Izvor: BSC Happy
18.09.2023 u 17:15
0

SELEKTOR NE ŽELI BRITANCE: Viktor Troicki priželjkuje Holanđane za naredni meč Dejvis kupa

Viktor Troicki se sa ekipom vratio iz Valensije, ali odmora nema. Već sutra je žreb za narednu fazu Dejvis kupa, završni turnir u Malagi od 21. do 26. novembra. Naravno, prvo je četvrtfinale a ko bude pobeđivao ostaće do kraja. U Malagi se igraju i polufinale i finale.

Sutra oko podneva će se znati ko će biti prvi rival Srbije. Dve su mogućnosti, Holandija ili Velika Britanija. Žreb je u Londonu.

– Obe ekipe su veoma jake, završile su na prvim pozicijama u svojim grupama, imale dobre rezultate. Holandija je i prošle godine igrala dobro, Britanija takođe ima kvalitetne tenisere. Videćemo sutra na žrebu ko će biti naš protivnik, ali spremni smo za obe ekipe – ističe selektor.

PEP GVARDIOLA NAPRAVIO ŠOU PRED MEČ SA ZVEZDOM: Oduševljeno pričao o vaterpolistima i Đokoviću

Lale imaju samo dvojicu tenisera u prvih 100 na svetu, Talona Grikspora (24) i Botika van de Zandšulpa (68)?

– Holandija ima za nijansu slabije igače u singlu ali su u dublu veoma jaki, imaju bivšeg broja 1 – podseća Troicki na Veslija Kolhofa koji je sada četvrti na svetu a osvojio je letos Vimbldon u dublu.- Veoma su konstantni u singlu u Dejvis kupu ali nisu toliko velika imena.

Reprezentacija sa Ostrva ima mnogo ujednačeniju ekipu, ali i više imena iz vrha: Kameron Nori (17), Deni Evans (27), Endi Mari (41), Džek Drejper (105)… Sva četvorica su igrali u singlu u Mančesteru.

– Britanci imaju zaista puno igrača, miksovali su u singlu. Nori i Evans su u vrhu, Drejper se vraća, može dobro da igra. Mari sa tolikim iskustvom sigurno puno pomaže ekipi. Imaju i dobar dubl – podseća Viktor na Nila Skapskog koji je sa Kolhofom osvojio poslednji Vimbldon i treći je na svetu.- Velika Britanija je po meni zaista neugodna ekipa.

Kako procenjujete ostale četvrtfinaliste?

– Videli smo i neka iznenađenja. Branilac titule Kanada se sa „C“ timom, bez najvećih imena, kvalifikovala, i to kao prva u grupi. To je glavno iznenađenje, da su takvoj grupi lako prošli. Italija se pomučila, ali je u četvrfinalu. Iznenađenje je da su Amerikanci sa veoma jakim timom eliminisani.

Ko su favoriti u Malagi?

– Verujemo u naš tim, sa Novakom možemo sve. Nadam se da će i ostali igrači biti potpuno spremni ne samo za četvrtfinale, nego za ceo finalni turnir. Nadam se najboljem.

Na današnjoj ATP listi Novak Đoković je 1, Laslo Đere 37, Miomir Kecmanović 47, a Dušan Lajović 52.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter