Izvor: Kurir.rs
06.04.2024 u 19:47
0

MILOŠ TEODOSIĆ OBRADOVAO NAVIJAČE: Otkrio da nema nameru da se penzioniše, raspoložen da igra i sledeću sezonu za Crvenu Zvezdu

Miloš Teodosić jasno i glasno rekao je da nema nameru da se penzioniše na kraju sezone i da je raspoložen da i sledeće godine igra za Crvenu zvezdu.

To su bile reči koje su sa oduševljenjem primljene kod navijača crveno-belih. Dobro je poznato koliko Miloš Teodosić znači za Crvenu zvezdu, bez obzira što je 19. marta napunio 37 godina. Njegove asistencije i poeni u ključnim trenucima kada je lomio utakmice tokom sezone pokazatelj su da u njemu ima itekako gladi i energije za novim pobedama i trofejima.

Njegove asistencije i poeni u ključnim trenucima kada je lomio utakmice tokom sezone pokazatelj su da u njemu ima itekako gladi i energije za novim pobedama i trofejima.

– Volim da igram, uživam dok igram, ovo mi je prva godina u Beogradu. Posle skoro 20 godina i kada dođe kraj sezone sešćemo sa ljudima iz kluba da vidimo kako ćemo dalje – rekao je Miloš Teodosić posle utakmice protiv Olimpijakosa (86:89).

Crvena zvezda ni ove sezone nije uspela da napravi rezultat u Evroligi kakav su očekivali navijači. Pre početka sezone najavljivao se plasman na fajnal-for, a realnost je bila totalno drugačija. To je zasmetalo i Milošu Teodosiću koji će se sigurno dosta pitati u sklapanju ekipe za narednu sezonu.

Za mene je razočaravajući rezultat u Evroligi. Mogu da nađem 100 razloga zašto se desilo ovo i zašto smo u situaciji u kojoj smo i igramo nekoliko kola bez nekog rezultatskog značaja. Nije sezona kakvu sam ja očekivao, a verujem i ljudi iz kluba i saigrači. Koliko god je teško, trebalo bi da se koncentrišemo na ovo što nam dolazi, da se spremimo za plej-of Jadranske lige. Na kraju sezone bi trebalo mi igrači i uprava da sednemo i porazgovaramo kako dalje i šta treba da se uradi da se ovo na bi ponovilo.

Nije tajna da Crvena zvezda ima u planu da vrati Nikolu Kalinića, kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Barselonom. Popularni Kalina ne krije da želi da se vrati, a o njegovom povratku i ostanku Miloša Teodosića pohvalno je govorio i prvi čovek kluba Nebojša Čović.

Marko Gudurić, još jedan od reprezentativaca Srbije, želja je navijača i menadžmenta Crvene zvezde. Njegov ugovor sa Fenerbahčeom nije upitan, ali ukoliko bude poželeo da se vrati kući, vrata kluba sa Malog Kalemegdana biće mu širom otvorena.

Ognjen Dobrić ima solidnu sezonu u redovima Virtusa, koja je uglavnom bila protkana povredama, koje su ga sprečile da ostavi trag u italijanskom timu. I on je, kao i Kalinić i Teodosić otvoreno rekao da bi se vratio u Crvenu zvezdu. Popularni „Kobra“ bio je jedan od ključnih igrača crveno-belih, posebno u odbrani i ove sezone se videlo koliko nedostaje ekipi.

Prethodnih nedelja dosta glasno se pričalo da bi Crvena zvezda mogla da angažuje tandem iz Mege, 217 centimetara visokog centra Uroša Plavšića (26) i beka Nikolu Đurišića (20, 204). Uz Nikolu Topića koji bi trebalo sledeće sezone da dobije veću minutažu to bi bila lepa osnova srpskih košarkaša za okršaje u Evroligi, regionalnom i domaćem prvenstvu.

Filip Petrušev ima ugovor sa Olimpijakosom, Stefan Jović je u Valensiji. Pitanje je kako će njihovi timovi razmišljati posle okončanja sezone i kakvi su im planovi. Jasno je da bi za obojicu, s obzirom na ono što su prikazivali u Crvenoj zvezdi, bilo mesta, naravno, ako bi izrazili želju da se vrate u Beograd.

Poseban značaj imaće odabir stranih košarkaša, gde je Crvena zvezda prethodnih sezona, a posebno ove žestoko mašila. Čini se da će ovaj put osovina trener i mozak ekipe – Janis Sferopulos i Miloš Teodosić donositi konačne odluke, naravno, sve u dogovoru sa sportskim sektorom i predsednikom Nebojšom Čovićem. A, roster će krojiti svakako i budžet, koji je osnova svega, pa tako i izbora ekipe za narednu sezonu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter