Izvor: b92
17.11.2023 u 20:11
0

PUN HVALE ZA NOVAKA: Nema mnogo razlike između Novaka, njih i mene – sem 24 Grend slem titule

Ruski teniser Danil Medvedev sumirao je utiske posle poraza u poslednjem kolu Završnog mastersa u Torinu.

Medvedev smatra da je imao svoju šansu u duelu sa Špancem, ali ih nije iskoristio.

„U važnim momentima nisam bio dovoljno dobar, on je bio bolji. Imao sam nekoliko šansi, nisam imao sreće, odigrao je fantastičan gem u prvom setu u drugom setu sam ja odigrao loš gem. Nema druge, radujem se sledećem meč“, rekao je Medvedev u uvodnoj reči. Da li su u prednosti igrači koji igraju u večernjem terminu kada već znaju ishod prvog meča.

NA KORAK DO NEMAČKE: Srbija nikad bliža šampionatu „Starog kontinenta“

„Teško je reći, možda bi trebalo da se igraju dva poslednja meča u isto vreme, možda bi trebalo dve arene da bude, nije laka situacija. Ovakav format je isti od starta. Imao sam razloge da igram, hteo sam da budem prvi u grupi. Dao sam sve od sebe, ne znam da li ste videli na TV-u, ali smatram da sam odigrao bolje nego protiv Saše i izgubio i to lakše. Videćemo dalje“, dodao je Medvedev.

Rival u polufinalu će mu biti Janik Siner.

„U ovom trenutku je u odličnoj formi, rezultati to govore, sve može da urade, možde da igra servis/volej, da ostane na osnovnoj liniji, sve može i zato je u vrhu. U Beču sam reagovao na ono što je radio u Pekingu, pa sam opet izgubio. Moram da imam bolje odgovore na njegovu igru. Probaću da igram kao oni koji su uzeli set od njega i da pružim bolju partiju nego protiv Karlosa“, istakao je Medvedev.

Karlos Alkaras je u poslednje vreme beležio slabije rezultate, ali se na poslednja dva meča vratio na prepoznatljiv nivo.

„U poslednjih nekoliko meseci bilo mu je teže, možda je gubio i od nekih slabije rangiranih igrača. Protiv Rubljova slabije je počeo, ali je odlično završio. I protiv mene je tako bilo, neke poene odigrao je savršeno, 8,5 je ocena koju bih sebi dao, ali to nije dovoljno da se dobije Karlos. Ne želite da izgubite meč pred polufinale, nije lep osećaj da se to dogodi, telo drugačije reaguje, moram da se regrupišem. Voleo bih da sam pobedio, nisam, probaću brzo da zaboravim“, smatra rusko teniser.

Slučajno je otkrio i da će Siner i on sutra prvi na teren.

„Energija kada znate da ste prošli i imate meč da igrate nije ista, za mene postoje određeni delovi tenisa gde ne kontrolišem energiju dovoljno. Dva puta sam bio u goroj situaciji, bolje da kažem u sličnoj. Energija nije ista. Ne želite da skočite i da povredite koleno, to nikad ne radim, samo koristim kao primer. Imam novi meč u 14.30. Moram da počnem da razmišljam kako da ga dobijem, žao mi je Rubljova koji se radovao meču večeras“, 
rekao je Danil.

Govorio je i o igračima iz tzv. nove generacije.

„Možemo da ih zovemo sledećom generacijom, Holger, Janik, Karlos, tu su Šelton, Filis, nema mnogo razlike između mene, Novaka, njih osim te 24 Grend slem titule. Kada poredim sa mnom, ja sam počeo da igram na top nivou sa 23 godine, oni su počeli to sa recimo 19 godina. Sada sam ovde i srećan sam“,
 istakao je treći teniser sveta.

Protivnici protiv njega češće izlaze na mrežu.

„Oni koji to rade, to je legitimna taktika. Morate da budete odlični na mreži, kao Zverev. Karlos je radio neke voleje, klizao je, par igrača na svetu to mogu da rade. Moram da radim na pasing-šotu, nije dovoljno to da me dobiju na mreži, samo neka nastave, vidim da se možda mučim, ali ću naći način. Nekad pobedim, nekad izgubim“, smatra Medvedev.
Publika će sigurno biti na strani Sinera.

„Ne znam šta će biti, publika u Torinu je odlična, podržavaće ga sigurno, prošao je u polufinale. Možda će biti na njegovoj strani, kada igraju dvojica stranaca onda je možda više polovično sada je tu njihov igrač, pokušaću da pokažem što bolji tenis i da zabavim publiku“, smatra Medvedev i dodao:

„On ili ja? To što je bilo 6:0 znači da znam da igram sa njim, a ako je 6:2 za njega onda ne znam. Šalim se naravno, on je u odličnoj formi, igra odlično, dobro sam igrao sa njim do sada, moj cilj je da pobedim.“
Viđen je kako koristi maramice, ali nije ozbiljnije prehlađen.

„Ništa ozbiljno, to je tako kad je hladnije, ništa strašno zaista, dešava mi se to. Sve je u redu“, zaključio je Medvedev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter