Izvor: Sportal
28.03.2024 u 22:19
0

PARTIZAN-OLIMPIJAKOS: Neverovatan preokret, crno-beli poraženi u dramatičnoj završnici

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Olimpijakosa u Areni (20.30) u utakmici 32. kola Evrolige. Željko Obradović za ovaj susret neće moći da računa na Zeka Ledeja i Ognjena Jaramaza, koji nisu u sastavu.

Kraj meča, Olimpijakos je pobedio rezultatom 74:69.

69:73 – Dva bacanja ubacuje Gos. Sve teža situacija za Partizan. Promašio je i Panter…

69:71 – Fal zakucava, Olimpijakos vodi! Kaminski je promašio otvorenu trojku, crno-beli nisu poentirali ni iz skoka u napadu, Pirejci blizu velikog preokreta.

69:69 – Egal u Areni! Jedno bacanje je pogodio Larencakis, dok na drugoj strani je Kaminski precizan.

67:68 – Dozir je precizan! Partizan je na poenu minusa.

61:62 – Olimpijakos u prednosti. Nova promašena trojka, na drugoj strani poentira Papanikolau, pa Obradović traži tajm-aut na četiri minuta do kraja susreta.

61:60 – Konačno koš za crno-bele! Nakon kontre, Ponitka ubacuje, prekinut je niz od pet minuta bez koša. Ipak, crno-beli nisu iskoristili momentum, nekoliko promašenih trojki, a Gos iz teške situacije vraća na samo poen minusa svoj tim.

59:58 – Istopila se prednost Partizana. Vokap ubacuje uz faul, pogađa i dodatno bacanje, ostao je domaćinu još samo poen viška.

59:55 – Nastavlja se niz pirejske ekipe. Granitna odbrana Olimpijakosa, krunisana neverovatnom trojkom Vilijams Gosa. Partizan je u problemu, ne pronalaze rešenje za sjajnu odbranu gostiju.

59:50 – Mini serija Grka. Prodor Vokapa, a zatim i kontra koju završava Papanikolau, tajm-aut zove Željko Obradović.

59:55 – Nastavlja se niz pirejske ekipe. Granitna odbrana Olimpijakosa, krunisana neverovatnom trojkom Vilijams Gosa. Partizan je u problemu, ne pronalaze rešenje za sjajnu odbranu gostiju.

59:50 – Mini serija Grka. Prodor Vokapa, a zatim i kontra koju završava Papanikolau, tajm-aut zove Željko Obradović.

52:41 – Održava domaća ekipa dvocifrenu prednost. Dozijer je pogodio iz prodora, bio je „parni valjak“ na najvećih +14, ali vraća Kenan trojku.

50:38 – Partizan melje ka pobedi! Olimpijakos ne može do skoka u odbrani, crno-beli su već 12 puta imali novi napad. Poentirao je i Kaboklo, crno-beli imaju veliku prednost.

46:36 – Dvocifrena prednost za domaću ekipu. Kenan poentira iz teške situacije, ali slede četiri vezana poena domaće ekipe. Partizan dominira na skoku, Grci nemaju rešenja za ovo oružje crno-belih.

42:34 – Tvrd početak drugog poluvremena. Velika borba, Vokap je prvi poentirao, dok su crno-beli čekali više od dva minuta. Ipak, Kaboklo ubacuje nakon skoka u napadu.

Kraj druge četvrtine. Partizan ima osam poena viška – 40:32, Vilijams Gos je položio loptu u poslednjem napadu četvrtine.

40:30 – Maksimalno je Partizan iskoristio ovu situaciju. Pogodio je Ponitka sva četiri bacanja, za njim je pogodio i Dozijer takođe sa slobodnih bacanja, pa su crno-beli na nestvarnih +10. Pre samo dva minuta je bilo nerešeno.

Zakuvalo se u Areni! Faul na Ponitki, a zatim i Mekisik po mišljenju sudija pravi namernu ličnu grešku. Imaće Partizan četiri bacanja i loptu sa strane, Grci su „poludeli“ na ovu odluku arbitara.

33:28 – Pet vezanih poena Partizana. Preteške koševe su ubacili crno-beli. Prvo je Dozijer na isteku napada pogodio trojku preko ruke, a za njim je precizan bio i Kaminski, pa su crno-beli iz minuta odmora izašli mini serijom.

28:28 – Gosti su se vratili u meč. Nestvarna odbrana Grka, na koju Partizan nema odgovor. Pirejski velikan uglavnom poentira sa linije za slobodna bacanja, a nakon dva ubačena od strane Mekisika, izjednačeno je u Areni.

Zategli su Grci odbranu, ali moraju i crno-beli bolje u napadu, već šesta izgubljena lopta „parnog valjka“ u šest minuta drugog kvartala.

28:23 – Eksplozija u Areni. Blokada Smailagića nad Rajtom, kontra domaćina i trojka Alena za oduševljenje navijača u Beogradu.

25:23 – Panter je u zoni. Kapiten crno-belih je pogodio sva četiri šuta za dva, igra maestralno. Rajt pogađa jedno bacanje, a za njih Vilijams-Gos krade loptu i poentira. Obradović prinuđen da pozove tajm-aut.

23:20 – Maler za Partizan. Mozes Rajt, centar Grka, pogodio je prvu trojku u svojoj evroligaškoj karijeri. Pre toga je Kaminski pogodio jedno bacanje.

Počela je druga četvtina u Areni.

Prva četvrtina – 22:17

22:17 – Šteta, četiri laka poena Olija. Kaminski je doneo najveću prednost crno-belima zakucavanjem, ali Papanikolau i Gos vraćaju gosta na pristojan minus.

20:13 – Granitna odbrana Partizana! Maestralna defanziva domaće ekipe, zaključali su sve prilaske košu, dok se Panter razigrao i doneo domaćinu +7.

16:11 – Trojka Kaminskog. Kenan je sjajnim prodorom prekinuo seriju Partizana, ali se domaćin razigrao i preko svog centra stigao do najveće razlike na meču.

13:9 – Mini serija domaće ekipe. Kaboklo već ima sedam poena, a do prvog koša je stigao i Dozijer. Olimpijakos je u seriji promašaja.

9:9 – Egal u Areni. Piters je iz prodora poentirao uz faul, a Amerikanac je realizovao i dodatno bacanje. Sa druge strane se u strelce upisao kapiten Partizana, Kevin Panter.

7:6 – Efikasan start utakmice. Kenan je ostao sam i ubacio drugu trojku za goste, koji su za tri minuta šutnuli četiri trojke. Na drugoj strani, Kaboklo je precizan posle skoka u napadu.

5:3 – Po koš na obe strane. Grci su pogodili trojku iz trećeg pokušaja, Papanikolau je pogodio iz jako teške situacije. Lepa akcija crno-belih, Ponitka poentira na dodavanje Kaminskog.

Prva četvrtina:

4. minut – Kaminski je promašio trojku, potom je Doužer stigao do ofanzivnog skoka pa asistirao Kaboklu koji nije imao težak zadatak 7:6

3. minut – Ponitka posle sjajnog napada Partizana upisuje svoje prve poene 5:3 Potom još jedna trojka grčkog tima, Olimpijakos vodi +1

2. minut – Papanikolau na drugoj strani pogađa trojku 3:3

1. minut – Kaboklo trojkom otvara večerašnju utakmicu 3:0

Tim iz Pireja stiže bez povređenih Nikole Milutinova i Filipa Petruševa, a put srpske prestonice nije krenuo ni Mihalis Lunis (virus).

S druge strane, Partizan bi sa Zekom Ledejem trebalo da napadne Olimpijakos, jer je Amerikanac odradio jutarnji trening na dan utakmice, ali ostaje da vidimo da li će se “skinuti” i za meč. Amerikanac je bio odsutan desetak dana i boravio u SAD zbog smrti oca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter