Izvor: rts
04.10.2023 u 08:47
0

ODBOJKAŠI NASTAVILI NIZ: Orlovi makismalnim rezulatom savladali Finsku

Odbojkaška reprezentacija Srbija je posle startnog poraza od Turske vezala i treću pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Izabranici Igora Kolakovića savladali su Finsku 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) .

Odlično je Srbija otvorila prvi set. Vrlo brzo je otišla na plus 6 (13:7). Ipak Finci se nisu predavali i sredinom prvog dela igre su stigli na 17:16. Međutim, nisu mogli do potpunog preokreta. Odvojila se Srbija ponovo na 22:18 i stekla prednost od jednog seta.

VELIKI MANČESTER PAO U LIGI ŠAMPIONA: Šokantan poraz crvenih đavola sa Old Traforda

Bolje su se Finci držali u drugom setu. Igralo se uglavnom poen za poen. Ključni trenutak je bio kada je Srbija sa 21:20 vezala dva poena, odvojila se na tri razlike i stigla do ogromnih 2:0.

U trećem setu, srpski odbojkaši su nekoliko puta sticali po tri poena viška, ali se Finska vraćala. Ipak u samom finišu, kao u drugom setu, iskustvo i kvalitet je došao do izražaja za maksimalan trijumf Srbije.

Aleksandar Atanasijević je upisao 17 poena, Marko Ivović je imao devet, Aleksandar Nedeljković osam, a Petar Krsmanović sedam. Selektor Kolaković odmorio je u ovom meču kapitena Uroša Kovačevića i Marka Podraščanina. U redovima Finske Jokela je imao 19, a Martela 10 poena.

U ovoj grupi je u prvom meču dana Slovenija savladala Egipat 3:1 u setovima. Slovenci za sada uz Amerikance jedini imaju maksimalan učinak.

Tabela: Slovenija 12, SAD 9, Srbija 9, Japan 6, Turska 3, Egipat 2, Finska 1, Tunis 0.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter