Izvor: Tanjug
14.02.2023 u 15:37
0

Liverpul stao u odbranu svojih navijača: Odgovornost za ozbiljne incidente koji su zamalo doveli do katastrofe snosi UEFA!

Fudbalski klub Liverpul pozdravio je izveštaj nezavisne komisije, koja je za incidente uoči prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u Parizu optužila Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

„Izveštaj u potpunosti opravdava navijače Liverpule i tvrdi da je UEFA prvenstveno odgovorna za propuste u organizaciji i bezbednosti navijača. Izveštaj komisije utemeljen na dokazima pokazao je da je postojala jasna i neposredna opasnost od fatalnog ishoda, kao i da je akcija navijača Liverpula spasila živote“, navodi se u saopštenju Liverpula.

Nezavisna komisija saopštila je juče da „odgovornost za ozbiljne incidente koji su zamalo doveli do katastrofe“, snosi UEFA, ali su propuste napravili i Fudbalski savez Francuske (FFF) i pariska policija, koja je upotrebila suzavac uoči početka finala Lige šampiona između Reala i Liverpula (1:0).

Liverpul bolji od Evertona 2:0 (1:0) na „Enfildu“ u 23. kolu Premijer lige! (FOTO/VIDEO)

Meč je odigran 28. maja prošle godine na stadionu „Francuska“ u Parizu, a sam početak je kasnio 36 minuta zbog incidenata navijača oko stadiona, tokom kojih je policija koristila suzavac.

Liverpul je pozvao UEFA da preduzme mere kako bi se obezbedila bezbednost svih navijača i kako se haotične scene više ne bi ponavljale na utakmicama u organizaciji Unije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter