Izvor:
07.11.2016 u 16:16
0

Bolje da vas ne prenose: Kako je pala neosvojiva tvrđava!

Rukometaši Srbije učinili su ono što generacijama pre njih nije uspevalo. Prvo su pobedili Poljsku u Gdanjsku 37:32 i učinilo se tada da su se vratili na pobednički put i ubedili javnost da imaju pobednički mentalitet.

Međutim, samo dva dana kasnije usledilo je bolno otrežnjenje u Nišu. Orlovi su doživeli pravi debakl od Belorusije pošto su poraženi rezultatom 36:27. Ovim porazom prvim otkada reprezentacija kao domaćin igra u Nišu srušen je oreol nepobedivosti na Čairu. Ono što su genracije godinama gradile i čuvale sada je srušeno. Pala je neosvojiva niška tvrđava u trenutku kada to niko nije očekivao naročito posle izdanja u Poljskoj.

Najbolji igrač reprezentacije Petar Nedadić, nakon trijumfa u Gdanjsku rezignirano je rekao da je sramota što utakmicu nije prenosila nijedna domaća televizija. To kao da je izazvalo kontra efekat pa je usledilo katastrofalno izdanje na domaćem terenu što se moglo videti putem malih ekrana. Kako su orlovi igrali bolje da utakmica nije bila u programskoj šemi nacionalne televizije.

Selektor Jovica Cvetković nakon poraza spušta loptu na zemlju, i ističe da se ne može sa nekoliko treninga pruži maksimum u kratkom vremenskom periodu

– Čestitam Belorusiji na pobedi i izuzetno dobroj igri. Utakmica u Poljskoj nas je slomila, pokušali smo sve, ali ništa nije išlo od ruke, apsolutno u svim segmentima smo pali. Uzrok toga je umor. Probali smo da se regenerišemo posle Poljske, ali očigledno smo se previše potrošili – naveo je selektor.

– Igračima nemam šta da zamerim, mogu samo da čestitam. Imali smo plan da osvojimo dva boda u ova dva meča. Potrebno je vremena da se igrači naviknu na moj sistem rada. Biće to bolje u budućnosti. Prihvatam sve što nije valjalo, a momci su dali sve od sebe.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj naša selekcija igra 3.maja protiv Rumunije.

Happy.rs
Foto: Rukometni savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter