Izvor: SPUTNIK
05.03.2024 u 20:51
0

REVANŠ MEČEVI LIGE ŠAMPIONA: Tuhel „preživeo“ Lacio – Bajern i PSŽ lako do četvrtfinala

Bajern Minhen na Alijanc areni dočekuje Lacio u meču biti ili ne biti, posle poraza u Rimu rezultatom 1:0. Real Sosijedad je u (ne)mogućoj misiji protiv Pari Sen Žermena (2:0 prvi meč). Tokove mečeva pratite uživo uz Sputnjik.

Pod velikim pritiskom bio je Tomas Tuhel trener Bajern Minhena, jer se dan uoči revanš meča osmine finala pisalo o ultimatumu koji je pred njega stavila uprava Bavaraca. Morao je Nemac da eliminiše Lacio ili bi dobio otkaz. Uspeo je Bajern 12. put u prethodnih 13 sezona Lige šampiona da se plasira u četvrtfinale.
Bajern je posle minimalnomg poraza u Rimu na „Olimpiku“ išao na sve ili ništa i uspeo je da „slomi“ otpor nebeskoplavih.
Prvi gol u meču viđen je u 38. minutu kada je Hari Kejn matirao Provedela na asistenciju Rafaela Gereira.
Nizali su se napadi Bavaraca koji su po svaku cenu želeli da dupliraju prednost do odlaska na poluvreme i uspeli su u tome.
Tomas Miler je bio najprisebniji posle šuta koji je nakon kornera uputio De Liht, da bi snalažljivi Nemac uspeo glavom iz neposredne blizine da smesti loptu u mrežu – 2:0.
U nastavku susreta na „Alijanc areni“ gosti su morali da se „otvore“ i da pokušaju da nadoknade gol zaostatka.
Umesto toga Kejn je pokupio odbitak posle šuta Liroja Sanea i Provedel je po treći put morao da vadi loptu iz svoje mreže.
Igrao se 66. minut. Već tada je bilo jasno da je Lacio završio evropsku priču, a da će Bajern među osam najboljih u jednoj od najgorih sezona u poslednjih deset godina.
Kada je u pitanju duel u San Sebastijanu, gosti su preko dvostrukog strelca Kilijana Mbapea lako odradili posao.
Mbape, o čijem odlasku na kraju sezone bruji Evropa, uspeo je već u 15. minutu da pogodi malu mrežu posle bravure i milimetarski preciznog šuta.
Francuz je u nastavku susreta u 56. minutu ponovo bio koban po Real Sosijedad i trasirao je put „pariskim svecima“ u četvrtfinale Lige šampiona.
22
90′ – Još tri minuta u Minhenu
Serž Gnabri zamenio je Džamala Musijalu.
89′ – Kataldi „požuteo“
Neoprezan je bio fudbaler Lacija koji je na polovini Bajern Minhena udario Harija Kejna, zbog čega je opravdano dobio žuti karton.
22:44 05.03.2024
86′ – Bajern odrađuje posao
Bavarci drže loptu i kontrolišu dešavanja na terenu. Još manje od pet minuta ostalo je do kraja regularnog toka.
78′ – Dvostruka izmena u Bajernu
Alfonso Dejvis zamenio je Rafaela Gereira, a Tel je ušao umesto Miler
64′ – Poništen gol Sosijedadu
Zatresao je Sosijedad mrežu Pari Sen Žermena, ali je posle VAR asitencije pokazano da je golu prethodio ofsajd.
22:25 05.03.2024
66′ – GOOOL – Bajern vodi 3:0
Strelac je ponovo Hari Kejn, koji je sa pet metara pokupio odbitak Provedela posle šuta Liroja Sanea.
57′ – GOOOL – PSŽ vodi 2:0
Zubeldija nije lepo napravio ofsajd zamku i Kilijan Mbape mu se iskrao iza leđa, stuštio se ka kaznenom prostoru Sosijedada i zakucao loptu u bliži ugao.
22:17 05.03.2024
59′ – Gereiro neprecizan
Mogao je Bajern do trećeg gola da je Rafael Gereiro bolje zahvatio loptu iz odlične situacije.
22:16 05.03.2024
56′ – PSŽ čuva prednost
Bez većih problema Parižani čuvaju vođstvo u Španiji. Ukupan rezultat Real Sosijedad – Pari Sen Žermen do sada je 3:0.
22:12 05.03.2024

Bajern Minhen – Lacio (21.00)

Stadion: „Alijanc arena“

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Bajern Minhen: Nojer – Kimih, De Liht, Dajer, Gereiro – Pavlović, Gorecka – Sane, Miler, Musijala – Kejn. Trener: Tomas Tuhel

Lacio: Provedel – Marušić, Hila, Romanjoli, Pelegrini – Genduzi, Vesino, Luis Alberto – Zakanji – Felipe Anderson, Imobile. Trener: Mauricio Sari

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter