Izvor: nova sposrt
08.04.2024 u 07:20
0

ŠTA ZNAČI TREĆI MVP: Stručnjaci postavljaju pitanje da li će ovo svrstati Jokića u najbolje ikada

Lista od Top 75 košarkaša NBA lige sigurno će dobiti drugačiji oblik kada Nikola Jokić završi karijeru. Srbin je na pragu osvajanja treće MVP titule i sada se postavlja bitno pitanje: Da li Jokića treći MVP lansira među najbolje ikada?

Jokić ove sezone beleži 26,4 poena, 12,4 skokova i devet asistencija u proseku, Denver je na prvom mestu Zapadne konferencije i zaista bi sve osim njegovog proglašenja za MVP titulu bilo čudo.

Samo osam košarkaša je osvojilo MVP trofej tri puta, dok je rekorder Karim Abdul-Džabar sa šest priznanja za najkorisnijeg košarkaša NBA lige.

Iza njega su Bil Rasel i Majkl Džordan sa po pet, Lebron Džejms i Vilt Čemberlejn sa četiri i Mouzes Maloun, Leri Bird i Medžik Džonson sa po tri.

Jasno je da će Jokićevo ime zauvek ostati upisano zlatnim slovima u istoriji NBA lige, dok sigurno do kraja karijere Srbin ima mogućnosti, ukoliko bude zdrav, da se umeša i za zvanje najboljeg centra ikada.

Prema Top 75 listi, najbolji centar ikada je Karim Abdul-Džabar, nakon koga slede Bil Rasel, Čemberlejn i Šekil O’Nil.

Upravo je Šek na 8. mestu ove liste i prvi je igrač koji nema tri MVP titule, te bi Jokić uz koju osvojenu titulu mogao upravo da „upadne“ na ovo mesto.

Za to će mu biti potrebna i dobra igra saigrača Denvera koji je trenutno prvi na tabeli Zapadne konferencije.

Možda je baš i zbog tog straha, da ga Jokić ne prestigne, Šek počeo „anti-Jokić kampanju“ po američkim medijima.

„Moraju da budu agresivni, svaki put kad imaju loptu treba da idu na Jokića i nateraju ga da igra odbranu. Trenutno, Jokić ne igra odbranu, samo napad. To je najbolje što možete da uradite košarkašu“, rekao je Šek.

Amerikanac ima samo jednu MVP titulu u karijeri, dok smatra da mu je Stiv Neš, čuveni plej, „ukrao“ taj trofej u dva navrata.

Znamo da Jokiću nisu toliko bitni pojedinačni trofeji i priznanja, ali znati da je jedan Srbin potencijalno u trci da postane Top 10 igrač u istoriji NBA lige zaista sjajno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter