Izvor: Mozzartsport.com
29.03.2023 u 21:20
0

Zvezda dobila treći večiti derbi u sezoni: Partizan pred eliminacijom, igraće na Banjici za spas

Još jedna velika pobeda ekipe Nikole Matijaševića...

Ogromnu šansu da pokvari Partizanovu savršenu sezonu ima Crvena zvezda. Crno-beli su danas krenuli u napad na triplu krunu, a večiti rival se pobrinuo da se već nalaze pred eliminacijom. Treći put u sezoni crveno-beli su izašli kao pobednici iz večitog derbija, pa će u subotu na domaćem terenu imati veliku priliku da overe ulazak u polufinale. Prethodna dva međusobna duela završena su posle pet sezova, a ovaj najvažniji do sada bio je i najkraći – 25:22, 25:19, 25:18.

Izabranici Bojana Janića, koji su do sada već osvojili Superkup i Kup, delovali su da su najveća pretnja šestostrukom uzastopnom šampionu Vojvodini. Međutim, posle ovakvog raspleta prve utakmice četvrtfinala plej-ofa, nalaze se pred eliminacijom i u subotu će na Banjici igrati za spas.

Crveno-beli su u razigravanje stigli sa šeste pozicije, mučili su se prilično u ligaškom delu, imali su uspone i padove, menjali su i trenera – ali čini se ono najbolje ostavili za finiš sezone. Iako je Partizan bio favorit, momci sa Marakane su znali da imaju šanse jer su već dva puta pronalazili recept za večitog rivala.

Razloge poraza Janić može da traži u servis greškama – njegovi izabranici napravili su čak 19. Takođe, blok je u velikoj meri odlučio pobednika – u tom elementu večeras je dominirala Crvena zvezda. Aleksandar Okolić je podigrao zid na mreži (šest poena), a ispratili su ga kad je trebalo i saigrači. Osvojili su 14 direktnih poena, Partizan samo tri.

Nisu crno-beli večeras bili u prepoznatljivom elementu. Greškama su mnogo pomogli protivniku, dali su kad se sve sabere više od jednog seta. Sa toliko poklonjenih poena, teško da su mogli da se nadaju pozitivnijem ishodu. Sada se nalaze u veoma teškoj situaciji, pa će morati u naredna dva dana da se dobro presaberu, kako bi pronašli način da se izvuku…

Zvezda ima priliku da popravi sliku posle promenljivog ligaškog dela. I večeras su crveno-beli timskom igrom došli do pobede, nijedan igrač se nije posebno istakao. Dušan Nikolić je bio najefikasniji sa 12 poena, Aleksandar Okolić je upisao 11, a Stefan Skakić deset.

U ekipi Partizana najviše poena je skupio kapiten Milija Mrdak – 15. Ali, napravio je pet servis grašaka, tri iz napada i šest puta je izblokiran. Danijel Gruveus je doprineo sa 11 poena, a Luka Tadić sa deset.

Naredni meč igra se u subotu od 19.30 na Banjici, ukoliko ga dobije Crvena zvezda serija će se završiti. Ako slavi Partizan odlučujući duel će biti na programu 4. aprila u Masteru. Pobednik će na megdan Radničkom ili Mladom radniku – u toj seriji vode Kragujevčani 1:0.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Vojvodina – Takovo 3:0 (26:24, 25:17, 25:19)

Partizan – Crvena zvezda 0:3 (22:25, 19:25, 18:25)

Radnički – Mladi radnik 3:0 (25:16, 25:19, 28:26)

Ribnica – Spartak Subotica 0:3 (15:25, 21:25, 20:25)

POLUFINALE

Vojvodina/Takovo – Ribnica/Spartak

Partizan/Crvena zvezda – Radnički/Mladi radnik

Četvrtfinalne i polufinalne serije se igraju do dve pobede, a finale dok jedna ekipa ne upiše tri trijumfa

Održan mini atletski miting novobeogradskih vrtića: Direktor Arenna Channels Group podelio nagrade mališanima
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter