Izvor: KURIR
29.09.2023 u 17:50
0

SRBI NA ZAVRŠNOM TURNIRU LIGE ŠAMPIONA: Jak sastav naših strelaca u Budimpešti

Srpska streljačka reprezentacija, vazdušnim pištoljem plasirala se na završni turnir novoustanovljenog takmičenja Lige šampiona Evrope, pošto je zauzela drugo mesto na kvaifikacionoj rang-listi.

Na završnom turniru učestvovaće po četiri reprezentacije vazdušnom puškom i pištoljem – po tri najbolje na rang-listama i domaćin.

Fajnal for će 3. i 4. novembra biti organizovan u Budimpešti, pa Mađarska ima obezbeđeno učešće.

Za Ligu šampiona se računaju bodovi dva najuspešnija takmičara i dve najuspešnije takmičarke iz svake zemlje na pojedinačnim godišnjim rang-listama Evropske streljačke konfederacije, zaključno sa septembarskim listama.

Poslednje takmičenje u kvalifikacionom ciklusu bio je Svetski kup u Rio de Žaneiru.

Srbija se na drugom mestu našla zahvaljući bodovima koje su izborili Damir Mikec, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić i Brankica Zarić.

Srbija je skupila 12.809 bodova. Italija je sa 12.942 boda na prvom, a Nemačka je zauzela treće mesto (12.696). Na četvrtoj poziciji i bez plasmana u Ligu šampiona ostala je Turska (12.299), pošto je mesto morala je da ustupi domaćinu Mađarskoj.

Brankica Zarić, koja je doprinela uspehu Srbije, trenutno pravi takmičarsku pauzu zbog trudnoće, pa neće učestvovati na turniru u Budimpešti. Međutim, dozvoljene su zamene ukoliko je strelac rangiran na evropskoj listi, pa će je zameniti Jovana Todorović.

ANGELINA TOPIĆ SE BORI ZA VELIKO PRIZNANJE: Srpsko čudo u igri za prestižnu nagradu

Prvog dana, Srbija će se u polufinalu sastati sa trećeplasiranom Nemačkom, a Italija će odmeriti snage sa Mađarskom. Drugog dana na programu su mečevi za zlato i bronzu.

Pravila za polufinala i susrete za medalje su ista. U svakom meču biće održana četiri direktna duela, muški strelac broj jedan iz ekipe A protiv muškog strelca broj jedan iz ekipe B, ženski strelac broj jedan iz ekipe A protiv odgovarajuće takmičarke iz ekipe B.

Pobednik duela donosi jedan bod svojoj ekipi. Ukoliko se susret završi nerešeno (2:2), produžetak meča biće susret miks parova koji će odlučiti pobednika.

Dueli će se održavati jedan po jedan, pa ukoliko posle prva tri jedan tim vodi sa 3:0, susret je završen.

Pojedinačni i eventualni duel mešovitih parova biće održani po istom formatu – posle svakog hica strelac (ili miks) sa boljim rezultatom od rivala osvaja dva poena. Pobeđuje strelac ili par koji stigne do 16. poena, ali uz najmanje dva poena prednosti.

Srbija je na rang-listi kvalifikacija Lige šampiona za vazdušnu pušku malo napredovala od jula, kada su objavljene prve liste, ali nedovoljno za plasman na finalni turnir. Srbija je u julu bila 12, a na kraju kvalifikacionog ciklusa je na 11. mestu.

Prvo mesto na listi za pušku drži Mađarska, ispred Nemačke i Norveške, a s obzirom da su se domaćini kvalifikovali prema osvojenim poenima, na fajnal foru će učestvovati i četvrtoplasirana Italija.

Svi učesnici će dobiti novčane nagrade.

Finalni turnir u disciplinama u gađanju glinenih golubova biće organizovan u Osijeku u oktobru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter