Izvor: Blic.rs
01.11.2023 u 20:13
0

Oglasio se FSS posle žestoke kazne UEFA: „Žalićemo se!“

Fudbalski savez Srbije (FSS) najavio je žalbu na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je kaznila FSS jednom utakmicom bez publike i novčano sa 89.250 evra zbog incidenata navijača na meču sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija je 17. oktobra na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu pobedila Crnu Goru 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

Sada je Srbija kažnjena zbog incidenata na tom meču.

Tim povodom, oglasio se Fudbalski savez Srbije.

To znači da će u Leskovcu 19. novembra, kada Srbija u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za EP igra protiv Bugarske, ulaz na tribine biti dozvoljen samo deci mlađoj od 14 godina u organizaciji FŠ (Osnovne škole, Škole fudbala sa teritorije naše zemlje). Istovremeno, FŠ je kažnjen sa 89.250 evra, čime je ukupna novčana kazna zbog izgreda na tribinama samo na poslednja dva meča nacionalnog tima u 2023. godini, dostigla cifru od 144.250 evra, saopštio je FSS.

U saopštenju se podseća da je zahvaljujući naporima rukovodstva FSS i razumevanju članova Komisije za žalbe UEFA, prethodna kazna od dve utakmice bez publike, smanjena posle uložene žalbe na jedan meč uz uslov da se ne ponove isti ili slični prekršaji u trajanju od dve godine.

Nažalost, uprkos svim preventivnim i bezbednosnim merama, koje je FŠ preduzeo (svaki vlasnik ulaznice imao je obavezu da priloži pasoš i kopiju lične karte, kako bi se individualizovala odgovornost), kao i izuzetnoj saradnji sa FSCG na pripremi utakmice, ponovio se isti prekršaj, odnosno uvredljiva skandiranja koja UEFA definiše kao rasizam.

Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli grupe G kvalifikacija za EP u Nemačkoj sa 13 bodova. „Orlovima“ je neophodan bod u narednom meču protiv Bugarske za plasman na EP, pod uslovom da Crna Gora 16. novembra savlada Litvaniju na svom terenu.

FSS će zbog značaja predstojeće utakmice protiv Bugarske iskoristiti sva pravna sredstva, odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu. Potpuno svesni činjenice da su učinjeni prekršaji od strane naših navijača i da smo bili pod uslovnom kaznom, tražićemo odlaganje ili ublažavanje iste, kako bi na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku našoj reprezentaciji.

Srbija će imati lep ambijent na meču sa Bugarskom u Leskovcu, navode iz FSS.

UEFA žestoko kaznila Srbiju! I to pred odlučujući meč za EURO
Fudbalska reprezentacija Srbije kažnjena je jednom utakmicom bez publike i ukupnom novčano sa 89.250 evra zbog incidenata navijača na meču sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Srbija će 19. novembra igrati u Leskovcu sa Bugarskom u poslednjem meču kvalifikacija za EP, koje će biti održano 2024. godine.

Kazna UEFA ne znači automatski da će stadion u Leskovcu biti prazan, jer će Fudbalski savez Srbije iskoristiti mogućnost da na tribinama budu deca do 14 godina, što znači da će izabranici Dragana Stojkovića imati lep ambijent za istorijski plasman na Evropsko prvenstvo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter