Izvor: SPORTAL
01.10.2023 u 10:11
0

POBEDA KARIJERE: Hamad Međedović u polufinalu u Astani, dobio 29. tenisera sveta! (VIDEO)

Hamad Međedović je stigao do pobede karijere! Plasirao se u polufinale turnira u Astani, pobedivši 29. tenisera sveta Čeha Jiržija Lehečku sa 6:3, 6:4. Mladi srpski teniser je za turnir u Astani dobio vajld kartu koju je u potpunosti opravdao.

Za mesto u finalu turnira u Kazahstanu igraće protiv pobednika meča Grikspor (Holandija) – Korda (SAD).

Spasao je Hamad četiri brejk lopte u prvom gemu, a posle nije dozvolio nijednu. Da budemo pošteni, bilo je nekih polu-nevolja, ali u svim gemovima gde je bilo 15-30 ili 30-40, Međedović je bio pravi. Pogotovo raduje što je važne poene dobijao i u dugim razmenama.

ŠARAPOVA POSLE 15 GODINA OTKRILA ISTINU O VEČERI SA NOVAKOM: Na početku je pala opklada!

Ovo je prva pobeda Međedovića nad igračem koji je u top 30 na svetu.

Ovo je drugo ATP polufinale za Međedovića, i trenutno je projektovan na 104. mesto na svetu. U Astanu je došao kao 120. reket planete.

Hamadov trener Viktor Troicki, ujedno i selektor u Dejvis kupu, kaže da više nije pitanje vremena kada će najperspektivniji srpski teniser u sto najboljih, nego mnogo dalje.

Hamadov juriš ka vrhu je počeo, ja verujem da zaslužuje da bude ne samo u prvih 100, nego daleko dublje, uskoro i u 30 i 20. Videćemo koje su mu granice, zavisi od njegovog rada a što se tiče igre, verujem da ima ozbiljan potencijal. Poseduje agresivan stil, servira sjajno, forhend mu je jako oružje, bekhend je unapredio. Sve dolazi na svoje mesto. On u sebe veruje više, što je najvažnije, ali mora i da nastavi da naporno radi – rekao je Troicki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter