Izvor: Happy BSC Portal
24.12.2023 u 18:58
0

PAKAO PARTIZANA U ZADRU: Crno beli doživeli težak poraz i dve teške povrede (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana doživeli su četvrti poraz u ABA ligi, pošto su u meču 13. kola izgubili u Zadru rezultatom 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18).

Zadrani su zabeležili sedmu pobedu. Domaći tim je od starta igrao sjajno, za razliku od crno-belih koji kao da nisu stigli na meč.

Željko Obradović je već posle minut i po zatražio prvi tajm-aut, ali ni to nije pomoglo crno-belima. Zadar je ubrzo stekao dvocifrenu prednost i držao je sve do sredine treće četvrtine, kada je Partizan uspeo da se približi na šest poena minusa. Imali su crno-beli tri napada da dodatno smanje zaostatak, ali nisu uspeli.

Zadar je u nastavku digao prednost na 20-tak poena i rutinski priveo meč kraju.

No, poraz nije jedina loša vest za crno-bele. Sredinom poslednje četvrtine u razmaku od dva minuta zbog povreda su van terena izneti Pi-Džej Doužer i Alen Smailagić. Prvi se okliznuo za reklamu i uhvatio za koleno, dok je drugi nezgodno doskočio na nogu protivnika i potom se uhvatio za zglob.

Partizan je tako vezao dva poraza, posle onog u Madridu od Reala, a u četvrtak igra bitnu utakmicu u Evroligi protiv Virtusa.

OBRADOVIĆ PRED ZADAR: „Igraju na specifičan način, očekuje nas težak posao“

Crno-beli imaju već tri poraza u AdmiralBet ABA ligi i odavno više ne smeju da se kockaju. U Zadru igra Luka Božić, višestruki nosilac priznanja MVP kola, pa i meseca.

Dvorana „Krešimir Ćosić“ obično je puna, a treba očekivati da slično bude i danas, kada je u Zadru Badnji dan.

Zadar se pre meča oglasio porukom, a duel sa Partizanom okarakterisan je kao „veliki derbi sa najboljom košarkaškom ekipom na ovim prostorima“.

– Stiže nam i taj dugo čekani praznik u Zadru, Badnje veče s Partizanom! Čim se pogase svetla Džibonijevog koncerta počinje raspremanje pozornice i priprema za, ipak, najveću prazničnu manifestaciju ove zime, veliki derbi sa najboljom košarkaškom ekipom na ovim prostorima. U dvorani je ostalo svega 1.500 slobodnih mesta, isključivo na tribinama sa strane, a na blagajnama bi ove nedelje i taj mali slobodni prostor trebalo da se popuni. Sve je spremno za košarkašku feštu! – saopštio je Zadar.

Sa druge strane, Željko Obradović istakao je da mu je drago što će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta.

– Divna vest za košarku je što će dvorana biti ispunjena do poslednjem mesta. Zadar je ekipa koja igra na specifičan način, igra sa mnogo energije, agresivnosti, nastoji da stigne do poena iz tranzicije. Imaju istog trenera, gotovo isti sastav kao i prošle sezone. Nemamo vremena za pripremu utakmicu, očekuje nas zahtevan posao na putu ka cilju. Zadar je poznat kao klub koji je oduvek imao izvanredne navijače i ljude koji poznaju košarku – rekao je Obradović.

U dosadašnjem delu sezone Partizan ima skor 9-3, dok je Zadar na 6-6.

ZADAR – PARTIZAN 84:68

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

39. minut – Božić je precizan za 84:65. Njegovih 26 poena.

38. minut – Vukčević pogađa za tri – 80:65. Ramljak pogađa za 82:65.

37. minut – Anđušić pogađa trojku – 80:62.

36.minuta – Ponovo je precizan Božić i to sa niskog posta. Briljira i u ovom meču najbolji košarkaš Zadra

35. minut -78:59 – Precizan je bio Anđušić sa linije za slobodna bacanja, a onda je sa poludistance pogodio Ramljak.

34. minut – 76-55  Ništa ni od ovog napada Partizana, Drežnjak pogađa trojku uz bacanje! Sjajno igra Zadar, a Partizan uopšte ne liči na sebe, treba to reći. 76:55, nije pogodio dodatno bacanje.

33. minut – 70-55Anđušić pogađa trojku! 70:55. Doužeru je proklizala noga i mora da izađe. Nadajmo se daće biti sve u redu.. Partizan nije iskoristio napad, a Božić je u kontri proklizao, baš kao i Doužer malo pre na stiker. Sve je u redu sa najboljim igračem Zadra. Sviran je faul, Božić pogađa jedno. 73:55

32. minut –70:50 – I odmah Partizan gubi loptu posle tajm-auta, a Zadar odlazi na +18. Posle toga opet gubi loptu i Božić iz kontre pogađa. Opet tajm-aut. Ne valja ništa ovo po crno-bele. 70:50. Smailagić pogađa oba bacanja. Jako loš Partizan do sad. Možda i očekivano posle duplog kola, ali opet… Ove sezone u Zadru su pobeđivali i Crvena zvezda i Borac Čačak. 70:52

31. minut – 66-50 – Božić povećava 65:50. Pogodio je i dodatno bacanje – 66:50.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut – 63:50 – Doužer je faulom zaustavio Božića, a najbolji košarkaš Zadrana koristi oba penala.

29. minut – 61:50 – Nestvaran šut za tri poena pogodio je Drežnjak. Crno-beli na drugoj strani ne koriste napad, a Drežnjak novim poenima donosi svom timu osetniju prednost.

28. minut – 56:48 – Dobar protok lopte u napadu Partizana, ali Vukčević ne uspeva da pogodi šut za tri poena. Na drugoj strani i Žganec je neprecizan. Posle promašenog šuta Nanelija, nove poene za Partizan postiže Tristan Vukčević.

27. minut – 56:46 – Promašuje Vukčević šut sa poludistance, dok na drugoj strani Drežnjak postiže veoma bitnu trojku za svoj tim.

26. minut – 53:46 – Dug napad Partizana pokušao je da reši Naneli, ali je njegov šut za tri poena završio na obruču. Ramljak se zaleteo u kontru, ali je fauliran i imaće dva penala

25. minut – 52:46 – Na liniji za slobodna bacanja posle faula Smailagića našao se Luka Božić, ali je promašio oba penala. Na drugoj strani se zaleteo Doužer i iznudio dva slobodna bacanja, ali i on je oba puta neprecizan.

24. minut – 52:46 – Uspeo je Partizan da smiri ritam utakmice, a posle poena Doužera ponovo je na jednocifrenom zaostatku. Ponovo je Doužer precizan, igra fantastično na oba kraja terena

23. minut – 52:42 – Promašuje Kevin Panter šut za tri poena, da bi u sledećem napadu posle dobre odbrane Ledeja napravio grešku u koracima. Ipak, iskupio se kapiten Partizana i pogodio šut za dva poena

22. minut – 52:40 – Odmah je Drežnjak vratio trojku na drugoj strani, ali je i Smailagić uzvratio istom merom

21. minut – 49:37 – Gde je stao u prvom poluvremenu – nastavlja u drugom. Luka Božić je iskreirao sebi poziciju i lagano pogodio. Na drugoj strani Zek Ledej pogađa trojku iz levog kornera.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut – 47:34 – Dobro se pod košem snašao Ramljak, a na drugoj strani Džejms Naneli pogađa trojku. U narednom napadu gostiju Ledej ne pogađa jednom rukom, a domaći tim trojkom Arijana Lakića završava poluvreme

19. minut – 42:31 – Prve poene na ovom meču beleži Kevin Panter. Pogađa kapiten Partizana oba penala, a tajm-aut traži trener Zadra Jusup.

18. minut – 42:29 – Malo sreće za ekipu Partizana. Sam je pod košem ostao Žganec nakon asistencije Lakića ali je pogodio samo prvi obruč. Faul u napadu pravi Kaboklo, da bi nove poene na drugoj strani upisao Luka Božić

17. minut – 40:29 Nije uspeo da ukrade loptu Pi Džej Doužer što je iskoristio Lakić i postigao lake poene. Odlično se na drugoj strani nalazi Kaboklo i smanjuje razliku.

16. minut – 38:27 – Jako bitne poene beleži Ognjen Jaramaz. Plejmejker Partizana se namestio i pogodio šut za tri poena. Sjajan pas Žganeca materijalizovao je Luka Božić. Fauliran je Zek Ledej pod košem domaćih. Uspeva Partizanov Amerikanac da pogodi oba penala.

15. minut – 36:22 – Nova trojka za Zadrane, precizan je Drežnjak.Naneli na drugoj strani ne beleži poene, a onda ni Kaboklo iz ofanzivnog skoka. Posle promašene trojke Lakića poene iz kontre beleži Ledej.

14. minut – Božić je nesportski fauliran. Pogodio je jedno od dva – 28:20. Lakić pogađa trojku – 31:20. Drežnjak pogađa još jednu trojku – 34:20. Najveća prednost Zadrana i tajm-aut za Obradovića.

13. minut: Vukčević zakucava uz faul, ali ne pogađa dodatno bacanje. Do sada je pogodio dve trojke i ima jednu blokadu. 27:20. Promašio je dodatno bacanje.

12. minut: Kaminski pravi grešku u koracima, a Božić pogađa trojku, ali Vukčević odmah vraća. 27:18

Printscreen/Twitter/@PartizanBC

11. minut – Ramljak povećava na 22:13. Kaminski smanjuje na 22:15.

PRVA ČETVRTINA

10. minut: Anđušić je ušao u igru. Tri promašena napada na obe strane, Zadar ima poslednji napad u prvoj četvrtini. Božić promašuje. 20:13

9. minut – Vujačić pogađa trojku – 18:13. Zadar šutira 2/2 za tri, a Partizan 1/7. Nije uspeo da vrati trojku Naneli, na drugoj strani Mazalin pogađa i opet raste prednost Zadra. 20:13

8. minut – Vukčević pogađa prvu trojku za Partizan – 13:11. Drežnjak povećava sa linije penala – 15:11. Kaminski sa niskog posta smanjuje na 15:13. Kaminski pogađa iz reketa. Njegova igra pod košem bi značila ne samo Partizanu u smislu poena, nego bi i usporilo utakmicu.

6. minut – Žganec je pogodio za 13:6. Doužer smanjuje, njegov šesti poen – 13:8.

5. minut: Partizan lako gubi loptu, ali se odbranio u narednom napadu. Crno-beli napad počinju sa pola terena, a Doužer opet sa poludistance pogađa. 11:6

4. minut: Drežnjak daje prvu trojku na meču. Usijala se atmosfera u Zadru. 9:4. Koprivica je „zalepio“ blokadu, ali je bila silazna putanja, odlučile su sudije posle pregledanja snimka. 11:4 vodi Zadar.

4. minut: Drežnjak daje prvu trojku na meču. Usijala se atmosfera u Zadru. 9:4

3. minut – Ramljak ponovo za 6:2. Sve poene je postigao. Doužer je precizan – 6:4.

2. minut – Novi poeni za Zadar, ponovo Ramljak – 4:0. Željko Obradović traži tajm-aut posle samo minut i po igre. Ledej na isteku drugog minuta igre postiže prve poene za goste – 4:2.

1. minut – Ramljak postiže prve poene na meču – 2:0.

SASTAVI TIMOVA

Zadar: Dejvis, Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin, Lakić, Jambrović, Drežnjak, Grbić, Božić, Ramljak

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Kaminski, Kaboklo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter