Izvor: B92.NET
15.09.2023 u 12:21
0

PARTIZAN ZA PANTERA ODLIČAN: Milionski ugovor pred šestu sezonu,U PRVOJ SEZONI IMAO SAMO 40.000

Amerikanac Kevin Panter otkrio je da mu je prvi ugovor u Evropi bio 40.000 dolara, a da je prvi milion zaradio tek u šestoj sezoni.

Nakon što je studirao na „Stejt Feru“ i „Tenesiju“ nije draftovan 2016, da bi tek posle šest godina na Starom kontinentu stigao do sedmocifrenog ugovora i to u Partizanu.

DEJVIS KUP: Srbija sa Đokovićem juri finale Dejvis kupa možemo da izbacimo Španiju

„U prvoj sezoni u Evropi zaradio sam 40.000 dolara, a prvi sedmocifreni ugovor dobio sam u šestoj sezoni. Dakle, trebalo mi je pet sezona da do toga dođem“, rekao je kapiten Partizana.

Ta šesta sezona bila je 2021, kada je Panter potpisao za Partizan, a prvi tim u Evropi mu je bio Lavrio.

„Imao sam cilj. Kada sam igrao za Lavrio, naišao sam na evroligašku utakmicu. Kvalitet igre odmah mi je zapao za oko, iako tad ništa nisam znao o tom takmuičenju. Zvao sam agenta da mi kaže nešto više i rekao mu da ću jednog dana biti na tom nivou. Kada sam leti bio u SAD, radio sam naporno i nisam traćio novac. Imao sam plan od četiri-pet godina i tačno sam znao šta mi je cilj. Za mene je najvažnije da igram mnogo i da mogu finansijski da se brinem o svojim ljudima“.

Potom je Panter igrao za Antverpen, Rosu Radom, AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu, Armani, i sada je u crno-belom već dve sezone.

„Igranje za Željka Obradovića mi je mnogo pomoglo. Sa mentalnog aspekta, učinio je da više razmišljam tokom cele igre – donošenje odluke, različite vrste dodavanja. Mnogo mi je pomogao da dostignem viši nivo“, ističe 30-godišnjak iz Bronksa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter