Izvor: BSC HAPPY
26.01.2024 u 08:15
1

AUSTRALIAN OPEN: Težak poraz Novaka Đokovića, po prvi put izgubio polufinale Melburna

Novak Đoković dugo, baš dugo nije odigrao gori meč nego protiv Janika Sinera u polufinalu Australijan opena.Novak je izgledao potpuno bez emocije, potpuno odsustno sa terena i duela protiv Janika Sinera. Niko ga i dalje nije otpisao jer je osam puta uspevao da preokrene mečeve kada je gubio sa 0:2, Uspeo je Srbin da se probudi i osvoji treći set, ali nažalost mladi Italijan je slavio u četvrtom setu nakon ranog brejka koji je čuvao do kraja meča.

Težak poraz Novaka Đokovića kakav Australija ne pamti! Janik Siner pobedio je najboljeg tenisera svih vremena sa 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3) u polufinalu Australijan opena.

Ovo je prvi put u istoriji da je Novak izgubio polufinale u Melburnu.

Kao što i rezultat govori na terenu je u većem delu meča postojao samo jedan igrač, a to je bio Janik Siner. Italijan je igrao neverovatno. Nije bilo nijedne slabe tačke u njegovoj igri, a kada na to nadovežemo da Novaku nije bio dan…

Đoković je igrao ispod svog nivoa. Uostalom, podatak da je prva dva seta izgubio za samo 74 minuta dovoljno govori. U oba seta Siner je imao po dva brejka viška!

Ceo meč, Đoković nije napravio nijedan brejk, nije čak došao ni do brejk lopte. To deluje kao neki košmar, ali nažalost, to je slika ovog jutra sa Melburn parka.

Čak i kada je Novak na volšeban način osvojio treći set, nije delovalo da je moguć veliki preokret. Spasio je Đoković jednu set loptu u trećem setu, ali zato u četvrtom to već nije mogao. Potpuno zaslužena, pa čak i ubedljiva, pobeda Sine

Novak Đoković – Janik Siner 5:4 (u toku je treći set, 2:6, 1:6)

Kakvi servisi Sinera za pobedu

Najveći trenutak u karijeri Sinera. Nakon sjajnih servisa je uspeo da stigne do pobede života i eliminiše Novaka iz Australije

08:02

Perfektan gem Sinera

Italijan je osvojio gem sa nulom. Siner je sada na korak od finala jer je stigao do 5:2 u četvrtom setu.

3:5 – Siner se čuva za svoj servis. Bez izgubljenog poena gem osvaja Novak.

2:5 – Ne može mu niko ništa! Siner kada servira, utisak je, ni dva igrača na drugoj strani ne bi mu mogla ništa.

Đoković u raspravi sa sudijom

Morao je Novak na francuskom da se posvađa sa sudijom kako bi konačno opomenuo bučne Italijane. U jednom trenutku je neko na srpskom povikao „Tišina“.

Novak na dva gema od eliminacije

Novaku je potrebna hitna šok terapija i velika promena kako bi uspeo da napravi brejk i tako ostane u setu…

2:4 – Đoković lako dolazi do gema na svoj servi. Potreba je Novaku hitan brejk…

1:4 – Došao je Novak dva puta do 40:40, ali ne i brejk lopte. Siner je tada neverovatno dobro servirao i uzeo veoma bitan gem.

Novak nešto tajno tražio od tima

Đoković je stavio ruku na usta i tražio nešto od tima, a utisak je da je izgovorio reč „Urme“.

1:3 – Šok! Brejk za Sinera

1:2 – Neće, pa neće. Mada, Siner u Australiji ispaljuje katapulte. Izgubio je samo dva puta svoj servis u dosadašnjih pet mečeva.

1:1 – Tri brejk lopte spasava Novak! Bilo je dramatično, pošto je Italijan bio jako blizu brejka… Srećom, Đoković je bio najbolji u tim momentima.

0:1 – Moraćemo da sačekamo još na prvu brejk loptu. Siner lagao osvoja svoj servis gem.

Nadamo se da ćemo u ovom delu igre videti prvu brejk loptu na servis Sinera. Vreme je.

Šta se desi kad Novak igra taj-brejk? VIDEO

ČETVRTI SET

Đoković uzima set

Novak je uspeo da osvoji set posle 76 minuta i nakon što je spasao meč loptu. Nakon toga je odmah otišao u toalet da se presvuče.

TOK MEČA

TAJ BREJK: 1:0 za Novaka siguran na svom servisu. 2:0, mini brejk pravi Đoković. 2:1, Siner dobija prvi poena u taj-brejku. 2:2, vraća mini brejk Siner. 3:2, Đoković uzim poen na svoj servis. 4:2, novi mini brejk za Novaka. 4:3. Siner dobija poen, ali i dalje Novak ima malu prednost. 4:4, mini brejk za Sinera. 4:5, oduzima Siner još jedan servis Novaku. 5:5, vraća se Novak, kakva drama. 5:6, Siner ima prvu meč loptu. 6:6, osvaja Novak poen, 7:6, set lopta za Novaka. 8:6, Set za Novaka

6:6 – Siner nastavlja da sjajno servira. Gledaćemo taj-brejk! Prava drama nas očekuje u Melburnu.

Novak osigurao barem taj-brejk

Nakon pauze od 10 minuta Novak je odservirao as, a onda stigao i do gema.

6:5 – Idemo! Dobija Novak dva poena posle pauze! Uh, koliko je samo ovo bilo bitno.

Prekinut meč! Pozlilo je jednom navijaču i meč je prekinut. Sve se to desilo pri servisu Novaka i rezultatu 40:40. Pauza traje već 3-4 minuta

5:5 – Nije imao problema Siner da produži treći set. Izgubio je samo prvi poen u ovom servis gemu, a potom dobrim početnim udarcima stigao do četiri poena i izjednačanja.Siner ni u jednom trenutku nije spustio gas. Sve vreme je mučio Đokovića, pre svega servisima, ali i odličnim riternima. Kakav meč

5:4 – Ovo smo želeli da gledamo od početka meča! Novak sjajno servira i dolazi do gema u kome rival nije uzeo nijedan poen.

4:4 – Ni blizu brejka. Siner servira fenomenalno. U ovom setu ima 9/9 kada ubaci prvi servis.

4:3 – Dobar i Đoković pri svom početnom udarcu, ali potrebno je i još više od toga. Srpski as mora da pritisne servis Janika…

3:3 – Novi rutinski servis gem za Italijana. I to ponovo bez izgubljenog poena.

3:2 – Konačno je ovo pravi Novak! Gledamo Đokovića onakvog na kakvog smo navikli u ovim mometima. Servis gem koji lagano dobija.

2:2 – Šteta! Poveo je Đoković 30:0, ali od tog momenta Siner preuzima „igru“. Najbliži brejku od početka meča bio je Novak…

2:1 – Servis je počeo da funkcioniše u igri Đokovića, a onda i ostali udarci. Nadamo se samo da nije kasno.

1:1 – Moramo da priznamo da Siner igra verovatno i jedan od najboljih mečeva u karijeri. Neverovarno je dobar u svim segmentima. Osvaja novi servis gem sa nulom.

1:0 – Imao je Siner brejk loptu… Srećom Novak je od tog momenta odigrao nekoliko fantastičnih udaraca i sačuvao svoj servi.

TREĆI SET

Drugi set je trajao samo 37 minuta!

2:6 – Voleli bismo da je ovo ružan san, ali nije. Siner razbija Đokovića. U oba seta je napravio čak po dva brejka viška. Drugi set je trajao samo 37 minuta!

2:5 – Debakl Đokovića! I u ovom setu Siner dolazi do dva brejka prednosti. Oni koji su prespavali ovaj meč, doneli su pravu odluku. Bar za sada.

2:4 – Mnogo daleko je Novak od brejka. Dovoljno govori podatak da i dalje nije imao brejk loptu u ovom meču. Ponovo je gem završen sa nulom na kontu Đokovića.

2:3 – Nije bilo problema za Đokovića u ovom servis gemu. Odlični servisi, ali Janik i dalje ima brejk viška u drugom setu.

1:3 – Ne vredi! S nulom osvaja gem teniser iz Italije. Kao neki ružan san deluje ovo što se dešava u Melburnu u ovim momentima.

1:2 – Brejk! Ponovo jako, jako slab servis gem za Đokovića. Siner fantastično riternira.

1:1 – Bilo bi dobro da i Janik malo padne u igri jer je za sada apsolutno perfektan. Služe ga svi udarci, servis mu je odličan.

DRUGI SET

Ne pamtimo da je Novak izgubio set za samo 35 minuta na nekom gren slem turniru…

1:6 – Uh, bolan prvi set za srpskog asa. Rezultat sve govori. Na terenu postoji samo jedan igrač – Janik Siner. Za 35 minuta rešio je prvi deo igre u svoju korist.

1:5 – Prvi set je praktično rešen, jer Siner ima dva brejka prednosti. Nadamo se da će Đoković u drugom setu biti onaj pravi, inače, jako teško će stići do pobede.

1:4 – Siner igra izvanredno! Utisak je da i Novak polako hvata ritam, ali je Janik taj koji se trenutno pita za sve na terenu.

1:3 – Prvi gem za Đokovića, ali… Ponovo je bilo velikih problema. Siner je imao brejk loptu za 4:0. Mora pod hitno Novak da se malo razdrma…

0:3 – Lagan gem za Sinera. Sa jednim izgubljenom poenom dolazi do lepe prednosti u prvom setu.

0:2 – Brejk! Novak izuzetno slabo ulazi u meč. Naš teniser deluje poprilično usporeno na početku, dok Janik kreće „punim gasom“.

0:1 – Siguran na servisu italijanski as. Nije imao previše poteškoća da uzme prvi gem ovog jutra.

Prvi na servisu biće Janik Siner.

UOČI MEČA

Novak je u četvrtfinalu bio bolji od Tejlor Frica, dok je trenutno četvrti reket na ATP listi savladao Stefanosa Cicipasa.

Đoković i Siner odigrali su šest međusobnih mečeva, a Novak je bio bolji u četiri duela. Sada ćeodmeriti snage po sedmi put, a u ovom slučaju ulog će ponovo biti veliki – plasman u finale Australijan opena.

Ipak, poraz u polufinalu Dejvis kupa definitivno i dalje boli, te će Đoković u Melburnu imati priliku da se osveti za ovaj neuspeh.

Da li će u tome Novak i uspeti ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno – čeka ga pakleno težak zadatak! Janik Siner je do polufinala Australijan opena došao na dominantan način, bez izgubljenog seta! Servirao je Italijan brutalno protiv Van de Zandšulpa, De Jonga, Baeza, Kačanova i Rubljova, te je na pet mečeva samo dva puta izgubio gem na svoj servis (protiv Van de Zandšulpa u prvom kolu i Kačanova u osmini finala.

MEČ KOJI ČEKA CELA PLANETA: Novak i Siner na teren izlaze u 4:30, a jedna vest ih je obradovala

Đoković se, sa druge strane, daleko više mučio pa je na putu ka polufinalu izgubio po jedan set od Prižmića, Popirina i Frica, dok je moć pokazao protiv Ečeverija i Manarina.

I pored toga što je Siner bio dominantan u dosadašnjem toku turnira, kladionice smatraju da je Đoković favorit, te je prosečna kvota na Novaka 1.45, dok je kvota na Italijana 2.80.

Zanimljivo je i to da su organizatori još jednom stavili Novaka u dnevni termin, ali će Đoković sada imati daleko manje problema nego u prethodnim duelima jer su meteorolozi najavili maksimalna 22 stepena za petak, pa paklenih vrućina neće biti.

Dok očekujemo početak meča pogledajte kako se Novak zagreva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AUSTRALIAN OPEN: Težak poraz Novaka Đokovića, po prvi put izgubio polufinale Melburna”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter