Izvor: Blic.rs
24.10.2023 u 20:28
0

PRVI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Odbojkaši Partizana počeli pobedom

Prvi korak ka Ligi šampiona napravili su odbojkaši Partizana. Crno-beli su u prvom kolu prve runde kvalifikacija savladali Radnik iz Bijeljine sa 3:0 (25:15, 25:20, 27:25).

Uspešno je prvak Srbije počeo kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje. Najsigurniju partiju ove sezone pružili su izabranici Bojana Janića onda kada je bilo najpotrebnije.

Pobedom u utorak crno-beli su praktično obezbedili plasman u drugu rundu, s obzirom na to da će iz Beograda dve ekipe proći dalje – a očekuje se da trijumf nad Radnikom zabeleži i Olimpijakos.

Odlično je Partizan igrao set i po – potpuno je kontrolisao situaciju, servisom je mučio rivala i bio je veoma uspešan u napadu. Radnik je potom uspeo da podigne nivo igre i zapreti, ali je iskusni Novica Bjelica u pravo vreme upisivao as i blok poene. U neverovatnoj završnici, beogradski tim je sapsao i dve set loptu rivala – a onda došao i do maksimalne pobede zahvaljujući kapitenu Miliji Mrdaku.

U sredu će u „Pioniru“ snage odmeriti Radnik i Olimpijakos, dok će u četvrtak igrati domaći crno-beli protiv crveno-belih iz Pireja.

U drugoj rundi kvalifikacija osam timova će biti podeljeno u dve skupine – iz kojih će u grupnu fazu Lige šampiona otići prvoplasirane ekipe i bolja drugoplasirana. Poslednji put u elitnom društvu crno-beli su igrali u sezoni 2011-2012.
Slovio je srpski šampion za velikog favorita u duelu sa najboljim timom iz Bosne i Hercegovine. Ozbiljno su u meč ušli crno-beli, rešeni da to pokažu na terenu. Fantastično je servirao Bjelica, pa su već na 6:2 gosti iz Bijeljine bili primorani da traže tajm-aut. Međutim, nije to zaustavilo iskusnog srednjeg blokera, koji je potom upisao dva asa.

Dominirali su domaći pred svojom publikom, brzo je Bićanin organizovao napade za svoje krajnje napadače, koji su bili gotovo nepogrešivi. Na drugoj strani, Radnik se mučio sa prijemom, a samim tim je izostajao i dobar prvi napad. Osmanović je bio raspoložen, ali nije imao podršku saigrača.

Maksimalno su koristili nesigurnosti u igri rivala izabranici Bojana Janića – mučili su ih servisima, pa su brzo stekli zavidnu prednost u drugom setu (8:1). Očigledno je bilo da je razlika u kvalitetu velika.

Međutim, nisu odustajali gosti iz Bijeljine. Nekoliko izmena je napravio Vladimir Milićević, te promenio energiju na terenu. Dobio je Radnik jedan dug poen, pa je u nastavku igrao znatno hrabrije.

Nisu to očekivali crno-beli, pa su počeli više da greše. Na 21:17 je klupa domaćih tražila tajm-aut. Važan poen je blokom potom osvojio Bjelica, a onda je Partizan došao do set lopte pecanjem rivala – burno je reagovala klupa tima iz Bjeljine, smatrajući da nisu njihovi igrači napravili grešku. Uzalud, Mrdak je završio i ovaj set u korist Partizana.

Nastavio je Radnik da igra sa mnogo više samopouzdanja, pa je preuzeo inicijativu početkom trećeg perioda. Znatno bolje su gosti servirali, spremniji su bli u bloku.

Partizan je bio primoran da juri rezultat, pa je ponovo pravio nešto više grešaka. Bio je u završnici primoran Bojan Janić da zove i tajm-aut. Napad Bjelice kroz sredinu, pa blok njega i Mrdaka doneo je crno-belima izjednačenje (19:19).

U neverovatnoj završnici domaći su spasli dve set lopte protivnika, a onda zabeležili pobedu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter