Izvor: Kurir
20.03.2024 u 12:07
0

ŽESTOKO SAOPŠTENJE BUDUĆNOSTI: „Dubai NE MOŽE da igra ABA ligu!“BURA U REGIONU!

Dubai je primljen u ABA ligu, ali i pored toga što je ova odluka doneta pojedini klubovi se ne slažu sa njom.

Žestoko saopštenje izdali su čelni ljudi podgoričke Budućnosti koji su istakli kako Dubai ne može u ABA ligu iako je odluka zvanično doneta!

Saopštenje Budućnosti prenosimo u celosti:

– KK Budućnost Voli: KK Dubai ne može igrati ABA Ligu i pored današnjih odluka Skupštine Iz medija smo saznali da je danas Skupština ABA Lige bez prisustva predstavnika KK „Budućnost VOLI“, i uz protivljenje KK „Partizan“ i uz ponovno konstantno onemogućavanje KK „SC Derby“ da koristi svoja vlasnička prava stečena osvajanjem ABA 2 Lige još u sezoni 2020/2021, donela odluku o igranju KK „Dubai“ u ABA 1 Ligi već od sledeće sezone.

Ako su ovi navodi medija tačni, onda je jasno da je današnji okrnjeni sastav Skupštine ABA Lige doneo odluke koje su suprotne Društvenom ugovoru i ostalim aktima Društva koje upravlja ABA Ligom. Nažalost, taj okrnjeni sastav je zanemario činjenicu da je jednoglasnost u odlučivanju članova ovog javnog trgovačkog društva registrovanog u Zagrebu, između ostalog neophodna za:

– proširenje ABA 1 lige

– pristup klubova iz drugih država samoj Ligi (po važećem Društvenom ugovoru to je omogućeno Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori)

– odobravanje učešća klubova koji to nisu obezbedili osvajanjem ABA 2 Lige ili razigravanjem na kraju sezone;

KK „Budućnost VOLI“ nema ništa protiv da se KK „Dubai“ već od sledeće takmičarske sezone omogući igranje u ABA 1 Ligi, ali insistira na tome da taj prijem bude obavljen uz poštovanje Ugovora i Statuta, a ne da se na način koji je primijenjen danas na Skupštini, KK „Dubai“ dovede u veoma nezavidnu situaciju: a to je da bez ponavljanja Skupštine i saglasnosti svih članova Društva jednostavno KK „Dubai“ neće moći da igra ABA Ligu.

Takođe , poslednje plasiranim klubovima ABA 1 Lige i najbolje plasiranim klubovima ABA 2 Lige se daje lažna nada da bi moglo biti više mesta u ABA 1 ligi već od sledeće sezone i ako je jasno da se ova takmičarska sezona mora završiti po sada važećim pravilima. Zbog toga očekujemo da će učesnici Skupštine koji su danas donijeli pogrešne, pravno neodržive i nesprovodive odluke, ipak sagledati situaciju na pravi način i donijeti odluku da se održi nova Skupština ABA Lige na kojoj će na Statutom i Ugovorom propisani način (jednoglasno) donijeti oduke o:

– novim zakonskim zastupnicima Društva (što je trebalo da se uradi još na kraju predhodne takmičarske sezone);

– konačnom prijemu KK „SC Derby“ u članstvo javnog trgovačkog društva (što je trebalo da se uradi na kraju takmičarske 2020/2021 godine) i na taj način konačno utvrditi vlasnička struktura sa 12 klubova članova društva;

– proširenju broja zemalja iz kojih će klubovi igrati ABA Ligu (bez koje odluke KK „Dubai“ ne može igrati ABA Ligu)

– dozvoli da iz jedne države ABA 1 Ligu može da igra šest ekipa ukoliko ABA liga ima 15 ili više učesnika;

– obaveznom preoblikovanju javnog trgovačkog društva u d.o.o. (na čemu se radi već skoro tri godine).

Jedino na taj način će se omogućiti da KK „Dubai“ udje u ABA Ligu na velika vrata i da samo društvo i ABA Liga funkcionišu na najvećem mogućem nivou. Ukoliko navedeno izostane i ne utvrdi se vlasnička struktura od 12 klubova, jasno je da može doći do situacije u kojoj se neće znati koliko klubova igra ABA 1 Ligu, i da će takmičenje od sledeće sezone biti potpuno neregularno (ako ga uopšte bude). Ne može se isključiti i da pojedini članovi Društva, pa i neki koji su danas na Skupštini glasali za sporne odluke zatraže svoju zaštitu pred nadležnim pravosudnim organima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter