Izvor: Sputnjik
13.03.2024 u 07:37
0

GDE GOD SRBI BILI, STVARAJU ISTORIJU: Evo šta su uradili MITROVIĆ i MILINKOVIĆ SAVIĆ

Ne samo da su izbacili jednog od najvećih rivala u Ligi šampiona Azije, već su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić sa Al Hilalom pobedon nad El Etihadom ušli u istoriju fudbalu. Al Hilal je upisao 28. Pobedu u nizu koliko nema nijedan klub na svetu, a u obaranju rekord učestovali su i srpski reprezentativci sa dve asistencije.
Fudbaleri Al Hilala savladali su El Etihad rezultatom 2:0 u četvrtfinalu Azijske Lige šampione. Prvi gol postigao je Jašir Al Šagrani posle asistencije Sergeja Milinkovića Savića u 61. minutu, da bi Malkom pogodio u nadoknadi vremena posle asistencije Aleksandra Mitrovića.
Tako je Al Hilal ostvario 28. pobedu u nizu što nije pošlo za rukom nijednom fudbalskom klubu na svetu!
Klub za koji nastupaju dovjica srpskih reprezentativaca prestigao je TNS iz Velsa koji je u šampionatu imao 27 vezanih pobeda, a iza njih je sa 26 ostao i Ajaks.
Neverovatna serija fudbalera Al Hilala počela je još 25. septembra u saudijskom Kupu kralja. Od tohg meča slavili su još dva puta u kupu, 16 puta u saudijskom šampionatu i devet puta u Azijskoj Ligi šampiona.
Istorijskom uspehu mnogo su doprineli srpski fudbaleri koji blistaju cele sezone. Mitrović je na 33 utakmice postigao 31 gol i upisao osam asistencija, dok je Sergej Milinković Savić na 29 utakmica postigao 10 golova, uz sedam asistencija računajući sva takmičenja u kojima učestvuje Al Hilal.
Zbog ovakve forme srpskog tandema nije ni čudo što su eliminisali EL Etihad koji je aktuelni šampion Saudijske Arabije.
U polufinalu Lige šampiona Al Hilal će igrati protiv Al Aina.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter