Izvor: blic
09.08.2023 u 11:49
1

NE MOGU DA VERUJU: Grci šokirani odbranom uhapšenih Hrvata, a evo kolike zatvorske kazne čekaju ubicu i huligane (VIDEO)

Grčka policija uhapsila je skoro sve izrednike posle tragičnog događaja i ubistva navijača atinskog AEK-a. Po Atini je privela većinu navijača zagrebačkog Dinama i čak ih jurila po jednom hotelu, u kojem su se noževima branili.
PANIKA U ATINI: Danas dolaze četiri ozloglašene navijačke grupe, policija traži zabranu mečeva – UEFA ODBILA
Jutro posle ubistva 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, zbog čega je odložena utakmica AEK – Dinamo, usledila je racija po celom gradu i hapšenja više od 100 osoba Grčki portal, koji detaljno prati sve nemile scene, otkrio je da su se hrvatski huligani branili „nezamislivim“, kako su opisali Grci. Navodno su Hrvati tvrdili da ih napale grčke porodice kod stadiona Aja Sofija, kada je usledila jurnjava i tuča u kojoj su se koristile baklje, Molotovljevi kokteli i palice.

– Naravno, ne mogu da objasne zašto su stigli pred OPAP Arenu naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile – piše „Newsit“.


Navijači Dinama su tvrdili i da su došli u Atinu kako bi psihološki podržali ekipu, bez obzira na to što je UEFA zabranila dolazak gostiju u Grčku, a potom i na revanš u Zagreb.

– Ispričali su kako su hteli da gledaju utakmicu iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije mogao da prepriča scenu ubistva, tvrde da ništa nisu videli, niti čuli – dodaje grčki medij.

Portal dalje opisuje  hrvatske huligane da izgledom podsećaju na naciste, da je deo njih ispričao da su došli na odmor u Grčku i uvezali ga sa utakmicom, bez da su spomenuli kontakt sa navijačima Panatinaikosa.Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana, među kojima je, vjeruju, Mihailosov ubojica“, otkriva „Newsit“.
Grci proveravaju snimke nadzornih kamera i one sa društvenih mreža kako bi možda mogli da prepoznaju glavne među Bed Blu Bojsima.Grčki mediji otkrivaju i da bi počinioc ubistva mogao da dobije doživotu kaznu zatvora. Tamošnji zakon je uveo strože mere posle učestvalih navijačkih sukoba i ubistva 19-godišnjeg Alkisa Kampanosa u tuči navijača ljutih solunskih rivala Arisa i PAOK-a.

Epilog je da je Sud u Solunu odrezao doživotnu kaznu zatvora za sedam od 12 optuženih huligana, dok su ostali dobili do 20 godina iza rešetaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NE MOGU DA VERUJU: Grci šokirani odbranom uhapšenih Hrvata, a evo kolike zatvorske kazne čekaju ubicu i huligane (VIDEO)”

  1. CRVati kažu da su ih napale grčke porodice??? Pa ovo je bolesno,šta sa decom u naručju ih gadjali papučama??!!Ovako nešto samo crvati mogu smisliti.

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter