Izvor: Happybsc
11.09.2023 u 01:46
0

NOVAK ĐOKOVIĆ JE KRALJ NJUJORKA: U finalu US opena savladao Danila Medvedva za 24 grendselm titulu! ĐOKOVIĆ-MEDVEDEV (6:3,7:6,6:3)

On je Novak Đoković, dolazi iz Srbije i teniski je kralj.Njabolji svih vremena! Jedan jedini Vekovima će se pričati o tome kako je jedan Srbin osvojio 24 grend slem trofeja, a to nikad nikom nije pošlo za rukom. Za ponos nacije, za srce naše zemlje, zbog toga što nismo spavali, zbog toga što smo mu verovali. I zbog toga što je savršen. Novak Đoković je pobedio Danila Medvedeva posle tri seta (6:3, 7:6, 6:3) i tako osvojio četvrtu titulu na US Openu, kao i 24. grend slem trofej.


Moramo da mu aplaudiramo svaki put kad se pomene njegovo ime. Đoković je pokazao zbog čega je najjači. Zbog čega je najbolji. I nema mu ravnog. Ni u istoriji. Jer on je istorija. On je čovek koji je prešao granicu. Ne. On postavlja granice. A one su u nebesima.

Đoković je veoma dobro ušao u meč. Imao je već na startu dobar servis, a onda je uradio ono što želi na svakom meču. Rani brejk. To uvek dovede do ludila protivnika, pa je tako i Medvedev potpuno ispao van ritma.

Nijednu brejk priliku u prvom setu nije imao ruski teniser, dok je Đoković napadao kad god je imao priliku. Kontrola svakog poena je bila na strani najboljeg ikada, pa je tako malo toga preostalo Medvedevu.

Izbor je imao, da čestita bolje od sebe u prvom setu, ali je ipak uspeo da sačuva dve set lopte. Međutim, na kraju je ipak poklekao, pa je treća bila sreća za Novaka Đokovića koji je posle 40 minuta imao 1-0 po setovima.

Koliko težak set. Možda i najteži na ovogodišnjem US Openu. Jasno je svima bilo da upravo drugi set može da odluči pobednika, ali je bilo neverovatno zanimljivo. Novak je sve do osmog gema bio onaj koji se pita.

Tri vezana servis gema je završio sa nulom, potom imao i brejk priliku koju nije iskoristio, ali se onda dogodila jedan situacija koju smo često viđali na Novakovim mečevima. Đoković se okliznuo, pa mu je ispao reket, pa se i sapletao, što je poremetilo srpskog tenisera. Jasno je bilo da će onda Medevedev krenuti u napad, „osetio je krv“, a Srbin je bio ranjiv.

Morao je da se bori i sa svojim plućima, teško je disao, međutim prvu brejk loptu je uspeo da sačuva. I onda – drama. Očekivalo se da će oba tenisera biti siguran na svojim servisima, međutim Đokoviću se nešto dogodilo. Da li je to bio manjak koncentracije, da li se istrošio zbog svakog poena u koji je ušao sa 101 odsto snage ili je „nešto treće“ krojilo sudbinu, to nikad nećemo saznati. Međutim, taj-brejk je ponovo morao da pokaže svu svoju draž.

A tu je Novak – tata! Iako je jedva stajao na nogama, Đoković je uspeo da u pravom trenutku reaguje na pravi način i sruši Rusa i njegovu šansu za povratak

Meč  ste mogli uživo sa nama na portalu BSCHAPPY

Đoković – Medvedev (6:3,7:6,6:3)

01:34

Novak Đoković Je kralj Njujorka

Odlično je riternirao Medvedev za 0:15, ali je Novak ponovo bio uspešan na mreži za izjednačenje. Medvedev je požurio u razmeni, pa ga je forhend izdao za 30:15, ali je Đoković napravio duplu servis grešku. Maratonski poen odigran je na 30:30, ali je Rus poklekao za meč loptu. Novak takvu šansu nije prokockao i zasluženo je slavio sa maksimalnih 3:0 u setovima.

01:31

Novak servira za titulu!

01:25

Vrhunski Đoković

Samo je još četiri poena u gemu potrebno Đokoviću za 24 titulu

01:21

I opet brejk, poklon Rusa

Poveo je Medvedev sa 30:0, onda je pogrešio u razmeni, pa je napravio duplu servis grešku. Očistio je Đoković liniju bekhend paralelom za brejk loptu, a Medvedev je pogrešio u narednom poenu za 4:2.

01:17

Brejk pa ribrejk

kakva šteta, nikao nije Đokovića služio servis u ovom gemu i odmah nakon napravljenog brejka Medvedev pravi ribrejk

Medvedev je nastavio da veruje u preokret, pa je nakon greške Novaka stigao do 15:30. Napravio je Đoković duplu servis grešku za dve brejk prilike za Rusa, a već prvu je iskoristio.

Nakon što se gem završio, Novak je vikao na članove svog tima, a servis ga nikako ne služi.

01:11

Novak ima sve što mu treba

Na 15:15 Novak se odlično branio i došao do poena, a onda je mirno sačekao i brejk loptu. Još jednom je pogrešio Medvedev i Novak je stigao do brejka.
01:06

Ljuti se Danil na sebe

Zna da će dobiti forhend slajs Medvedv, ali ne može da pronađe odgovor na Novakov diktat igre

01:03

Dobro otvaranje i nestvarnog Rusa

I medvedev slično Đokoviću  u prethodnom poenu, bez drame osvaja poen

01:00

Počinje treći set, otvara ga ĐokovićNije

Medvedev pripretio ni najmanje u gemu na otvaranju trećeg dela.

 

00:48

Bravo šampione Taj-brejk 7:5

Pogrešio je Medvedev u razmeni za kraj seta.

00:47

00:42

Taj-brejk 3:3

Prvi mini-brejk napravio je Medvedev i to nakon greške Novaka. Nešto kasnije i Novak pravi mini brejk na isti način. I dalje egal

00:38

Brz je Rus, grešio je  Novak, preživeli smo mi i Đoković

Nakon ovog maratonskog poena gde je Novak spašavao i set lopte, sa dva sjajna servisa vodi nas u taj brejk drugog seta.

 

00:25

Šteta, nije Novak napravio brejk, ovacije publike

..Na 30:30 Đoković je opet neuspešno pokušao da skrati poen, pa je Medvedev sa mreže stigao do gem lopte. Činilo se da će Rus stići do gema, ali se Novak neverovatno odbranio i stigao do vinera i to odmah nakon smeča rivala – 40:40. Publika je bila oduševljena onim što je videla. Rus je servisom stigao do gem lopte, a Đoković je izbacio lopticu u aut za 5:6.

00:16

Gem za Đokovića, preko potreban

Imao je Medvedev 0:15, Novakov smeč bio je siguran za izjednačenje, a onda smo videli i divan pasing šot. Bio je uspešan na mreži Đoković za 40:15, ali je onda Rus dočekao i grešku Srbina za novu nadu u gemu. U ključnom trenutku Đoković je iz servisa počistio liniju i poravnao na 5:5. 00:09

 Novaku potreban odmor

Nedostajalo je snage Novaku u tri poena, pa je Medvedev lako stigao do 40:0. Izbacio je Đoković ritern u aut za kraj gema.

00:07

Još jedan maratonski poen i gem za Đokovića

Mnogo oduzete energije u prethodnom poenu, Novak je bez daha, Rus stiže sve, Novakov govor tela nije najbolji, kriza je prošla vratio se Novak i imao čak i energije da proslavi poen

Neverovatan poluvolej odigrao je Novak nakon servisa i perfektnog riterna Medvedeva, koji nije bio dovoljan za brejk. Đoković je u tim trenucima tražio još glasniju podršku publike, iako se fizički mučio. Usledio je još jedan perfektan volej Đokovića, a onda još jedan sjajan poen na mreži za kraj gem.

23:44

Preživeo je Medvedev

Sjajno je Novak sakrio drop-šot, a Medvedev je odmah shvatio da ne može da stigne tu lopticu za 0:15. Rus je pronašao odlične uglove za novi viner, a onda je nadovezao još jedan iz forhenda. Imao je Danil dve vezane gem lopte, ali Novak je stigao do izjednačenja. Pogrešio je u razmeni Medvedev za brejk loptu, ali ju je spasao jakim servisom i preciznim volejom. Nezgodno je Novak držao reket koji mu je iskliznuo u ključnom trenutku, pa je lopta otišla u mrežu, ali je Medvedev uzvratio poklon za novo izjednačenje. Neverovatna razmena pripala je Rusu nakon što je Novak ostao bez daha i pao na zemlju, ali se pridigao Đoković i vinerom dodatno produžio gem. Uspeo je Rus da se izvuče i veže dva poena, te ponovo povede u setu.

Evo i Stinga

Zvezde prate zvezdu

23:41

Brutalan gem za Srbina

Improvizao je Đoković na 15:0, odigrao je duboko, a Medvedev nije iao adekvatan odgovor. Opet je Novak odigrao savršen poen za tri vezane gem lopte, a onda je asom završio posao za 3:3.

23:36

AS viner, Viner AS Medvedeva

kada je Rus u seriji kada mu ovako radi servis, ne postoi situacija iz koje ne može da se izvuče, iako Novak konstantno bolje igra, još uvek nema brejka.

23:32

Opet savršeno, sjajna serija servisa za Đokovića

Izbacio je Medvedev forhend u aut na otvaranju gema, a Novak je uz male poteškoće sa prvim servisom stigao do 40:0. Bez problema je srpski teniser priveo gem kraju i izjednačio na 2:2.

23:25

Nalazi Rus svoje servise

Milsili smo da će Novak u ovom gemu doći do brejka, ali izvukao se Danil, Đoković je uvukao Medvedeva u razmene, u kojima Rus nije opušten, ali mu je precizan i jak servis doneo dva brza vezana poena za novo vođstvo u drugom setu.

23:22

Novak kao panter, tu je Di kaprio koji prati Novaka

Gem sa nulom za Đokovića.

&nbsp

;

23:13

Ipak gem za Medevedeva, a nije delovalo tako

Na 15:15 u svom servis gemu Medvedev je zakucao loptu u mrežu, ali je onda vezao dva poena za gem loptu. Uspeo je Đoković da produži gem, igralo se na razliku, a moćan forhend viner doneo je Medvedevu novu gem loptu. Nakon toga usledila je dupla sevris greška, ali Rus nije poklekao, pa je poveo u drugom setu.

23:07

To je to prvi set je tu. Najglasniji  Metju Mekonahi 

Iako je propustio dve set lopte na servis rivala, Đoković dobija svoj servis gem i dolazi do prvog seta – 6:3.

 

22:57

 Greši Medvedev, ali odbranio je svoj servis

Čuva Novak prednost stečenu u drugom gemu, kada je napravio brejk. danil uz veliku muku ipak uspeva da se odbrani od savršenih Novakovih udaraca

22:55

Strašni udarci Đokovića 

Brzo je Novak stigao do dve vezane gem lopte, ali je onda previše jako potegao i pogrešio. Još jedna duga razmena pripala je Đokoviću i to nakon neuhvatljivog forhenda.

 

22:48

Novak zna šta radi

Imao je Đoković šanse da napravi i drugi brejk, ali Rus fenomenalnim servisima i malim greškama Srbina uspeva da osvoji svoj servis gem

22:39

Kao da igraju šah , a ne tenis

U narednom poenu gledamo pravo nadmudrivanje dva vrhunska tenisera, što i publika zna svavko da ceni, Novak uglavnom nikakve šanse ne daje Medvedevu i ima odgovor na svaki poen. Odigrao je Đoković servis volej i bio uspešan za 30:30. Ponovio je isti recept Srbin i u narednom poenu, ali je Medvedev izjednačio nakon efektnog vinera. Veoma elegantno je Đoković uzeo sledeći poen nakon smeča, a Medvedev je zakucao loptu u mrežu za kraj gema. Novak pogađa neverovatne uglove i dolazi do 4:1

22:31

Medvedev dolazi do prvog gema

Imao je priliku Novak da napadne nakon sjajne defanzive pri rezultatu 30:15, ali je prejako zahvatio lopticu za dve gem lopte. Uspeo je Rus da dobije još jednu razmenu i upiše se na semafor.

22:30

Slavna ličnost u boksu Đokovića

Američki glumac Metju Mekonahi nalazi se u loži Đokovića, slavio je brejk loptu jače i od Srđana. Tu je Džeri Sajnfeld, i naravno Šarliz Teron

 


22:28

Napada Rus, ali za sada Novak sjajan

Probao je Danil da drži loptu po sredini , čak je i zapretio Đokoviću bilo je opasnih 0:30, ali savršeni Novak ne dozvoljava protivniku ni promil nade, vodi sa 3:0 u prvom setu finala US Opena

22:27

Odmah brejk na početku

Na 0:15 Medvedev je napravio duplu servis grešku, a Novak je forhend vinerom stigao do tri vezane brejk lopte. Medvedev je požurio i izbacio loptu u aut.

22:23

Briljijantan početak

Novak po treći put igra četvrto finale u jednoj godini, počeo je Đoković ovaj meč savršeno sigurnim servisima i dugim paralelama i dolazi do prvog gema u prvom setu

22:16

I meč počinje Novak prvi na servisu

Kao što smo pomenuli Medvedev voli idelane uslove i takvi su uslovi sa spustenim krovom, a Novak je novak on je kao kameleon i prilagođava se svakoj situaciji. Meč je počeo servisom Srpskog tenisera.

22:14

Velika podrška za Srbina

Odmah ovacije za Đokovića čim se pojavio u tunelu, opet će imati mnogo veću podršku nego Medvedev kao i dve godine ranije.

22:09

Teniseri izlaze na teren

Meč počinje za nekoliko trenutaka, igrači su upravo izašli na teren.

 

22:03

Igrači još uvek nisu izašli na teren 

Novak je do sada igrao 35 gren slem finala. Dobio je 23, a izgubio 12. Novak Đoković će protiv Danila Medvedeva na US openu odigrati svoje 36. gren slem finale. Srbinu i Rusu biće ovo treći odlučujući meč na nekom od četiri najveća turnira. Trenutno je skor 1:1. Poslednji duel je dobio Medvedev u Dubaiju 6:4, 6:4.

21:55
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter