razbesnelo Grobare na tribinama, a Jaramaz je trojkom ulio novu nadu domaćem timu (55:59).

Velike tenzije obeležile su poslednju deonicu, oba tima su želela da što pre stignu do koša što je rezultiralo serijom promašaja. Na minut do završetka ovog duela Naneli dovodi Partizan blizu preokreta (72:73), ali nisu imali i sreće da do njega dođe.

Naredni meč u okviru 18. kola Evrolige Partizan će odigrati 2. januara kada u goste stiže Asvel.

EVROLIGA KAZNILA PARTIZAN: Klub mora da plati paprenu kaznu, navijačima zabranjeno da idu na derbi

 

Partizan – Virtus 75-77

Dvorana: Beogradska arena, Srbija. Sudije: Mogulkoč, Sukis, Udjanski.

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

Virtus: Kordinije, Lundberg, Belineli, Pajola, Dobrić, Maskolo, Kakok, Šengelija, Heket, Polonara, Danston, Abas. Trener: Luka Banki.

TOK MEČA
4.ČETVRTINA

40. minut – Ledej je uhvatio skok, biće dva bacanja, koja mora da pogodi da bi se crno-beli vratili na jedan posed zaostatka. Pogađa oba Zek. Promašuje Heket otvorenu trojku. Naneli ide do kraja, samo jedan razlike. Tajamut Luka Banki. Šta smo sada sve videli, auh… Izgubljena lopta Virtusa, onda promašaj Zeka za tri, uhvaćen skok Jaramaza, pa ofanzivni faul Ledeja. I ništa od čelindža. Tri razlike, 18 sekundi do kraja, tajmaut Željka Obradovića. Pogođena bacanja Pantera, pogođena bacanja Belinelija. Faul nad Panterom i ovo može biti nesportska greška. Ide to da gleda Mogulkoč sa Udijanskim. Ukrajinac sa engleskim pasošem pokazuje običan faul na ogromno negodovanje publike.

39. minut – I nova izgubljena lopta Partizana bez ikakve potrebe. Ipak, odbranili su se crno-beli. Naneli promašuje za tri, ali Ledej hvata ofanzivni skok i biva fauliran. Ide na liniju penala.

38. minut – Panter! Krade loptu! Ledej ne može večeras zaista, promašuje i otvorenu trojku… Heket je fauliran. Pogodio je oba bacanja. Promašena trojka Kaminskog, a onda ofanzivni skok i težak faul Kordinijea nad Jaramazom. Ali nije nesportski… Panter sada gubi loptu. Nije se sporazumeo sa Ledejom.

37. minut: Panter je presekao napad, ali ne koristi to, jer Ledej promašuje otvoren šut. 1/7 šutira danas iz igre. Ostaje 68:69. Heket je fauliran, i siguran je sa penala. 68:71

36. minut –Faul sada za Virtus. Naneli ima dva bacanja i pogađa jedno. Dugačak napad Virtusa i nažalost posle promašaja za tri Pajole stiže faul Pantera, pa ostaje posed za Italijane. Vratio se Haket, izgubljena lopta Virtusa i onda Jaramaz! Sjajni Ognjen, samo je dva razlike! Heket sa poludistance. Ne da nije povređen, nego je pogodio neverovatan šut. Ide trojka Kaminskog! Faul Partizana

34. minut – Izgubljena lopta Kaminskog, a Šukis će da gleda ovo malo opet sa Mogulkočem, jer je situacija sumnjiva. Posed je za Partizan. Dva puta je izašla lopta iz koša ovoga puta za Partizan. Anđušić promašuje trojku u ranom napadu Partizana. Danston je sam pod košem i imao je mismeč, tako da jelako postigao poene. Kaminski polaže, auh kakva će ovde da bude drama do samog kraja.

33. minut: Serija grešaka na obe strane sada. Igra se brzo, sa agresivnim odbranama. Partizan gubi loptu u napadu, ali Obradović koristi svoj prvi čelendž. Ipak lopta za Partizan, ali nije iskoristio 6 sekundi za napad. Naneli je promašio trojku, pa Kaminski „odbojku“. ostaje 60:65

32. minut – Avudu Abas postiže nova dva poena, a Kaminski okreće Danstona i postiže novi koš. Lundberg sam kao duh i nova trojka Partizan. Kaminski! Vraća trojku sa osam metara! Krade loptu Partizan, Anđušić fauliran od strane Pajole. Kaminski sada promašuje sa poludistance, šteta, šteta..Ž

31. minut: Abas, pa Kaminski, pa Lundberg i Kaminski razmenjuju trojk! 60:65

3.ČETVRTINA
30. minut: Ništa od napada Partizana, ali je presekao napad Virtusa. Jaramaz za triiiii! 55:59. Pajola daje samo jedno bacanje, ali Partizanu je oduzeta lopta. Nije Virtus iskoristio poslednje sekunde. 55:60

29. minut -Kordinije ke iskoristio brzinu u duelu sa Kaminskim, a Ledej opet u ranoj fazi puca trojku. Doužer bukvalno u poslednjoj sekundi napada Virtusa dobija četvrti penal, ali nije prestao da se buni i dobio tehničku! Kraj utakmice za njega! Ne valja… Kaminski je bio sam na trojci, ali je promašio. Jaramaz je hvata, biva fauliran, pa Partizan gubit loptu, ali je odmah i Virtus gubi. Haotično je malo na parketu u ovim trenucima. Anđušić menja Ledeja. Spušta Obradović petorku. Kejkok je bio fauliran, ali je prijavio povredu. Abas ide na liniju penala i opet se sudije konsultuju nešto… Neverovatno koliko seckaju meč. Abas ne greši. 52:59 1.35 do kraja četvrtine. Mora Jaramaz na parket, okrnjen sastav Partizana sada je još skučeniji. Belineli koristi bacanje za tehničku. 52:57

28. minut – Izgubljena lopta Virtusa! Partizan sada ima posed da se približi na samo jedan koš zaostatka. Ledej se sada spetljao, neverovatno… Sada povreda Heketa, ostao je da leži na parketu, videćemo da li će moći da nastavi. Partizan je prišao na -2 košem Pantera, a onda Kordinije postiže dva poena.

27. minut: Dosta sada promašaja na obe strane, ali nijedan tim nije kaznio promašaje onog drugog.

26. minut – Pogodak Pantera za dva poena, ali onda i faul na drugoj strani. Dosta sreće, nema koša Toka Šengelije sada. Naneli pogađa dvojku, dobro je! I to posle promašene trojke Pantera. Idemo na tajmaut Bankija. Trojka Belinelija… Nažalost. Ali i Panter uzvraća dvojkom. Sad je baš Belineli bio taj koji je ispao u odbrani.

25. minut: Panter za dva! To je serija Partizana 7:0! 43:49.Panter je promašio čistu trojku, ali Naneli hvata skok i pogađa iz ekstra poseda. Istopila se prednost Virtusa! 45:49

24. minut: Naneli pogađa maltene iz očaja, a posle promašaja Belinelija, Ledej daje svoje prve poene na meču i to trojkU! 41:49. Panter večeras vrlo, vrlo slab. Kordinije kažnjava sve trojkom. Start Virtusa od 8:0 u drugom kvartalu. I konačno prvi koš Partizana – neverovatan pogodak Nanelija. I onda trojka Ledeja, opet se Partizan vraća. I onda ukradena lopta, da li može da se nastavi ovaj momentum? Ostaje posed i posle pregleda snimka, jer nema jasnih dokaza da je posed za Virtus prema mišljenju Udijanskog i Mogulkoča. Faul nad Panterom.

23. minut: Kaminski je prvi put u igri i odmah faulira Šengeliju, a Kordinije pogađa neverovatnu trojku u visokom luku! Najveća prednost Virtusa, Partizan totalno bez energije. 36:49

22. minut: Posle 90 sekundi igre imamo prve poene – Šengelija je ostao u mismeču sa Panterom i pogađa. 36:43. I opet problemi, Belineli pogađa trojku. 36:46. Tajm-aut Obradovića. Dosta muka u prvom napadu Partizana i promašena trojka Nanelija na isteku napada Partizana. Srećom nema pogotka ni za Belinelija. Panter promašuje sa poludistance za dva poena, ponovo propuštaju crno-beli svoju šansu. I onda stiže kazna od Toka Šengelije. I zaista neverovatno. Nova trojka Belinelija, opet Virtus na +10.

2. ČETVRTINA

20. minut (36:41) – Promašaj Polonare. Zeku Ledeju izlazi lopta iz koša. Srećom sada i Šengelija promašuje trojku sa kapice. Lepa akcija Jareta za Bruna Kabokla i lagano polaganje. Opet je samo -5. Kodinije bez koša, neverovatno gubi loptu Ledej opet… Na kraju će biti pet razlike na odmoru.

18. minut – Kaboklo stiže do novog koša. Izgubljena lopta Heketa, a onda na neverovatan način i Partizan gubi loptu. Srećom se ne snalazi ni Virtus… Naneli se snalazi posle promašaja i smanjuje ovu razliku. Potom Šukis svira korake Heketu, pa Partizan dobija šansu da se vrati u meč. Biće sada dva penala za Jaramaza. Pre toga Banki traži tajmaut.

16. minut – Nije ni Partizan, a srećom ni Virtus iskoristio posed posle tajmauta. Stiže koš Jaramaza, pa idemo na tajmaut Luke Bankija. Ostaje posed za Virtus, ali samo sedam sekundi. I to je dovoljno. Lundberg postiže koš. Sada Mogulkoč daje upozorenje Bankiju, poslednje pred tehničku. Onda faul u napadu Ognjena Jaramaza. I Lundberg dodaje dva poena za dvocifrenu razliku Italijana. Konačno prekršaj nad Jaramazom za dva slobodna bacanja. Ognjen ima 27,8% za slobodna bacanja… Pogodio je sada jedno od dva. Heket pogađa trojku, sada je već +13.

14. minut  – Vrlo težak promašaj Ledeja, a potom i novi koš Šengelije. Potom opet laki poeni za Nanelija, već je dvocifren. Opet ofanzivni skok. Faul u napadu Virtusa iz Bolonje, pa posed ponovo prelazi u ruke crno-belih. Ovoga puta Naneli žuri, pa nema koša, zbog čega stiže kazna i trojka Virtusa. Opet su se spetljali crno-beli… Trojka Abasa. Neverovatno, opet je +9 za Virtus.

13. minut: Šengelija je nezaustavljiv, a Partizan greši u napadu. Zaustavlja Naneli tu mini-seriju. On već ima 10 poena. 25:28

12. minut Naneli je pokretač crno-belog tima. Novi koš uz prekršaj, pa će imati i bacanje koje će pogoditi. Onda izgubljena lopta za Virtus! Kaboklo zakucava! Ponovo je egal u Areni! Sada opet faul i to Doužera zbog kojeg je besna publika na sudije. Treći prekršaj za Perija. I onda neočekivana trojka Abasa iz ćoška. Faul Kejkoka posle promašaja Partizana na šutu za tri, pa posed ostaje za crno-bele.

11. minut: Proigrao je malo Partizan u poslednja dva minuta četvrtine, pre toga je bio baš zaustavljen. Naneli je napravio razliku, a sada tako počinje i drugu četvrtinu! Odmah pogađa uz faul. Da – 21:23. Jaramaz – Naneli i Kaboklo žestoko zakucava! Nerešeno! 23:23 Pre toga je Šengelija napravio korake, tako da pritisak Partizana daje rezultat.

1. ČETVRTINA

10. minut  – Promašaj Kabokla za tri, ali će posed ostati za Partizan, jer je Šengelija izbacio loptu. Gubi posed Partizan, baš neverovatna greška prilikom ubacivanja lopte, već peta izgubljena za crno-bele. Doužer pravi faul nad Lundbergom za dva bacanja, prva lična za Doužera. Pogodio je Lundberg oba penala, a Naneli vraća sa poludistance. Ovoga puta Ife ne daje dva poena. Trojka Partizana preko Doužera, a onda neverovatno Kejkok ubacuje dva poena. I za kraj vrlo moćna akcija Partizana za Nanelija i samo je pet poena minusa posle prvih deset minuta.

9. minut: Lundberg daje oba penala i Virtus ima 10:21

8. minut: Kejkok ostaje sam, a Partizan ne koristi napad, da bi Šengelija preko Pantera dao lake poene. Sprema se izmena. Crno-beli posle toga takođe ne koriste napad, iako su imali ekstra posed. Heket opet daje trojku. Zaustavljen je Partizan u napadu. Tajm-aut. 10:19

8. minut: Kejkok ostaje sam, a Partizan ne koristi napad, da bi Šengelija preko Pantera dao lake poene. Sprema se izmena. Crno-beli posle toga takođe ne koriste napad, iako su imali ekstra posed. Heket opet daje trojku. Zaustavljen je Partizan u napadu. Tajm-aut. 10:19

7. minut: Panter daje samo jedno od dva bacanja, ali onda vrhunska odbrana Partizana seče napad i Panter u kontri polaže! 10:12

6. minut  – Sada i Belineli uspeva da se upiše u listu strelaca, a ni Kevin Panter nije u niti, pa gubi loptu. Na kraju na drugoj strani malo konfuzije, pa Banki traži čelindž. Uspeo je čelindž Luke Bankija, tako da je posed za Virtus, ali je naredni napad neiskorišćen. Potom je napravljen prekršaj nad Panterom. Faul nad Kaboklom, zbog čega će Brazilac imati dva slobodna bacanja. Pogodio je jedno od dva. Potom prekršaj Pantera. Šteta, sada Virtus stiže do koša iz ofanzivnog skoka, tako da Belineli postiže trojku.

5. minut: Stao je malo napad Partizana. Šengelija, pa Belineli prave 5:9, a onda Panter pravi faul u napadu…

4. minut: Šengelija je promašio, a onda Doužer pogađa sa poludistance, pa je dobar u odbrani, ali nije Partizan iskoristio taj napad. Umrtvljen je malo meč, mnogo je prekida. 6:5

3. minut: Kaboklo pogađa, a onda Danston daje jedno od dva bacanja. 4:5

2. minut  – Prve poene za Partizan postiže Ponjitka, a na drugoj strani se istakao Kordinije. Sada jedna izgubljena lopta za Partizan, posle kojeg Kordinije stiže do novog koša na drugoj strani. Koš postiže i Kaboklo, posle čega je Doužer faulirao Danstona za dva penala. Pogodio je samo jedno.

1. minut – Pontika donosi prve poene za domaći tim (2:0).

– Gogmila, gomila igračaka poletela je na parket, „grobari“ su baš zatrpali Arenu. Svaka čast!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter