Izvor: Informer.rs
10.05.2023 u 18:43
0

FANTASTIČAN ŽREB ZA ORLOVE! Srbija saznala RIVALE na Evropskom prvenstvu!

Rukometaši Srbije saznali su rivale na Evropskom prvenstvu koje će se održati naredne godine u Nemačkoj.

Iz godine u godinu reprezentacija Srbije beleži sve bolje rezultate na najvećim turnirima. Jedan gol delio je četu Tonija Đerone od plasmana među osam najboljih na Svetskom prvenstvu, ali rezultat koji su naši momci ostvarili u Poljskoj daje razloga za optimizam pred Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine u Nemačkoj.

Orlovi su danas na žrebu saznali i spisak svojih rivala u grupnoj fazi! Srbija put na Evropskom prvenstvu otvara 12. januara protiv Islanda u Berlinu. Dva dana kasnije rival našoj reprezentaciji biće Mađarska, a za kraj 16. januara Orlovi će igrati protiv Crna Gora!

Žreb koji ide na ruku četi Tonija Đerone budući da izrazitog favorita neće biti u grupi C u koju smo smešteni. 

Pre žreba bilo je poznato da će Nemačka biti smeštena u grupu A koja će biti igrana u „Mercedes Benz Areni“ u Berlinu. Izuzev prve utakmice u kojoj će Panceri ugostiti Švajcarske u Dizeldorfu. Pored Nemaca i Švajcaraca u grupi A su još Francuske i Severna Makedonija.

U istoj dvorani će svoje mečeve igrati i grupa D u kojoj je nosilac naš rival iz kvalifikacija Norveška. Pored njih u Berlinu su smešteni još Slovenija, Poljska i Farska Ostrva.

U Manhajmu su smeštene grupe B i E, a glavni favortii su Hrvatska i Švedska. Kauboji će Evropsko prvenstvo otvoriti 12. januara protiv Španije, a u grupi B su još Austrija i Rumunija. Kada govorimo o grupi E konkurenciju Švedskoj prave Holandija, Bosna i Hercegovina i Gruzija.

Aktuelni prvak sveta – Danska, smeštena je u grupu F zajedno sa Portugalom, Češkom i Grčkom.

GRUPE: 

Grupa A: Francuska, Nemačka, Severna Makedonija;

Grupa B: Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija;

Grupa C: Island, Mađarska, SRBIJA, Crna Gora

Grupa D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva;

Grupa E: Švedska, Holandija, Bosna i Hercegovina, Gruzija;

Grupa F: Danska, Portugal, Češka, Grčka;

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počinje 10. januara naredne godine. Aktuelni prvak Starog kontinenta je Švedska koja je 2022. godine u velikom finalu u Budimpešti bila bolja od Španije.

TAKMIČENJE IZ SNOVA: Mladi rvači osvojili 17 medalja!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter