Izvor: Informer.rs
05.06.2023 u 14:40
0

ĐOKOVIĆ ČEKA STARU MUŠTERIJU! Poznato kada Novak igra za polufinale Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa igra protiv Rusa Karena Hačanova u utorak, ne pre 14.30 (Eurosport).

Meč Srbina i Rusa je treći na stadionu „Filip Šatrije“. Prvo od 11 časova igraju Karolina Muhova i Anastasija Pavljučenkova, pa Ukrajinka Elina Svitolina i Ruskinja Arina Sabalenka. 

Đoković i Hačanov do sada su odigrali devet mečeva, a srpski as ubedljivo vodi 8:1. Prošle godine je Novak dobio čak četiri meča protiv Hačanova, na Rolan Garosu su igrali jednom, 2020. godine i Đoković je slavio bez izgubljenog seta.

 Hačanov i ja smo mnogo puta igrali na različitim podlogama, poznajem njegovu igru dobro. Znam kako će da odigra, jasna mi je njegova igra i taktika, to je četvrtfinale grend slema. Motivacija je tu prisutna, on neće imati mnogo da izgubi. Trudiće se da odigra meč života. Uspeo je da uđe u drugu nedelju na svim grend slemovima, jedan od retkih, to govori o njegovoj konstantnosti i koliko je dobar. Imao je težak meč sa Sonegom, jak je psihički, iskusan je, dugo je tu. Neće se iznenaditi ili uplašiti stadiona. Nadam se da ću biti na željenom nivou – kazao je Nole pred meč četvrtfinala Rolan Garosa.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


Moskovljanin je  osam puta gubio od Đokovića i slavio samo jednom, u finalu pariskog mastersa iz 2018. godine (7:5, 6:4).

– Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenećete mu sve. Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobedili. Pripremiću se, imam dan da napravim analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika, ne možete da ga otpišete. Poštujem ga, ali sam fokusiran, videću da li ću moći da pobedim – rekao je Rus.

U prva četiri kola u Parizu Đoković nije izgubio nijedan set. Srpski as je prvo pobedio Aleksandra Kovačevića 6:3, 6:2, 7:6, pa Martona Fučoviča 7:6, 6:0, 6:3, u trećem kolu Španca Davidovič Fokinu 7:6, 7:6, 6:2, dok je o osmini finala pao Huan Pablo Variljas sa 6:3, 6:2, 6:2.

Hačanov je do osmine finala eliminisao Lorenca Sonega 1:6, 6:4, 7:6, 6:1, Tanasisa Kokinakisa 6:4, 6:1, 3:6, 7:6, Radu Albota 6:3, 6:4, 6:2 i Konstanta Lestjena 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3.

U večernjem delu programa, ne pre 20.15 časova sastaće se Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, a pobednik će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića ili Karena Hačanova.

OGLASIO SE NOVAK: „Biće teško protiv Hačanova, nadam se da ću biti na željenom nivou“
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter