Izvor: Arenasport.com
02.06.2023 u 10:48
0

ODBOJKAŠICE SRBIJE PORAŽENE i od Turske u Ligi nacija: Bivši selektor pročitao „orlice“

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je i u drugom kolu jednog od startnih turnira ovogodišnje Lige nacija, jer ju je posle Sjedinjenih Američkih Država savladala i Turska - 1:3 (26:24, 17:25, 15:25, 21:25), pa je novi selektor Đovani Gvideti još bez prve slavljeničke recke na klupi aktuelnih svetskih šampionki.

Ovog puta ga je nadmudrio njegov Italijan, Danijele Santareli, pod čijom komandom je kompletniji i mnogo jači sastav „orlica“ od trenutnog, prošle godine, odbranio planetarnu krunu. Osim zdušne podrške tradicionalno temperamentne domaće publike na ruku mu je išlo i to što je fantastična Kubanka Melisa Vergas u međuvremenu zaigrala za Tursku.

Samo uvodni set pripao je Bjanki Buši i devojkama, mada su često rezultatski kaskale za protivnicama i morale da se spašavaju od dve set lopte Turkinja. Tu je otprilike bio kraj egal borbe, jer su Santarelijeve izabranice ubedljivo preokrenule tok meča i odvele ga u četvrti „nastavak“.

Probale su naše devojke da se vrate u život, svom snagom su zapele ne bi li izjednačile na 19:19, ali nisu mogle više od toga da se odupiru, pa je domaća selekcija, na servise Kalač, posao privela kraju. Imala je pet meč lopti na raspolaganju, a treća joj je bila dovoljna da uzme bodove.

Srpkinje će sutra biti oslobožene obaveza, a ne teren će opet u subotnjoj utakmici sa Poljskom.

„ORLOVI“ PUTUJU U JAPAN Selektor Srbije izneo očekivanja pred Ligu nacija
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter