Izvor: HAPPBSC
12.03.2024 u 21:51
0

SADA POZNATI SVI PAROVI ČETVRFINALA: Barsa i Arsenal se pridružuju Pari Sen Žermenu Bajernu i Realu

Fudbaleri Arsenala izbacili su Porto u osmini finala Lige šampiona i to nakon penala u Londonu.

U prvoj utakmici u Portugalu bilo je 1:0 za Porto, Arsenal je isti rezultat imao nakon 90, a i nakon 120 minuta na domaćem terenu. David Raja, golman Arsenala bio je heroj, pošto je odbranio dva penala, dok su njegovi saigrači pogodili u sve četiri penal serije i sa 4:2 prošli dalje.

Arsenal je malo neubedljivo ušao u meč, posed lopte je uglavnom bio izjednačen, ali je londonski tim ipak stvorio više šansi u prvom delu utakmice.

Porto je pružao žestok otpor, ali je u 41. minutu Martin Odegard „pocepao“ odbranu sjajnim pasom, da bi Leandro Trosar posle prijema precizno šutirao u dalji ugao za 1:0.

U drugom delu obe ekipe su bile obazrive, Arsenal je opet bio nešto ozbiljniji i konkretniji, ali to nije materijalizovao.

Produžeci nisu bili mnogo zanimljivi, viđena su ukupno tri šuta, a penali su odlučili pobednika i šestog četvrtfinalistu Lige šampiona ove sezone.

Za Arsenal su pogađali Odegard, Haverc, Saka i Rajs, dok su za Porto precizni bili samo Pepe i Grujić. Penale za portugalski tim promašivali su Vendel i Galeno, ili bolje reći Raja ih je „pročitao“ i oba puta bio na pravom mestu.

U revanš susretu osmine finala Lige šampiona Barselona je na svom terenu savladala Napoli 3:1 i plasirala se među osam najboljih.

Možda Barsa ne igra sezonu iz snova. Vrlo verovatno neće osvojiti nijedan trofej. Ćavi odlazi na kraju sezone, deluje na prvu loptu kao gubitnik. Ali činjenica je da je sa njim ekipa prošle sezone osvojila prvu titulu od 2019. i sada prvi put došla među osam najboljih u Ligi šampiona od 2020.

U „Maradona derbiju“ Barselona je ipak zasluženo slavila, mada je i Napoli imao svojih šansi. Pre svega domaćin je napravio veliki kapital u ranoj fazi susreta. Ispašće da je odlučio blic-krig od 15. do 17. minuta.

U tom razmaku Barsa je postigla dva gola za 2:0. Strelci su bili Fermin Lopes u 15. minutu i Žoao Kanselo, praktično već u sledećem napadu. Napoliju je trebalo gotovo 15 minuta da digne glavu posle ta dva gola.

I uspeo je. U 30. minutu odlična akcija Politana i Rahmanija, a ovaj drugi bio je strelac za 2:1. Nešto kasnije imao je Di Lorenco priliku za potpuno poravnanje, ali je njegov udarac glavom sjajno odbio Ter Štegen.

U drugom poluvremenu oboren je tempo. Napoli je pokušavao da dođe do drugog gola, a Barsa je pretila preko kontri. Imao je domaćin šansu preko Jamala i Rafinje da zatvori utakmicu. Ali u 79. minutu najbolju priliku za izjednačenje imao je Lindstroma. I to kakvu. Međutim, nije ju je iskoristio i onda je usledila kazna.

Samo četiri minuta kasnije sjajna akcija Barse, koja je podsetila na dane kada je Ćavi rukovodio timom na terenu. Dupli pas Serđija Roberta i Gundoana Španac je potom poslužio na tacni Roberta Levandovskog, a Poljak prvu šansu pretvara u gol za 3:1, čime je utakmica praktično gotova.

 

 

Prvi duel Katalonaca i Napolitanaca na stadionu „Dijego Armando Maradona“ završen je nerešenim rezultatom 1:1. Robert Levandovski je u 60. minutu doneo Barsu u vođstvo, da bi Viktor Osimen izjednačio 15 minuta kasnije.

U međuvremenu su i jedni i drugi nastavili za rezultatima „toplo-hladno“, ni blizu prošlosezonskim formama kada su osvojili titule u Španiji, odnosno Italiji.

Katalonci su trenutno treći u Primeri, a Napolitanci tek sedmi u Seriji A.

Ono što je izvesno, ovaj revanš meč će pobedniku dvomeča drastično podići samopouzdanje za nastavak sezone, dok će onaj ko izgubi narodski rečeno još više pasti u bedak.

Zbog toga nema sumnje da će i jedni i drugi dati sve od sebe da ne dožive novo razočaranje.

Velika borba očekuje se i u Londonu gde Tobdžije dočekuju plavo-bele iz Porta.


Barselona – Napoli 0:0 (prvi meč 1:1)

Stadion: Monžuik, Barselona, Španija. Sudija: D. Makelie.

Barselona: Ter Štegen, Kanselo, Kubarsi, Arauho, Kunde, Gundogan, Kristensen, Lopez, Rafinja, Levandovski, Jamal. Trener: Ćavi Ernandez.

Napoli: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Huan Hesus, Rui, Angisa, Lobotka, Traore, Politano, Kvaratskelija, Osimen. Trener: Frančesko Kalcona.


Arsenal – Porto 0:0 (prvi meč 0:1)

Stadion: Emirejts, London, Engleska. Sudija: Klemon Turpan.

Arsenal: Raja, Vajt, Saliba, Gabrijel, Kivior, Žoržinjo, Rajs, Odegard, Trosar, Haverc, Saka. Trener: Mikel Arteta.

Porto: Kosta, Žoao Mario, Pepe, Otavio, Vendel, Niko, Varela, Konseisao, Pepe, Galeno, Evanilson. Trener: Serhio Konseisao.

Barselona – Napoli 2:1; Arsenal – Porto 1:0

22:44

84′- šansa za Žezusa

Samo što je ušao u igru Gabrijel Žezus je propustio priliku da duplira prednost Tobdžija. Odlično mu je skratio ugao Diogo Košta.

22:44

83’Leva zatvara utakmicu, Barsa vodi 3:1

Imao je Napoli preko Lindstroma veliku priliku u 79. minutu, ali nije uspeo da je iskoristi. Usledila je kazna. Sjajnu akciju Gundoana i Serđija Roberta četiri minuta kasnije krunisao je Robert Levandovski i obezbedio Barsi velikih 3:1.

22:41

80′ Lindstrom će dugo žaliti…

Olivera je veoma dobro centrirao, Lindstrom se izborio za poziciju, ali glavom šutnuo tik pored stative.

22:39

Zahuktava se u Londonu…

Sa trenutnim rezultatom (1:0) ide se u produžetak, ali to pre svega ne odgovara Arsenalu, koji kao favorit nije dovoljno konkretan u drugom poluvremenu.

22:38

78′ Zamalo…

Barselona je ukrala loptu na polovini Napolija, Jamal je imao povoljnu poziciju za šut, ali nije bio precizan.

22:31

60. minut – pritisak Tobdžija

Fudbaleri Arsenala sve više stežu obruč oko gola Porta. Posebno su opasni posle prekida, odbrana gostiju na čelu sa golmanom Dijogom Koštom teško odoleva…

22:29

68′ Haos…

Barselona je postigla gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Prvo je šut Levandovskog odbranjen, a nakon još jednog odbitka Jamal je smestio loptu u mrežu. Linijski sudija je odmah reagovao, a VAR potvrdio odluku o ofsajdu.

22:23

63′ Moglo je da bude opasno ponovo

Kanselo se nije najbolje snašao u svom kaznenom prostoru, ali Osimen i Angisa to nisu kaznili.

22:15

55′ Mogao je ovo biti gol ni iz čega

Barselona je lako ušla u priliku, ali je Rafinja mlako šutirao, pa je Meret odbranio.

22:13

Slika sa Emirejtsa

Arsenal’s Leandro Trossard, center, scores during the Champions League round of 16, second leg soccer match between Arsenal and Porto at the Emirates Stadium, London, Tuesday March 12, 2024. (Zac Goodwin/PA via AP)
22:08

47′ Napoli želi izjednačenje

Kvaratskelija je šutirao sa 20 metara, Ter Štegen se bacio u stranu, ali nije morao da reaguje.

21:51

POLUVREME

Na obe utakmice je pauza…

21:45

41. minut – Arsenal vodi

GOOOOOLLLLLLLL!!!!! Leandro Trosar je doveo Tobdžije u vođstvo. Sjajno je Belgijanac kombinovao sa Edegorom, ušao u peterac i loptu koju mu je kapiten „proturio“ preciznim udarcem poslao u suprotan ugao – 1:0!

21:40

40′ Prva ozbiljna prilika i za Levandovskog

Morao je bolje da šutira sa nekih desetak metara od gola, iako je ispred njega bio Rahmani.

21:35

34′ Umalo izjednačenje

Di Lorenco je visoko skočio i pokušao glavom, ali je Ter Štegen fenomenalno odbranio.

 

21:31

30′ GOL! Napoli se vraća!

Politano je pravovremeno utrčao u prazan prostor, a onda je poslao pas ka Rahmaniju, koji je iz prve šutirao precizno i zatresao mrežu.

21:30

Arsenal preti u prvih 30 minuta

Londonski tim je bolji od Porta, ali za sada to ne materijalizuje.

21:19

15. minut – Arsenal pojačava

Tobdžije sve više napadaju, odnos šuteva na gol 4:0

21:18

17′ GOOOL!

Bio je Napoli u napadu, ali je Barselona oduzela loptu i krenula u kontru. Rafinja je pogodio stativu, ali je Kanselo natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu.

21:16

15′ GOOOL!

Fermin Lopez je konačno postigao gol u 15. minutu. Igrači Barselone su sjajno kombinovali, Rafinja je poslao povratnu loptu na oko 12 metara od gola, a Lopez je izuzetno precizno šutirao i uhvatio golmana na kontra nozi.

21:13

13′ Domaćin sve bliži golu

Kubarsi je poslao sjajnu dugu loptu, ona je došla do Lopeza, koji je pokušao da lobuje golmana Mereta, ali to mu nije pošlo za nogom.

21:09

9′ Opet preti Barselona

Katalonci su oduzeli loptu, a Lopez je brzo šutirao, ali neprecizno, pored gola.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter