Izvor: Kurir.rs
22.08.2023 u 19:00
1

ŠPANIJA U ŠOKU, REAGOVAO I PREMIJER: Predsednik FS Španije ŠČEPAO fudbalerku i poljubio je!

Španski premijer Pedro Sančes izjavio je da je postupak predsednika fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa, kada je fudbalerku Dženi Ermoso poljubio u usta, „neprihvatliv gest“ i da njegovo izvinjenje „nije dovoljno“.

Predsednik španskog fudbalskog saveza Rubijales poljubio je u usta fudbalerku Ermoso posle pobede Španije nad Engleskom od 1:0, u finalu Svetskog prvenstva za žene u nedelju.

Ono što smo videli bio je neprihvatljiv gest„, rekao je Sančes.

Rubijales se u ponedeljak izvinio i rekao da je „potpuno pogrešio“.

Rubijalesova izvinjenja nisu dovoljna, čak mislim da nisu adekvatna. On mora da pokuša da razjasni ono što smo videli. Fudbalerke su učinile sve da pobede, ali Rubijelesovo ponašanje pokazuje da je još dug put do jednakosti„, dodao je premijer.

Druga potpredsednica španske vlade Jolanda Dijas zatražila je Rubijalesovu ostavku.

Njegovi izgovori su beskorisni. Reprezentacija nam je pokazala mnogo o jednakosti, ne samo u sportu i fudbalu. Pokazala nam je da u našoj zemlji ima još mnogo da se uradi kako bi muškarci i žene bili ravnopravni„, izjavila je Dijas.

Španska ministarka za ravnopravnost Irene Montero izjavila je da je „to oblik seksualnog nasilja koje žene svakodnevno trpe“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠPANIJA U ŠOKU, REAGOVAO I PREMIJER: Predsednik FS Španije ŠČEPAO fudbalerku i poljubio je!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter